Chirurgie dento-alveolară

Vino la Clinica de Stomatologie SANADOR pentru a beneficia de servicii stomatologice de chirurgie dento-alveolară performante și precise care aduc soluția celor mai complexe afecțiuni dentare.

În cazul chirurgiei dento-alveolare, această ramură cuprinde mai multe tipuri de intervenții și tratamente, ce presupun corecții la nivelul dinților, gingiilor și oaselor maxilare.

Servicii de Chirurgie dento-alveolară

Procedurile de chirurgie dento-alveolară de care poți beneficia în cadrul SANADOR sunt:

  • Chirurgie oro-dentară în cadrul secției de implantologie - Indiferent că este vorba de inserarea unuia sau mai multor implanturi dentare, chirurgia dentară joacă un rol-cheie, prin intervenții precum grefe osoase sau “adiții”, așa cum sunt cunoscute de pacienți, sau ridicări ale sinusului maxilar (sinus lift), precum și alte tehnici specifice, folosite pentru reconstrucția oaselor maxilare, totul pentru a reface volumul osos inițial, necesar pentru inserarea implantului dentar.
  • Extracții dentare - În unele cazuri, dinții sunt imposibil de salvat, fiind afectați de carii profunde sau de alte complicații. Un caz des întalnit în chirurgia dentară este extracția molarilor "de minte" care nu au erupt complet sau au erupt parțial, precum și a resturilor de rădăcini de la dinții deja cariați. Rareori, pot exista canini incluși, care nu au erupt. În cazul extracțiilor dinților incluși sau semi-incluși, laserul dentar aduce un plus în confortul intra și post-operator, cu o vindecare mai rapidă și lipsită de durere.
  • Afecțiuni parodontale - Chirurgia dentară joacă un rol important în tratamentul afecțiunilor parodontale, prin intervenții precum îndepărtarea pe cale chirurgicală a infecției, prin chiuretaj subgingival în câmp deschis, adiții sau chirurgie rezectivă.
  • Remodelare gingivală - Această ramură conține două tipuri de intervenții, necesare pentru corecția și îmbunătățirea aspectelor estetice dentare ale pacienților.
    • Procedura de gingivectomie este o intervenție rapidă, făcută cu scopul de a înlătura țesutul gingival în exces, pentru îmbunătățirea aspectului.
    • Procedura de gingivoplastie presupune remodelarea/reconturarea țesuturilor gingivale în scop fiziologic, estetic și funcțional. De obicei, în cadrul remodelării gingivale, gingivoplastia este practicată în combinație cu gingivectomia.
  • Extirparea tumorilor sau a chisturilor maxilare - În unele cazuri pot apărea infecții la nivelul rădăcinii dintelui (granuloame apicale), care necesită rezecția apicală. De asemenea, specialistul în chirurgie orală și maxilo-facială poate diagnostica și opera tumori benigne, prezente la nivelul maxilarului, precum și chisturi maxilare.

În cazurile speciale, pacientul poate fi îndrumat spre secția de chirurgie maxilo-facială, din cadrul Spitalului Clinic SANADOR!

Alege Departamentul de Chirurgie dento-alveolară SANADOR și lasă-te pe mâna specialiștilor cu experiență demonstrată în acest domeniu.

Indiferent de afecțiune sau dacă dorești un zâmbet încrezător, medicii dentiști de la Clinica de Stomatologie SANADOR îți sunt alături pentru ca tu să beneficiezi de cel mai eficient tratament!

Galerie foto

SANADOR