Cum se realizeaza
Specialistul introduce un telescop extrem de subtire, intre 3-5 mm diametru, prin canalul cervical, cu ajutorul unei teci speciale de lucru, care are un diametru ceva mai mare (intre 7-10 mm). La capatul celalalt al telescopului se monteaza o camera video asemanatoare celei folosite in laparoscopie.
Ce instrumente se folosesc la histeroscopie? Camera video, telescop cu vedere laterala de 12, 30 de grade, canal de lucru de 7 sau 10 mm, uteromat, sursa de lumina cu bec rece de xenon sau halogen, cablu optic flexibil ce conecteaza sursa de lumina cu telescopul, monitor TV de inalta rezolutie, unitate electrocoagulare monopolara, pense de prehensiune flexibile de 3 mm, foarfeci flexibile de 3 mm, rezectoscop.
Afectiuni diagnosticate
Fibrom uterin, nodulii submucosi, nodulii intramurali, polipi intracavitari, sinechii uterine, cancer endometrial, corpi straini intrauterini, fragmente tisulare ale unor feti din sarcini vechi, anomalii congenitale, stenoza ostium tubar, hiperplazie polipoida endometriala.
Ce efecte adverse are o histeroscopie? Nu este obligatoriu sa apara, dar pot surveni unele eliminari scunde, sangeroase sau mucoase, din vagin. Mai sunt posibile unele dureri minore in zona perineului sau in abdomenul inferior. De regula, aceste simptome dispar repede si nu necesita niciun tratament special. In cazul durerilor severe, poti administra preparate analgezice.
Indicatii pentru perioada de dupa histeroscopie
- Nu intretine raporturi sexuale
- Nu folosi tampoane vaginale
- Nu aplica spalaturi vaginale
- Nu face baie, ci doar dus!
Apar complicatii dupa histeroscopie? Pot aparea, dar sunt foarte rare. Cazurile izolate de hemoragii sau infectii au fost, oricum, tratate repede. SANADOR iti precizeaza ca aceasta procedura nu afecteaza in niciun fel capacitatea unei femei de a concepe un copil, in viitor.