La Centrul Oncologic SANADOR ne batem cu cancerul si avem incredere ca ducem o lupta in care suntem parteneri. Nimic nu trebuie sa-ti ia din bucuriile vietii, astfel ca noi am investit inteligent si eficient in aparatura de nivel mondial. Tratamentele de care beneficiezi sunt asigurate de tehnologia ultramoderna.

Tehnologia de radioterapie

VARIAN TRUEBEAM ȘI TRUEBEAM STX HIGH DEFINITION

Ce este o radioterapie? E modalitatea terapeutica de baza pentru tratamentul cancerului. Implica tintirea tesutului tumoral cu fotoni de energii inalte, in scopul distrugerii acestuia. In ultimul deceniu, in domeniul radioterapiei s-au inregistrat numeroase progrese si s-a produs o tranzitie de la iradierea volumelor mari la o iradiere tintita pe volumul tumoral.

Centrul Oncologic SANADOR inseamna medici de elita, tehnologie de top si grija fara cusur. Grija pentru fiecare pacient in parte si pentru nevoia ta de a intelege cum ducem impreuna acaesta lupta.

Te-ai intrebat ce rol are o radioterapie? Controleaza cresterea tumorii, limitand in acelasi timp efectele adverse asupra tesuturilor sanatoase din imediata vecinatate. Utilizata ca si tratament curativ, independent sau in corelatie cu interventiile chirurgicale si tratamente sistemice oncologice, este extrem de eficienta in eradicarea anumitor tipuri de cancer.

Radioterapia utilizeaza iradiere cu raze X si/sau electroni de inalta energie pentru a distruge celulele canceroase in cadrul unor tumori la san, prostata, cap si gat, plamani si alte organe unde radioterapia este indicata.

Ce tehnologii folosim la SANADOR in radioterapie?

Avansul tehnologic realizat in ultimele 2 decenii in radioterapie a determinat o imbunatatire extraordinara a acestui tip de tratament prin tehnologii de tip IMRT (Intensity Modulated Radiotherapy), IGRT (Image Guided Radiotherapy), VMAT (Volumetric Arc Therapy) si SBRT (Stereotactic Body Radiotherapy), SRS (Stereotactic Radiosurgery), RPM (Real-Time Position Management), incluse in cadrul acceleratoarelor Varian Truebeam de ultima generatie disponibile in cadrul Centrului Oncologic SANADOR.

Tehnologia SPECT CT

Tomografie cu emisie de fotoni individuali

SANADOR exceleaza la capitolul medicina nucleara, din care face parte scintigrafia, ce permite diagnosticarea unei game complexe de afectiuni specifice sistemului osos sau organelor, din punct de vedere structural sau functional.

Informatiile obtinute prin examinarea scintigrafica sunt mult mai complexe decat cele rezultate in urma altor investigatii imagistice. Examinarile sunt sigure, neinvazive si nedureroase pentru pacient.

Izotopi. Echipamentul utilizat pentru efectuarea investigatiei – Siemens Symbia Intevo Bold, reprezinta un scanner ultra-performant, care detecteaza radiatia emisa de un organ sau tesut in urma administrarii unei substante care contine un izotop radioactiv (TRASOR). Aceasta are o afinitate specifica zonei care se doreste a fi examinata. Doza de radiatii emisa este foarte mica, iar cantitatea de radioelement injectata este minima, adaptata pacientului si cu o durata scurta de radioactivitate.

Tehnologia pentru brahiterapie HDR

GAMMAMED PLUS IX

Cand se practica brahiterapia (radioterapie internă)? In general, in stadiile incipiente ale cancerului sau in cazul tumorilor avansate local, fara metastaze. Poate fi aplicata in tratarea mai multor tipuri de tumori, printre care: cancerele ginecologice, cancerul de prostata, cancerul de san, cancerul pulmonar, sarcoame, cancere ORL, tumori rectale. Brahiterapia este deosebit de eficienta in afectiuni care, tratate chirurgical, lasa sechele mutilante pacientului (cancer penian, cancer labial, cancer de mucoasa bucala, cancer de canal anal). 

Radioterapie. Centrul Oncologic SANADOR este dotat cu echipament pentru brahiterapie model GammaMed Plus iX, care ofera atat medicului cat si pacientului siguranta, precizie si flexibilitate. GammaMedplus TM iX HDR detine un soft care imbunatateste experienta brahiterapeutica, furnizand doza de radiatii cu debit mare (HDR). GammaMedPlus TM iX reprezinta ultima generatie dintr-o linie fiabila si performanta de echipamente de afterloading.

Tehnologia de scanare

PHILIPS CT BIG BORE

Philips CT Big Bore este primul Computer Tomograf (CT) din lume specializat in radioterapie. Acest simulator CT ofera o acuratete a scanarii prin pozitionarea pacientului (deschidere pana la 85 cm), performanta imagistica si optimizarea procesului. Philips CT Big Bore include 2 tehnologii de ultima generatie care contribuie la cresterea calitatii imaginii: iDose4 si O-MAR care reduc artefactele provocate de implanturi ortopedice si cresc rezolutia spatiala la doze de iradiere mici.

Galerie foto