Copilul tău se confruntă cu probleme digestive? Încă de la primele simptome, programează-te la SANADOR!

Afecțiunile digestive sunt printre cele mai frecvente cauze de îmbolnăvire și spitalizare în rândul copiilor. Chiar de la apariția primelor semne, este indicat să consulți un specialist, întrucât evoluția poate fi imprevizibilă, în special la sugari și la copiii mici. La SANADOR, te așteaptă o întreagă echipă de medici bine pregătiți pentru evaluarea, diagnosticarea și tratarea celor mai frecvente afecțiuni din sfera digestivă!

Contrar opiniei populare, copiii nu sunt niște adulți în miniatură. Organismul lor se află într-o continuă creștere și dezvoltare, având necesități fiziologice diferite față de cele ale adultului. Astfel, orice perturbare a funcției unui organ poate avea răsunet asupra întregului organism.

Cum decurge o consultație?

Gastroenterologia pediatrică cuprinde toate aspectele, fiziologice sau patologice, care implică aparatul gastrointestinal, începând din prima zi de viață și până la adolescență: dezvoltarea normală, diagnosticul, tratamentul și prevenția tuturor afecțiunilor de la acest nivel. Afecțiunile aparatului gastrointestinal pot fi localizate la nivelul esofagului, stomacului, intestinului subțire sau gros, cât și la nivelul ficatului, vezicii biliare sau pancreasului.

Consultația începe cu un istoric complet și o anamneză amănunțită , fiind notate toate simptomele apărute, precum și caracteristicile acestora – frecvența, severitatea, periodicitatea. Istoricul familial este foarte important, multe patologii digestive având predispoziție familială. În funcție de toate aceste aspecte și după efectuarea unui examen clinic detaliat, medicul decide planul de acțiune, care include analize de laborator și investigații imagistice și poate necesita abord multidisciplinar în funcție de complexitatea afecțiunii.

Medicii de la SANADOR sunt specializați și au experiență vastă în abordarea oricărei patologii digestive. Te așteptăm într-un mediu plăcut și relaxant atât pentru copil, cât și pentru părinți.

  • Spitalul Clinic SANADOR asigură echipă de gardă specializată, care preia prompt și eficient orice urgență pediatrică, 24 de ore din 24.

Care sunt cele mai întâlnite afecțiuni digestive în pediatrie?

Domeniul gastroenterologiei pediatrice include numeroase afecțiuni:

Ce teste și investigații sunt utile în patologia digestivă?

În scop diagnostic, sunt disponibile numeroase analize medicale, investigații imagistice și teste funcționale:

Care sunt cele mai frecvente semne și simptome?

Semnele și simptomele întâlnite cel mai frecvent în afecțiunile gastrointestinale ale copilului includ:

  • Durerea abdominală difuză sau localizată, durere pelvină;
  • Vărsăturile alimentare sau bilioase;
  • Scaunele diareice;
  • Constipația;
  • Vărsăturile în zaț de cafea (cauza fiind o hemoragie digestivă superioară);
  • Prezența sângelui proaspăt în scaun;
  • Melena (emisia sângelui digerat, de culoare neagră, ce provine din tubul digestiv);
  • Disfagia (dificultate la înghițire) sau odinofagia (deglutiția dureroasă).

Spitalul Clinic SANADOR asigură echipă de gardă specializată, care preia prompt și eficient orice urgență pediatrică, 24 de ore din 24.

SANADOR