Obstetrica se ocupă cu îngrijirea femeii însărcinate și a fătului și include perioada preconcepție, sarcina, travaliul și nașterea, precum și perioada de imediat după naștere.
Ginecologia se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea diferitelor afecțiuni ale aparatului genital feminin, precum și a celor care implică hormonii sexuali feminini. Fac obiectul ginecologiei, între altele, menstruația, menopauza, contracepția, afecțiunile sânului, ale uterului, ale ovarelor și ale trompelor uterine.
Nu lasa pe maine ce poti face astazi! Un simplu control de rutina iti poate salva viata. Cancerul de col uterin afecteaza in momentul de fata aproximativ 3.000 de femei, anual. In stadii incipiente, cancerul de col uterin nu prezinta simptome. De aceea, pentru depistarea lui cat mai precoce, sunt necesare teste de screening in Ginecologie.
- Testul Babes-Papanicolaou detecteaza anomalii celulare de la nivelul colului uterin ce indica un risc de a dezvolta cancer de col uterin sau chiar prezenta acestuia. Testul se efectueaza anual dupa debutul vietii sexuale si o data la 2 ani dupa instalarea menopauzei.
- Testul HPV detecteaza prezenta tipurilor oncogene de HPV. Efectuarea testului HPV nu trebuie sa excluda screeningul citologic.
- Analiza CINtec PLUS permite identificarea cu inalta sensibilitate si specificitate a riscului de progresie catre leziuni cervicale intraepiteliale de grad inalt.
Interventii chirurgicale
In cadrul Sectiei noastre de Obstetrica-Ginecologie Bucuresti, iti asiguram intreaga gama a interventiilor chirurgicale:
- anexectomii clasice sau laparoscopice
- salpingectomii
- chistectomii clasice sau laparoscopice
- ovarectomii efectuate clasic sau laparoscopic
- ligaturare trompe uterine prin abord clasic sau laparoscopic
- histerectomii - histerectomie totala cu anexectomie bilaterala si limfadenectomii
- miomectomii uterine histeroscopic sau laparoscopic
- conizatii clasice sau electrice
- histeroscopii diagnostice sau exploratorii, cu excizia polipilor endouterini/rezectii de sinechii uterine/ interventii intrauterine asistate laparoscopic
- tratamentul chirurgical pentru incontinenta urinara prin diverse procedee
- tratamentul abcesului sau chistului glandei Bartholin
- citoreductii tumorale ale cancerului ovarian
- chiuretaje uterine hemostatice si biopsice, evacuatorii
- chiuretaje pentru intreruperea la cerere a sarcinii
- sectorectomii mamare cu examen anatomopatologic
- mamectomii radicale cu limfadenectomie axilara
- interventii oncologice genito-mamare
Iata facilitatile de care poti beneficia in cadrul sectiei de obstetrica-ginecologie din cadrul Spitalului Clinic SANADOR: detine 3 sali de nastere si cea mai performanta sectie de terapie intensiva neonatologie din sectorul medical privat, asigurand gradele de asepsie necesare si toate echipamentele necesare pentru tratarea fiecarui caz in parte conform protocoalelor. Fiecare sala de operatie este deservita de o centrala proprie de tratare a aerului.
De asemenea, in cadrul departamentului de Obstetrica-Ginecologie Bucuresti poti efectua proceduri medicale speciale:
- cerclaj al colului uterin
- montare pesar cervical pentru incontinenta cervico-istmica
- amniocenteza (procedura care permite testarea genetica a fatului in scopul depistarii unor boli cromozomiale sau a altor defecte genetice)
- coriocenteza (biopsia de vilozitati coriale/tesut trofoblastic)
- cordocenteza (recoltare de sange fetal din cordonul ombilical)
- embrioreductie (procedura prin care se reduce numarul de embrioni in cazul sarcinilor multiple).
Nou-nascutii pot ramane cu mamele in rezerva (sistem rooming - in) sau pot sta in sectia de nou-nascuti, sub atenta supraveghere a personalului medical din Sectia de Neonatologie.
Se pot primi nou-nascuti cu varste de gestatie incepand cu 24-30 de saptamani, proveniti din sarcini cu dispensarizare medicala corecta, conform protocoalelor in vigoare.