Dinți ficși pe 4-6 implanturi dentare

Lucrările protetice fixe, pe implanturi dentare, sunt cea mai modernă și rapidă soluție de restaurare pentru pacienții care și-au pierdut toți dinții, sunt purtători de proteze mobile sau se confruntă cu o boală parodontală agresivă, iar dinții sunt irecuperabili. Procedura poate fi realizată indiferent de vârstă, însă factori precum starea generală de sănătate, calitatea ofertei osoase și stilul de viață al pacientului trebuie luați în considerare la momentul planificării intervenției.

 • Ți-ai pierdut dantura? Dinții ficși pe 4-6 implanturi pot fi soluția potrivită pentru tine! Vino la SANADOR!

Evoluția continuă a tehnologiilor a contribuit la apariția sistemului de implant dentar rapid, care permite pacientului să se bucure de o dantură completă pe doar 4 sau 6 implanturi, în funcție de arcada restaurată. Intervenția chirurgicală are un grad minim de invazivitate, este complet nedureroasă, iar recuperarea este rapidă, pacientul bucurându-se de dinți ficși chiar începând de a doua zi. Funcționalitatea danturii și naturalețea zâmbetului, pierdute odată cu dinții naturali, vor fi recăpătate în totalitate.

Etapele necesare realizării dinților ficși pe implanturi

Consultația de specialitate.În urma examinării clinice și a interpretării imaginilor tridimensionale generate de tomografia dentară computerizată, în vederea analizării nivelului densității osoase, medicul specialist în chirurgie oro-maxilo-facială va întocmi un plan de tratament personalizat. În funcție de complexitatea cazului, pentru a se asigura stabilitatea pe termen lung a implanturilor dentare, pot fi necesare și manopere suplimentare precum adiția de os.

 • Indiferent de dificultatea procedurii, la Clinica de Stomatologie SANADOR beneficiezi de tratament confortabil, fără durere. Programează-te!

Tot în etapa pre-operatorie, pacientul va realiza și un set complet de analize de sânge, precum și un consult cardiologic. Este foarte important să cunoaștem întregul istoricul medical al pacientului, pentru a putea oferi varianta ideală de tratament.

Intervenția chirurgicală. Aceasta durează aproximativ 2 ore per arcadă. Toate procedurile, precum extracții, îndepărtarea unor chisturi, inserția implanturilor dentare se vor realiza într-o singură ședință. Pentru a grăbi vindecarea și a reduce riscul complicațiilor post-chirurgicale, în cadrul procedurilor de reabilitare orală, specialiștii SANADOR folosesc tehnologii avansate, precum laserul dentar și tehnica Endoret, care constă în obținerea plasmei cu factori de creștere chiar din sângele pacientului.

Indiferent de gradul de dificultate al intervenției, la Clinica de Stomatologie SANADOR ne dorim ca pacientul să aibă parte de o experiență plăcută, să nu resimtă frică sau durere, dar să fie cooperant. Aceste criterii pot fi îndeplinite doar cu ajutorul sedării intravenoase. Imediat după finalizarea etapei chirurgicale, se va amprenta poziția implanturilor, în vederea realizării unei lucrări provizorii fixe.

Montarea lucrării provizorii fixe. În 24 de ore de la intervenția chirurgicală, pacientul va primi o dantură fixă, completă, pentru toată arcada. Lucrarea are atât rol estetic, cât și de stabilizare a implanturilor dentare, și va fi purtată pentru o perioadă de 4-6 luni, timp necesar osteointegrării.

Realizarea lucrării definitive fixe. Odată confirmată vindecarea, lucrarea provizorie va fi înlocuită cu o lucrare definitivă, realizată din materiale de calitate superioară, precum ceramică sau zirconiu. Împreună cu medicul specialist în protetică dentară, se va alege materialul și se vor decide forma și culoarea dinților mult visați. După finalizarea acestei etape, pacientul se poate bucura de o dantură complet funcțională, fără nicio restricție.

Beneficiile danturii fixe pe implanturi dentare

Printre avantajele dinților ficși pe implanturi dentare se regăsesc:

 • Număr redus de vizite la medicul stomatolog;
 • Stoparea resorbției osoase cu ajutorul implanturilor dentare;
 • Stabilitate: lucrarea protetică este fixă, înșurubată;
 • Confort: cerul gurii nu mai este acoperit ca în cazul protezelor mobile;
 • Funcționalitate completă: pacientul poate vorbi cu ușurință, se reia consumul oricărui tip de alimente;
 • Estetică dentară îmbunătățită: zâmbetul este natural, iar fizionomia feței este întinerită;
 • Creșterea stimei de sine: lipsa dinților nu mai este o problemă când zâmbim sau vorbim.

Care este durata de viață a danturii fixe pe implanturi dentare?

Dinții ficși pe implanturi joacă același rol cu cel al dinților naturali și, pentru a te bucura de ei toată viața, va trebui să urmezi cu strictețe o serie de recomandări, precum:

 • Igiena riguroasă de cel puțin 2 ori pe zi;
 • Folosirea zilnică a dușului bucal pentru îndepărtarea resturilor alimentare din zonele mai puțin accesibile;
 • Igienizări profesionale în cabinet la fiecare 6 luni, în care medicul va demonta lucrarea protetică pentru a curăța toate suprafețele acesteia, inclusiv implanturile dentare;
 • Controale clinice și radiologice în fiecare an, în vederea evaluării implanturilor dentare și prevenirii oricărei afecțiuni majore;
 • Adoptarea unui stil de viață sănătos.

Tehnica inovatoare de reabilitare totală a danturii necesită implicarea unei echipe implanto-protetice cu experiență și viziune în reconstrucții orale, precum și utilizarea unor aparaturi performante cu ajutorul cărora crește calitatea și succesul actului medical. Sănătatea întregului organism precum și starea psihică pot fi îmbunătățite, indiferent de vârstă. Bucură-te de o dantură perfectă într-o singură zi, la Clinica de Stomatologie SANADOR, indiferent de afecțiunile dentare cu care te confrunți!

Programează-te!

 • Clinica de Stomatologie SANADOR asigură tratamente individualizate. Programează-te pentru un consult de specialitate!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR