Vino la SANADOR pentru a beneficia de cele mai avansate tehnologii medicale cu aplicabilitate în tratamentele asociate în oncologie.

 • Vino la SANADOR
  pentru a beneficia de cele mai avansate tehnologii medicale cu aplicabilitate în tratamentele asociate în oncologie.

La Centrul Oncologic SANADOR lucrăm eficient pentru combaterea cancerului și ne încredem în tehnologia și profesionalismul puse în practică în activitatea noastră. Ne vin în ajutor tehnologia modernă și aparatura de ultimă generație.

Centrul Oncologic SANADOR este dotat cu două acceleratoare liniare de ultimă generație care oferă pacienților un tratament rapid, cu precizie ridicată a iradierii și protecție mai bună asupra țesuturilor sănătoase.

Tehnologia utilizată în radioterapie

Radioterapia reprezintă modalitatea terapeutică de bază pentru tratamentul cancerului. Implică țintirea țesutului tumoral utilizând fotoni cu energii înalte, în scopul distrugerii acestuia. Datorită progreselor înregistrate în domeniul radioterapiei de-a lungul timpului, s-a reușit reducerea câmpului de iradiere la unul țintit pe țesutul tumoral.

Radioterapia are rolul de a controla creșterea tumorii, limitând în același timp efectele adverse asupra țesuturilor sănătoase din imediata vecinătate. Utilizată ca și tratament curativ, independent sau în corelație cu intervențiile chirurgicale și tratamentele sistemice oncologice, este extrem de eficientă în eradicarea anumitor tipuri de cancer.

Acceleratoarele liniare de ultimă generație Varian TrueBeam STX
High Definition și TrueBeam realizează iradierea unui câmp limitat
și țintit pe țesutul tumoral.

Radioterapia utilizează iradiere cu raze X și/sau electroni de înaltă energie pentru a distruge celulele canceroase în cadrul unor tumori la sân, prostată, cap și gât, plămâni și alte organe unde radioterapia este indicată.

Echipamentul utilizat pentru radioterapia externă este reprezentat de cele doua acceleratoare liniare de ultimă generație TrueBeam și TrueBeam STX High Definition, produse de Varian, lider mondial în domeniu.

 • Varian TrueBeam STX High Definition și TrueBeam sunt acceleratoare liniare de ultimă generație

Progresul tehnologic realizat în ultimul timp în radioterapie a determinat o îmbunătățire extraordinară a acestui tip de tratament prin tehnologii de tip IMRT (Intensity Modulated Radiotherapy), IGRT (Image Guided Radiotherapy), VMAT (Volumetric Arc Therapy) și SBRT (Stereotactic Body Radiotherapy), SRS (Stereotactic Radiosurgery), RPM (Real-Time Position Management), incluse în cadrul celor două acceleratoare liniare de ultimă generație Varian Truebeam și TrueBeam STX High Definition disponibile în cadrul Centrului Oncologic SANADOR.

Tehnologia din stereotaxie

Tehnologiile SBRT (Stereotactic Body Radiotherapy) și SRS (Stereotactic Radiosurgery) aparțin unui alt tip de radioterapie , numită radioterapie stereotaxică/stereotaxia. Aceasta reprezintă o tehnică de radioterapie avansată, prin care se administrează doze mari, semnificative de radiație, cu o precizie extremă, într-o singură ședință sau într-un număr limitat de fracții, la nivelul tumorilor de mici dimensiuni, obținând distrugerea acestora prin necroza celulelor neoplazice. Este utilizată o imagistică compusă din reconstrucție 3D și scanare CT/4D-CT.

Stereotaxia este o alternativă viabilă la chirurgie, în special pentru pacienții care au contraindicație la intervențiile chirurgicale sau prezintă risc anestezic crescut, au tumori profunde inoperabile, tumori localizate lângă organe vitale sau cazurile de iradieri.

Tehnologia pentru brahiterapie HDR

Brahiterapia se utilizează în stadiile incipiente ale cancerului sau în cazul tumorilor avansate local, fără metastaze. Poate fi aplicată în tratarea mai multor tipuri de tumori, printre care: cancerele ginecologice, cancerul de prostată, cancerul de sân, cancerul pulmonar, sarcoame, cancere ORL, tumori rectale. Brahiterapia este deosebit de eficientă în afecțiuni care, tratate chirurgical, lasă sechele mutilante pacientului (cancer penian, cancer labial, cancer de mucoasă bucală, cancer de canal anal).

Echipamentele Varian GammaMed Plus TM iX HDR și Varian
GammaMed Plus iX aduc îmbunătățiri brahiterapiei, asigurând
precizie și siguranță procedurii.

Centrul Oncologic SANADOR este dotat cu echipament pentru brahiterapie Varian model GammaMed Plus iX, care oferă atât medicului, cât și pacientului siguranță, precizie și flexibilitate. GammaMed Plus TM iX HDR deține un soft care îmbunătățește experiența brahiterapeutică, furnizând doza de radiații cu debit mare (HDR). GammaMed Plus TM iX reprezintă ultima generație dintr-o linie fiabilă și performantă de echipamente de afterloading.

 • Echipamentul Varian GammaMed Plus iX și GammaMed Plus TM iX HDR asigură fiabilitate și performanță tratamentului.

Tehnologia SPECT-CT/scintigrafie

Scintigrafia reprezintă investigația imagistică tradusă de tomografia computerizată prin emisia de foton unic, o metodă de medicină nucleară de investigație non-invazivă, nedureroasă ce permite diagnosticarea unei game complexe de afecțiuni specifice sistemului osos sau organelor, din punct de vedere structural sau funcțional.

Echipamentul Siemens Symbia Intevo Bold asigură efectuare
investigației cu o iradiere minimă.

Datele medicale obținute în urma efectuării scintigrafiei sunt mult mai complexe decât cele rezultate în urma altor investigații imagistice. Examinările sunt sigure, neinvazive și nedureroase pentru pacient.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții beneficiază de examinări scintigrafice și SPECT-CT, bucurându-se de utilitatea echipamentului ultra-performant Siemens Symbia Intevo Bold, asigurând acuratețea investigației cu o iradiere minimă.

 • Echipamentul Siemens Symbia Intevo Bold oferă acuratețe investigației.

Tehnologia PET-CT

PET-CT este o investigație non-invazivă din cadrul medicinii nucleare și reprezintă simbioza dintre PET și CT, realizând astfel o însumare de date medicale cu privire la metabolismul țesuturilor examinate (prin PET), dar și a structurilor anatomice (prin CT). Datele obținute prin efectuarea PET-CT sunt precise și superioare celorlalte investigații, putându-se afla cu exactitate localizarea tumorii primare sau a mestastazei.

Echipamentul Siemens Biograph Horizon-3R permite
investigarea non-invazivă prin efectuarea examenului
PET-CT.

Cu aplicabilitate în cancerele pulmonare, mamare, esofagiene, colorectale, pancreatice, ginecologice, efectuarea PET-CT este indicată deopotrivă atât pentru diagnostic, cât și pentru stadializarea/restadializarea post-terapeutică. La Centrul Oncologic SANADOR, dispunem de echipamentul PET-CT Siemens Biograph Horizon-3R, unic în România. Investigațiile pot fi realizate și în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

 • Echipamentul
  PET-CT Siemens Biograph
  Horizon-3R este unic în România

Tehnologia de scanare 4D

Philips CT 4D Big Bore este primul Computer Tomograf (CT) din lume specializat în radioterapie. Acest simulator CT oferă o acuratețe a scanării prin poziționarea pacientului (deschidere până la 85 cm), performanță imagistică și optimizarea procesului. Philips CT 4D Big Bore include 2 tehnologii de ultimă generație care contribuie la creșterea calității imaginii: iDose4 și O-MAR care reduc artefactele provocate de implanturi ortopedice și cresc rezoluția spațială la doze de iradiere mici.

Aparatul Philips CT 4D Big Bore optimizează procesul de scanare,
contribuind la îmbunătățirea calității imaginii.

 • Philips CT 4D Big Bore este specializat în radioterapie

La SANADOR, grija pentru fiecare pacient este asigurată prin echipa de medici de elită și prin empatia cu care tratăm nevoia pacienților de a înțelege tratamentul și succesiunea etapelor de terapie.

Programează-te la SANADOR chiar acum pentru a beneficia de tratamente si metode de investigații moderne, efectuate cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație, în cadrul unei echipe multidisplinare de medici specialiști cu experiență, cu aplicabilitate în tratamentul și investigarea unei game largi de cancere.

Galerie foto

SANADOR