Consultația de parodontologie

Consultația de parodontologie este indicată pentru diagnosticul, tratamentul și prevenția bolilor care afectează gingia și țesuturile ce susțin dintele. În urma unei consultații de specialitate, urmată de parodontometrie – o procedură specială, care permite măsurarea adâncimea pungilor parodontale – medicul parodontolog va stabili diagnosticul de boală parodontală și va recomanda tratamentul necesar, în funcție de severitatea afecțiunii.

Vino la Clinica de Stomatologie SANADOR dacă vrei să te bucuri de o dantură sănătoasă și să ai un zâmbet încrezător, cu ajutorul celor mai buni specialiști în domeniul sănătății orale! La Clinica de Stomatologie SANADOR, terapiile parodontale sunt asistate laser, cu numeroase beneficii pentru pacient: creșterea gradului de confort, vindecare rapidă, risc redus de infecții și rezultate bune pe termen lung.

 • Programează-te acum la SANADOR! Sună la 021.9699!

Ce este boala parodontală?

Boala parodontală (parodontita), cunoscută popular ca parodontoză, este denumirea generală dată unei afecțiuni cronice de tip inflamator a parodonțiului sau a țesuturilor de susținere a dinților. Ce este parodonțiul? Toate țesuturile care mențin dinții în poziție: os, gingie, ligamentul care leagă dintele de os și acționează ca un amortizor de forțe.

Clinica de Stomatologie SANADOR dispune de echipamente de ultimă gerenație, cu laser, pentru terapia bolii parodontale

În faza inițială a bolii parodontale apare inflamația gingiei – gingivita. Nu orice gingivită se transformă automat în parodontită, dar orice parodontită este precedată de o gingivită. În acest stadiu, gingivita este complet reversibilă. Odată ce s-a ajuns la boala parodontală, încep să apară pierderi de ligament, resorbții osoase, retracții gingivale și, în fazele mai avansate, mobilități dentare ce se pot solda cu pierderea dinților.

Cum apare boala parodontală?

Factorul determinant al bolii parodontale este placa bacteriană, care, în conjuncție cu alți factori genetici, factori de mediu (ex.: fumatul), boli sistemice, stres, tratamente medicamentoase, lucrări protetice neadaptate corect marginal, obturații dentare vechi, retentive etc., influențează în sens negativ evoluția bolii.

Chiar și în aceste stadii avansate, uneori, dinții pot fi salvați, un dinte mobil fiind de preferat unui dinte lipsă.

Deoarece boala parodontală are în cele mai multe cazuri o evoluție lentă și lipsită de durere, multe persoane nu solicită un consult de specialitate la medicul parodontolog, iar astfel de cazuri rămân nediagnosticate până când simptomele avansate, cum ar fi mobilitatea dentară, sunt evidente. Chiar și în aceste stadii avansate, uneori, dinții pot fi salvați, un dinte mobil fiind de preferat unui dinte lipsă.

 • La SANADOR ai acces la consultații asigurate de medici empatici și experimentați. Programează-te!

Cum se manifestă boala parodontală?

La ce simptome ar trebui să fii atent?

 • Sângerările gingivale pot apărea în timpul periajului dentar, la apăsarea gingiilor sau chiar spontan. Pot lipsi la pacienții fumători;
 • Inflamația gingivală – gingiile au o culoare roșu aprins, violet sau ușor albăstrui;
 • Retracția gingivală – dinții devin vizual mai lungi datorită tendinței gingiei de a se retrage și a se subția;
 • Respirație urat mirositoare sau gust neplăcut în gură – datorită cantității mari de bacterii și apariției unor infecții în pungile parodontale;
 • Uneori, pot apărea dureri la nivel gingival în timpul meselor;
 • Mobilitate dentară;
 • Spațierea dinților.

Apariția tuturor simptomelor de mai sus nu este obligatorie, din acest motiv, pentru diagnosticarea bolii parodontale precum și pentru prevenirea acesteia se recomandă efectuarea regulată, a unui consult de specialitate de către medicul parodontolog și igienizare profesională realizată în cabinet, indiferent de vârsta pacientului.

Cum se tratează boala parodontală?

În parodontoză, tratamentul este complex și urmărește stoparea în evoluție a bolii, vindecarea în totalitate nefiind posibilă. În funcție de severitatea acesteia, există mai multe scheme de terapie:

 • Terapia inițială parodontală implica profilaxie dentară completă (revelarea plăcii bacteriene, detartraj, air-flow, periaj), chiuretaj subgingival, în câmp închis (SRP) al dinților, realizat cu ajutorul chiuretelor. O altă procedură importantă constă în decontaminarea pungilor parodontale cu ajutorul laserului diodă, o metodă neinvazivă care se efectuează fără anestezie, pentru a distruge bacteriile care doresc să redeclanșeze boala parodontală; 
 • Terapia corectoare chirurgicală – dacă în fazele incipiente este suficientă terapia inițială, în fazele moderate și avansate devine necesară terapia chirurgicală regenerativă, prin chiuretaje în câmp deschis (lambouri), refacerea masei osoase pierdute prin adiția biomaterialelor, a plasmei cu factori de crește obținute din sângele pacientului, grefe gingivale etc;
 • Terapia de menținere – mentenanța parodontală este crucială pe termen lung și presupune ședințe de reevaluare parodontală, igienizare profesionala si decontaminare, mai dese în primul an, pentru stabilizarea în timp a bolii.

La Clinica de Stomatologie SANADOR, decontaminarea pungilor parodontale se realizează cu ajutorul laserului diodă.

Tehnologia PRGF Endoret în tratamentul bolii parodontale

Tratamentul pentru boala parodontală este stabilit după evaluarea pacientului și implică întotdeauna chiuretaje subgingivale și decontaminări cu laserul dentar. La Clinica de Stomatologie SANADOR, pentru a asigura succesul tratamentului parodontozei, venim în completarea acestor proceduri cu o terapie modernă: injectarea plasmei, care favorizează regenerarea țesutului, atât la nivelul osului, cât și al gingiei. Acest tratament este realizat cu ajutorul tehnologiei PRGF Endoret, concepută de BTI Biotechnology Institute, o companie de renume în domeniul biotehnologiei.

Acest tratament presupune recoltarea de sânge de la pacient și prelucrarea într-o centrifugă specială, pentru a obține o plasmă cu factori de creștere. Ulterior, plasma astfel rezultată este injectată la nivelul gingiei afectate de parodontoză. Tratamentul asigură numeroase beneficii pentru pacient: reduce inflamația, scade riscul de infecții și grăbește vindecarea.

Aparat de centrifugă pentru injectarea plasmei - tehnologie Endoret pentru tratamentul parodontozei la Clinica de Stomatologie SANADOR.
La Clinica de Stomatologie SANADOR, tratamentul parodontozei este realizat și prin injectarea plasmei, o procedură de ultimă generație, care asigură regenerarea rapidă a țesuturilor.

Datorită factorilor de creștere pe care îi conține plasma prelucrată prin tehnologia PRGF Endoret, acest tratament poate fi folosit cu succes și pentru ameliorarea inflamației și stimularea regenerării țesutului în urma unei extracții dentare sau după un implant dentar. Terapia nu este dureroasă pentru pacient și nu are efecte adverse.

 • SANADOR dispune de tehnologie medicală de top, pentru diagnostic avansat și tratament eficient. Programează-te!

Servicii de parodontologie la Clinica de Stomatologie SANADOR

În cadrul Clinicii de Stomatologie SANADOR, terapiile parodontale sunt asistate laser, astfel, creștem gradul de confort al pacientului, reducând semnificativ sensibilitatea, durerea, obținem rezultate durabile și rapide, grăbind vindecarea. Cu ajutorul laserului se realizează curățarea și debridarea zonelor greu accesibile cu instrumente mecanice / chiurete, cum ar fi furcațiile (zonele dintre rădăcini) dentare, obținem un control mai bun al sângerării sau chiar lipsa acesteia, se scade riscul de infecții, având un puternic efect bactericid.

Indiferent de tipul de terapie aplicat, este necesară și realizarea parodontometriei. Aceasta procedură nu necesită efectuarea anesteziei și este realizată cu ajutorul unei sonde parodontale gradate și cu capăt rotunjit, cu ajutorul căreia se măsoară adâncimea pungilor parodontale, constatându-se astfel, cât de mult s-a retras nivelul os. În urma acestor măsurători, se poate stabili un diagnostic corect al bolii parodontale și se pot evalua cu ușurință rezultatele obținute pe parcursul terapiilor.

În reușita tratamentului parodontal cooperarea pacientului este esențială. Acesta trebuie să înțeleagă importanța unei igiene orale riguroase (periaj dental de cel puțin 2 ori pe zi, utilizarea dușului bucal, aței dentare, periilor adecvate, recomandate de un specialist, apei de gură etc.) și a vizitelor de mentenanță periodice, conform indicațiilor medicului specialist parodontolog.

 • Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

Galerie foto

SANADOR