Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația SANADOR până la 25 mai! Un formular completat poate să însemne o șansă la viață pentru un pacient aflat în dificultate!

Activitatea fundației SANADOR

  • SANADOR te invită să dăruiești din suflet!

Fundația SANADOR a luat ființă din dorința de a-i ajuta pro-bono pe cei care au nevoie de asistență medicală de calitate, însă nu dispun de mijloacele materiale necesare. Fundația susține cazurile medicale dificile, oferindu-le pacienților acces la intervenții chirurgicale și tratamente vitale pentru ei.

  • Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația SANADOR

Până în acest moment, există pacienți care au beneficiat de tratamente premium pro-bono datorită implicării active a Fundației SANADOR. Este vorba despre pacienți cu o cazuistică complexă care necesitau un amplu plan terapeutic. Te invităm să le descoperi poveștile mai jos!

Povestea lui Mihail

  • Termenul limită până la care poți trimite formularul este 25 mai.

Bebelușii cu probleme de adaptare la viața extrauterină, care necesită susținere în secția de terapie intensivă neonatală, au nevoie de medici de elită și de aparatură medicală de ultimă generație pentru îngrijiri medicale avansate.

Așa a fost și cazul lui Mihail, născut într-o după-amiază călduroasă de vară, la numai 26 de săptămâni și cântărind doar 900 de grame. Bebelușul a fost născut prin cezariană de urgență pentru sângerare masivă la nivel placentar, cu risc vital pentru mamă.

  • Formularele completate se pot trimite la fundatia@SANADOR.ro

Citește mai mult…

Echipa medicală de gardă a Secției de Neonatologie din Spitalul Clinic SANADOR a preluat un nou-născut cu stare generală extrem de gravă. Inima mică, dar curajoasă a lui Mihail a răspuns la eforturile susținute ale echipei: a fost intubat imediat și a fost aplicat întreg protocolul reanimării avansate necesar în astfel de împrejurări. Apoi, micuțul pacient a fost admis în terapia neonatală, în incubator special, ce asigură condițiile de căldură și umiditate atât de necesare unui organism fragil. Mihail a fost conectat la ventilator, respirațiile neregulate și puțin eficiente necesitând susținerea aparatelor, iar prin linii venoase speciale a primit medicație și nutrimente.

Ce a făcut diferența în lupta pentru viață a fost faptul că Secția de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Maternității SANADOR este extrem de bine dotată, cu echipamente și tehnologii de ultimă generație pentru îngrijiri neonatale performante, dar și cu medicație specifică, pregătită pentru orice situație.

Au urmat săptămâni de muncă intensă pentru echipa de neonatologi, cu monitorizare constantă și ajustare permanentă a tratamentelor, pentru a putea ameliora starea extrem de gravă a sănătății nou-născutului prematur.

Prin implicarea Fundației SANADOR, micuțului pacient i s-a oferit șansa de a beneficia pro bono de toate aceste îngrijiri medicale avansate, asigurate de echipa de medici neonatologi profesioniști, implicați și cu vastă experiență.

Ne bucurăm că Mihail a luptat alături de medicii neonatalogi și asistentele care i-au fost aproape la fiecare pas. Eforturile susținute ale părinților și ale echipei medicale sunt răsplătite înzecit de zâmbetele și privirile ștrengărești ale unui omuleț curajos, care ne-a învățat că nu trebuie să ne pierdem niciodată speranța.

Povestea lui Gabriel

În anul 2020, pacientul S.G. a fost diagnosticat cu neoplasm pulmonar și metastază cerebrală. Acesta a fost tratat prin radioterapie stereotaxică și chimioterapie sistemică, la indicația medicului oncolog.

  • Redirecționează 20% din impozitul companiei către Fundația SANADOR

La controalele de rutină ce au urmat, totul părea a fi în regulă, până când, în luna septembrie 2021, la RMN, a fost depistată o nouă leziune la nivel cerebral, ce măsura aproximativ 6 mm. Pentru a-și putea continua activitățile cotidiene și a trăi o viață normală, pacientul avea mare nevoie să fie tratat cu o ședință de radiochirurgie, însă nu își putea permite acest tratament din lipsa resurselor financiare. Fără a avea o casă în care să locuiască și confruntându-se cu mari probleme materiale, pacientul a apelat cu speranță la ajutorul nostru.

Citește mai mult…

Prin implicarea Fundației SANADOR, pacientului i s-a oferit șansa de a beneficia pro-bono de radiochirurgie stereotaxică, realizată de echipa de medici profesioniști și cu experiență vastă în tratamentul multimodal al cancerului de la Centrul Oncologic SANADOR.

Radiochirurgia stereotaxică este un tratament complex, efectuat într-o singură ședință, cel mai frecvent în cazul tumorilor localizate la nivel cerebral. În cadrul acestei ședințe, se administrează doze semnificative de radiație, cu o precizie și acuratețe maxime, la nivelul tumorilor de mici dimensiuni, obținând distrugerea acestora prin necroza celulelor neoplazice.

În urma acestei ședințe de radiochirurgie stereotaxică, pacientul a beneficiat de o recuperare rapidă, nedureroasă și eficientă, putând să revină la activitățile sale zilnice imediat după tratament.

În luna septembrie 2022, în urma RMN-ului cerebral, s-a evidențiat dispariția nodulului cerebral precedent iradiat, dar cu apariția unei alte leziuni cerebrale. Din acest motiv, pacientul este în continuare sub tratament sistemic, pentru a controla boala pulmonară.

După discuția multidisciplinară a cazului (cu oncologul și neurologul de referință) și luând în considerare unicitatea nodulului cerebral, cât și condițiile bune ale pacientului, s-a decis adoptarea unui nou tratament radio-chirurgical la nivelul leziunii nou apărute.

Astfel, în data de 18 octombrie 2022, pacientul a efectuat o ședință de radiochirurgie la nivelul leziunii cerebrale. Tratamentul a fost bine tolerat, fără efecte adverse, ceea ce a permis pacientului să-și continue activitatea cotidiană.

Primul transplant hepatic într-un spital privat

În februarie 2020, pacientul D.C., a decis să îi doneze tatălui său 70% din ficat pentru a-i salva viața. Specialiștii noștri au realizat această intervenție chirurgicală complexă cu succes și profesionalism.

  • Completează formularul 230 online

Centrul de Excelență în Boli Hepatice SANADOR a realizat primul transplant de ficat din mediul privat, pro-bono. Intervențiile de transplant hepatic de la donator viu sunt, poate, cele mai dificile și mai complexe intervenții din chirurgia generală. La SANADOR, pacientul beneficiază de tehnică medicală și de specialiști care pot pune în practică proceduri inovatoare.

Povestea Marianei

Pacienta N.M. suferea de diabet zaharat complicat și boală arterială periferică avansată. Starea de sănătate de la acel moment impunea o intervenție de amputare a piciorului drept.

  • Un formular completat poate să însemne o șansă la viață pentru un pacient aflat în dificultate!

80% din debitul arterelor iliace era stenozat, iar în aval, arterele erau ocluzate masiv. Calcificările erau la mai multe niveluri, de la nivelul vaselor bazinului până la vasele terminale ale membrelor inferioare. Manifestările erau: picioare reci, neirigate, nefuncționale, cu parestezii și dureri. Datorită implicării fundației SANADOR, pacienta a beneficiat de tratament la cel mai înalt standard realizat de echipa de medici cu vastă experiență în astfel de cazuri.

  • 021.9699 Call Center disponibil nonstop

Pornind de la un prognostic nefavorabil, pacienta a fost tratată de medici cu vastă experiență care au reușit evitarea amputării, menținerea viabilității membrului sever afectat și obținerea unei recuperări medicale rapide și eficiente.

Povestea lui Lixandru

Pacientul V. L., a beneficiat de tratament chirurgical specific pentru patologia de care suferea, și anume nodul pulmonar malign. Astfel, echipa domnului doctor Cristian Paleru, medic primar chirurgie toracică, a asigurat realizarea intervenției cu ajutorul unui laser unic în România. Avantajele sistemului ERASER Rolle & Rolle 120 W, folosit pe scară largă la SANADOR, sunt enorme față de intervențiile clasice: sângerare redusă drastic, cicatrizare ultra-rapidă, recuperare spectaculoasă.

Galerie foto

SANADOR