Tipuri de chimioterapie
Chimioterapia poate fi de mai multe feluri: imunoterapie, hormonoterapie și terapie țintită.
- Hormonoterapia funcționează pe principiul încetinirii evoluției cancerelor a căror creștere este în directă legatură cu răspunsul la secreția anumitor hormoni din corp; în acest sens, se administrează anumite substanțe care împiedică organismul să producă un anumit hormon sau să îl utilizeze, în consecință cancerul respectiv va stagna.
- Terapia țintită face referire la utilizarea unor substanțe care acționează țintit la nivelul celulei canceroase (în funcție de faza ciclului celular) sau a ADN-ului acesteia; aceste substanțe pot fi agenți alchilanți, antimetaboliți, antibiotice antitumorale, inhibitori de topoizomerază, inhibitori mitotici, corticosteroizi și alte chimioterapice.
- Imunoterapia poate fi asociată celorlalte categorii de chimioterapie, având rolul de a stimula sistemul imun în contracararea celulelor canceroase.
Chimioterapia se utilizează în toate tipurile de cancer, depinzând de tipul și stadiul celular. Cele mai frecvente cancere sunt: cancerul de sân, cancerul pulmonar, de col uterin, colon, rect, esofagian, gastric, pancreatic și de prostată. Unele stadii, dar și forme rare de cancer pot necesita doar hormonoterapie.
Indiferent de tipul de cancer pentru care faci chimioterapie, la noi găsești profesionalism, soluții concrete, sprijin, speranță și încredere că vei învinge această boală. Te așteptăm la SANADOR!