Radiologia conventionala este ramura medicinei ce se ocupa cu examinarea corpului omenesc cu ajutorul razelor X si cu aplicarea lor in precizarea diagnosticului si in terapeutica unor boli. Inainte de un examen ce tine de radiologie nu trebuie sa te pregatesti in mod special. Un exemplu in acest sens este radioscopia, care se realizeaza la controlul periodic cerut la angajarea unei persoane.
Tehnica medicala avanseaza cu pasi repezi, iar noua metoda de radiologie digitala ce te poate ajuta prezinta o serie de avantaje fata de radiologia conventionala clasica.
Cel mai mare avantaj este calitatea imaginii radiologice. Imaginea radiologica ce ajunge la nivelul unui computer care este anexat aparatului radiografic digital poate sa fie prelucrata astfel incat valoarea diagnostica este maxima. Imprimarea imaginilor radiografice pe filme (daca se doreste acest lucru ulterior) este net superioara filmelor radiografice conventionale / standard.
-
Echipamentele de radiologie digitala permit reducerea dozei de iradiere fata de radiologia clasica
Vom spulbera grijile in privinta iradierii si te asiguram ca echipamentele de radiologie digitala permit reducerea dozei de iradiere fata de radiologia clasica, scaderea timpului de lucru si obtinerea unor imagini de o mare acuratete.
Sistemele radiologice moderne dispun de sisteme de autocorectie si control prin care reduc la maximum expunerea pacientului la fasciculul de radiatie X si, de asemenea, limiteaza sever radiatia X dispersata. Imaginile radiologice obtinute astfel pot fi arhivate, in felul acesta putandu-se compara diversele capturi, cu avantaje in evaluarea raspunsului post terapeutic.
SANADOR foloseste echipamentele de ultima generatie in radiologie digitala: Siemens Multix Impact, Siemens Digital ICONOS R200 si Philips Digital Diagnost C50, ce permit obtinerea unor imagini de o calitatea ireprosabila, cu informatii precise asupra structurilor lezate.
Stii la ce este utila o simpla radiografie?
Radiografia reprezinta cea mai utilizata metoda de investigatie imagistica, folosita de prima intentie in diagnosticarea bolilor inflamatorii si degenerative, pentru:
- examinarea tubului digestiv cu substanta de contrast
- examinarea plamanilor si a inimii - investigație importantă în diagnosticarea cancerului bronhopulmonar și pentru alte afecțiuni pulmonare, precum placa pleurală
- examinarea sistemului osteoarticular (inclusiv în vederea protezării genunchiului, protezării șoldului sau umărului, pentru diagnosticarea unor afecțiuni articulare precum epicondilita laterală), a coloanei vertebrale (spondiloză, spondilolistezis) si a craniului
- diagnosticarea fracturilor la adulți și a fracturilor la copii
- diagnosticul de contuzie de genunchi și alte leziuni articulare
- histerosalpingografie
- urografie (examinare pe gol si cu contrast a cailor urinare)
Daca apelezi la radiologie digitala, atunci poti avea rezultatul examinarii inregistrat pe CD sau DVD. Exista posibilitatea de arhivare a rezultatelor, iar medicii vor avea ocazia de a crea un istoric medical pentru fiecare pacient.
Nu mai este nevoie ca tu sa aduci la fiecare control toate radiografiile facute de-a lungul timpului.