Chirurgie dento-alveolară

Vino la Clinica de Stomatologie SANADOR pentru a beneficia de servicii stomatologice de chirurgie dento-alveolară performante și precise, care aduc soluția celor mai complexe afecțiuni dentare.

Chirurgia dento-alveolară este o specialitate în domeniul căreia intră mai multe tipuri de intervenții și tratamente ce presupun corecții la nivelul dinților, gingiilor și oaselor maxilare.

Clinica de Stomatologie SANADOR îți asigură accesul la o gamă variată de proceduri de chirurgie dento-alveolară. Toate procedurile sunt precedate de o radiografie dentară performantă, pentru stabilirea precisă a diagnosticului și indicarea planului potrivit de tratament.

Chirurgie oro-dentară

Indiferent că este vorba de inserarea unuia sau a mai multor implanturi dentare, chirurgia dentară joacă un rol cheie, prin intervenții precum grefe osoase sau „adiții de os”, cum sunt cunoscute de pacienți, sau ridicări ale sinusului maxilar (sinus lift), precum și prin alte tehnici specifice, folosite pentru reconstrucția oaselor maxilare, totul pentru a reface volumul osos inițial, necesar pentru inserarea implantului dentar.

  • Vino la Clinica de Stomatologie SANADOR dacă vrei să te bucuri de o dantură sănătoasă și să ai un zâmbet încrezător, cu ajutorul celor mai buni specialiști în domeniul sănătății orale!

Extracții dentare

În unele cazuri, dinții sunt imposibil de salvat, fiind afectați de carii profunde sau de alte complicații. Un caz des întâlnit în chirurgia dentară este extracția molarilor „de minte” care nu au erupt complet sau au erupt parțial, precum și a resturilor de rădăcini de la dinții deja cariați. Rareori, pot exista canini incluși, care nu au erupt. În cazul extracțiilor pentru dinți incluși sau semi-incluși, laserul dentar aduce un plus în confortul intra și post-operator, cu o vindecare mai rapidă și lipsită de durere.

Afecțiuni parodontale

Chirurgia dentară joacă un rol important în tratamentul afecțiunilor parodontale, prin intervenții precum îndepărtarea pe cale chirurgicală a infecției, prin chiuretaj subgingival în câmp deschis, adiții sau rezecții chirurgicale.

Remodelare gingivală

Această ramură conține două tipuri de intervenții, necesare pentru corecția și îmbunătățirea aspectelor estetice dentare ale pacienților:

  • Gingivectomia este o intervenție rapidă, făcută cu scopul de a înlătura țesutul gingival în exces, pentru îmbunătățirea aspectului;
  • Gingivoplastia presupune remodelarea/reconturarea țesuturilor gingivale în scop fiziologic, estetic și funcțional. De obicei, în cadrul remodelării gingivale, gingivoplastia este practicată în combinație cu gingivectomia.

Extirparea tumorilor sau a chisturilor maxilare

În unele cazuri, pot apărea infecții la nivelul rădăcinii dintelui (granuloame apicale), care necesită rezecție apicală. De asemenea, specialistul în chirurgie orală și maxilo-facială poate diagnostica și opera tumori benigne, prezente la nivelul maxilarului, precum și chisturi maxilare.

În cazurile speciale, pacientul poate fi îndrumat către Departamentul de chirurgie orală și maxilo-faciala, din cadrul Spitalului Clinic SANADOR!

Indiferent de afecțiune sau dacă dorești un zâmbet încrezător, medicii dentiști de la Clinica de Stomatologie SANADOR îți sunt alături pentru ca tu să beneficiezi de cel mai eficient tratament!

Programează o consultație!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR