Programează-te la SANADOR pentru a beneficia de administrarea chimioterapiei într-un ambient adecvat și de un plan chimioterapic eficient întocmit de medicii noștri specialiști dedicați cu tot sufletul acestui domeniu!

Centrul Oncologic SANADOR, situat în zona Piața Victoriei, îți oferă acces la cele mai avansate tratamente oncologice

 • Dacă îți dorești un plan eficient de chimioterapie și un mediu adecvat în care poți beneficia de tratament, alege SANADOR!

Chimioterapie la SANADOR

Centrul Oncologic SANADOR îți pune la dispoziție un compartiment specializat pentru efectuarea ședințelor de chimioterapie, în regim de spitalizare de zi.

Medicul specialist oncolog stabilește de comun acord cu pacientul tipul de chimioterapie utilizat, asocierea chimioterapicelor, succesiunea acestor ședințe, indicația și necesitatea efectuării acestora.

Tumorile maligne se tratează în funcție de tipul celulelor din care sunt formate, astfel că diagnosticul se pune în urma biopsiei și examenului histopatologic.

De asemenea, pacientul beneficiază de grijă, supraveghere pe toată durata tratamentului de către personalul medical specializat și de acordarea întregului sprijin psihic, fizic și moral de care are nevoie în această etapă dificilă a tratamentului.  

Indicațiile chimioterapiei

Chimioterapia reprezintă tehnica terapeutică ce constă în administrarea substanțelor chimice în scopul tratării unei boli. Aceasta este o metodă folosită frecvent pentru tratarea cancerului, fiind utilizate o varietate de produse chimioterapice.

Medicamentele folosite în chimioterapie au rolul de a bloca prin diferite mecanisme dezvoltarea și înmulțirea necontrolată a celulelor canceroase, cu scopul de a prelungi viața bolnavilor sau de a reduce simptomele cancerului.

Tratamentul constă în injectarea intravenoasă a diverse substanțe chimice care au drept scop împiedicarea sau încetinirea proliferării celulelor canceroase. Chimioterapia oprește cancerul din evoluție, așadar principala indicație este în cazul cancerelor agresive, cu evoluție rapidă.

În chimioterapie se utilizează peste 100 de substanțe chimice și gama de medicamente este într-o continuă extindere, datorită faptului că anual sunt descoperite noi molecule mai eficiente și cu efecte adverse mai puține.

Tipuri de chimioterapie

Chimioterapia poate fi de mai multe feluri: imunoterapie, hormonoterapie și terapie țintită.

 • Hormonoterapia funcționează pe principiul încetinirii evoluției cancerelor a căror creștere este în directă legatură cu răspunsul la secreția anumitor hormoni din corp; în acest sens, se administrează anumite substanțe care împiedică organismul să producă un anumit hormon sau să îl utilizeze, în consecință cancerul respectiv va stagna.
 • Terapia țintită face referire la utilizarea unor substanțe care acționează țintit la nivelul celulei canceroase (în funcție de faza ciclului celular) sau a ADN-ului acesteia; aceste substanțe pot fi agenți alchilanți, antimetaboliți, antibiotice antitumorale, inhibitori de topoizomerază, inhibitori mitotici, corticosteroizi și alte chimioterapice.
 • Imunoterapia poate fi asociată celorlalte categorii de chimioterapie, având rolul de a stimula sistemul imun în contracararea celulelor canceroase.

Chimioterapia se utilizează în toate tipurile de cancer, depinzând de tipul și stadiul celular. Cele mai frecvente cancere sunt: cancerul de sân, cancerul pulmonar, cancer de col uterin, colon, rect, cancer esofagian, gastric, pancreatic, sarcomul retroperitoneal, tumori retroperitoneale maligne și cancerul de prostată. Unele stadii, dar și forme rare de cancer pot necesita doar hormonoterapie.

Indiferent de tipul de cancer pentru care faci chimioterapie, la noi găsești profesionalism, soluții concrete, sprijin, speranță și încredere că vei învinge această boală. Te așteptăm la SANADOR!

Centrul Oncologic SANADOR

 • Adresa

  Str. Sevastopol, nr. 5, sector 1, București

 • Program

  Luni - Sâmbătă: 08:00 - 21:00

 • Metrou

  Liniile M1, M2 - Stația Piața Victoriei

 • STB

  20, 24, 34, 42, 45, 131, 182, 300, 301, 381, 783

Galerie foto

SANADOR