Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația SANADOR.

Activitatea fundației SANADOR

Fundația SANADOR a luat ființă din dorința de a-i ajuta pro-bono pe cei care au nevoie de asistență medicală de calitate, însă nu dispun de mijloacele materiale necesare. Fundația susține cazurile medicale dificile, oferindu-le pacienților acces la intervenții chirurgicale și tratamente vitale pentru ei.

Până în acest moment, există pacienți care au beneficiat de tratamente premium pro-bono datorită implicării active a fundației SANADOR. Este vorba despre pacienți cu o cazuistică complexă care necesitau un amplu plan terapeutic.

Misiunea fundației SANADOR este aceea de a se asigura că orice pacient poate avea acces la servicii medicale, tratamente și intervenții chirurgicale de top, fiind un real sprijin chiar și în situațiile în care resursele materiale sunt limitate, însă amploarea cazului medical este importantă.

Povestea lui Lixandru

Pacientul V. L., a beneficiat de tratament chirurgical specific pentru patologia de care suferea, și anume nodul pulmonar malign. Astfel, echipa domnului doctor Cristian Paleru, medic primar chirurgie toracică, a asigurat realizarea intervenției cu ajutorul unui laser unic în România. Avantajele sistemului ERASER Rolle & Rolle 120 W, folosit pe scară largă la SANADOR, sunt enorme față de intervențiile clasice: sângerare redusă drastic, cicatrizare ultra-rapidă, recuperare spectaculoasă.

Povestea Marianei

Pacienta N.M. suferea de diabet zaharat complicat și boală arterială periferică avansată. Starea de sănătate de la acel moment impunea o intervenție de amputare a piciorului drept.

80% din debitul arterelor iliace era stenozat, iar în aval, arterele erau ocluzate masiv. Calcificările erau la mai multe niveluri, de la nivelul vaselor bazinului până la vasele terminale ale membrelor inferioare. Manifestările erau: picioare reci, neirigate, nefuncționale, cu parestezii și dureri. Datorită implicării fundației SANADOR, pacienta a beneficiat de tratament la cel mai înalt standard realizat de echipa de medici cu vastă experiență în astfel de cazuri.

Pornind de la un prognostic nefavorabil, pacienta a fost tratată de medici cu vastă experiență care au reușit evitarea amputării, menținerea viabilității membrului sever afectat și obținerea unei recuperări medicale rapide și eficiente.

Primul transplant hepatic într-un spital privat

În februarie 2020, pacientul D.C., a decis să îi doneze tatălui său 70% din ficat pentru a-i salva viața. Specialiștii noștri au realizat această intervenție chirurgicală complexă cu succes și profesionalism.

Centrul de Excelență în Boli Hepatice SANADOR a realizat primul transplant de ficat din mediul privat, pro-bono. Un transplant de ficat de la donator viu este maximum din ce a inventat și inovat chirurgia. La SANADOR, pacientul beneficiază de tehnică medicală și de specialiști care pot pune în practică proceduri inovatoare.

Povestea lui Gabriel

În anul 2020, pacientul S.G. a fost diagnosticat cu neoplasm pulmonar și metastază cerebrală. Acesta a fost tratat prin radioterapie stereotaxică și chimioterapie sistemică, la indicația medicului oncolog.

La controalele de rutină ce au urmat, totul părea a fi în regulă, până când, în luna septembrie 2021, la RMN, a fost depistată o nouă leziune la nivel cerebral, ce măsura aproximativ 6 mm. Pentru a-și putea continua activitățile cotidiene și a trăi o viață normală, pacientul avea mare nevoie să fie tratat cu o ședință de radiochirurgie, însă nu își putea permite acest tratament din lipsa resurselor financiare. Fără a avea o casă în care să locuiască și confruntându-se cu mari probleme materiale, pacientul a apelat cu speranță la ajutorul nostru.

Prin implicarea Fundației SANADOR, pacientului i s-a oferit șansa de a beneficia pro bono de radiochirurgie stereotaxică, realizată de echipa de medici profesioniști și cu experiență vastă în tratamentul multimodal al cancerului de la Centrul Oncologic SANADOR.

Radiochirurgia stereotaxică este un tratament complex, efectuat într-o singură ședință, cel mai frecvent în cazul tumorilor localizate la nivel cerebral. În cadrul acestei ședințe, se administrează doze semnificative de radiație, cu o precizie și acuratețe maxime, la nivelul tumorilor de mici dimensiuni, obținând distrugerea acestora prin necroza celulelor neoplazice.

În urma acestei ședințe de radiochirurgie stereotaxică, pacientul a beneficiat de o recuperare rapidă, nedureroasă și eficientă, putând să revină la activitățile sale zilnice imediat după tratament.

La SANADOR, salvăm vieți, schimbăm destine!

Galerie foto

SANADOR