Programează-te la SANADOR pentru a beneficia de cele mai avansate tehnologii de radioterapie, de medici competenți și cu multă experiență, într-o abordare integrată pentru tratamentul multidisciplinar al cancerului!

Radioterapia are ca scop administrarea unei doze cât mai mari de radiație unei tumori, afectând cât mai puțin posibil țesuturile sănătoase din preajma acesteia. Aproximativ jumătate din pacienții care suferă de cancer efectuează radioterapie în cursul evoluției bolii, fie ca singură metodă de tratament, fie alături de alte mijloace terapeutice, precum chimioterapia, chirurgia sau hormonoterapia.

Watch on YouTube

Această metodă de tratament, care utilizează radiația ionizantă pentru a distruge sau a încetini creșterea celulelor tumorale, poate fi folosită pentru vindecarea bolii, prevenția recidivei, stoparea răspândirii celulelor tumorale în corp, dar și în scop paliativ, pentru ameliorarea simptomelor bolii.

  • Vino la SANADOR pentru a beneficia de cele mai avansate tehnologii de radioterapie, de medici competenți și cu multă experiență, într-o abordare integrată pentru tratamentul multidisciplinar al cancerului!

Centrul Oncologic SANADOR, situat în zona Piața Victoriei, îți oferă acces la cele mai avansate tehnologii de radioterapie

Radioterapia la SANADOR

În cadrul Centrului Oncologic SANADOR, pacienții pot efectua radioterapie externă (realizată cu un accelerator liniar aflat în apropierea pacientului), radioterapie internă (sursa de radiații fiind poziționată în interiorul corpului, în proximitatea tumorii) și radioterapie metabolică (izotopică).

Radioterapia externă

Radioterapia externă include:

  • Radioterapie cu intensitate modulată (IMRT);
  • Radioterapie cu arc modulată volumetric (RapidArc);
  • Radioterapie ghidată imagistic (IGRT);
  • Radioterapie 3D conformațională;
  • Radioterapie stereotaxică (radiochirurgie și stereotaxie fracționată).

Brahiterapia

Brahiterapia HDR ghidată imagistic 3D este o formă de iradiere internă, folosită în cancerele de col uterin, de endometru și de vagin. Acest tratament îi permite medicului să folosească țintit o doză mare de radiații, într-un timp scurt, asupra unei zone delimitate din corp. Astfel este limitată iradierea țesuturilor sănătoase aflate în proximitatea tumorii.

Centrul Oncologic SANADOR este singurul centru din București care le oferă pacienților accesul la brahiterapia interstițială, o formă de iradiere internă cu precizie ridicată, folosită în tratamentul cancerelor de col uterin local avansate.

Radioterapia izotopică

Radioterapia cu iod radioactiv este folosită în tratarea anumitor tipuri de cancer tiroidian.

Centrul Oncologic SANADOR deține prima secție dedicată terapiei izotopice din sistemul medical privat. Secția beneficiază de condiții speciale de izolare și de expertiza unei echipe medicale bine pregătite, astfel încât tratamentul să fie administrate în condiții de maximă siguranță.

Centrul Oncologic SANADOR este dotat cu două acceleratoare liniare de ultimă generație, care oferă pacienților un tratament rapid, cu precizie ridicată a iradierii și doze scăzute de radiații asupra țesuturilor sănătoase

Neoplasme tratate cu ajutorul radioterapiei

Radioterapia poate fi recomandată ca tratament într-un număr foarte mare de cancere, precum:

Tehnologii utilizate pentru radioterapie

Centrul Oncologic SANADOR este dotat cu două acceleratoare liniare de ultimă generație TrueBeam și TrueBeam STX High Definition, produse de Varian, lider mondial în domeniu. Ambele echipamente sunt utilizate pentru radioterapie externă și oferă pacienților un tratament rapid, cu precizie ridicată a iradierii și doze scăzute de radiații asupra țesuturilor sănătoase, reducând la minimum efectele secundare.

Tratamentele de brahiterapie sunt realizate cu echipamentul Varian GammaMedPlus iX, care oferă atât pacientului cât și medicului siguranță, precizie și flexibilitate.

În plus, în cadrul Centrului Oncologic SANADOR, pacienții au acces la tehnologia de scanare Philips CT 4D Big Bore, primul computer tomograf din lume specializat în radioterapie, și la tehnologia SPECT-CT Siemens Symbia Intevo Bold, o platformă ultra-performantă care asigură acuratețea investigației cu o doză minimă de iradiere.

Galerie foto

SANADOR