Dorești să programezi o evaluare psihiatrică pentru copilul tău? Dacă există elemente neobișnuite în comportamentul sau dispoziția acestuia, programează-te la SANADOR! Îți putem oferi posibilitatea de a beneficia de evaluare prin consult de specialitate și poți primi recomandări privind conduita terapeutică care ar trebui adoptată în cazul copilului tău.

SANADOR oferă cadrul ideal în care poate fi realizată evaluarea
copilului de către specialiștii noștri atât în formulă separată, cât și
însoțiți de părinți.

  • Vrei să afli raspunsul tuturor întrebărilor tale despre percepțiile și comportamentul copilului tău? Alege SANADOR și vei beneficia de evaluare completă, diagnostic și recomandări.

Psihiatrie pediatrică la SANADOR

La SANADOR, poți beneficia de consultație de specialitate pentru evaluarea comportamentului copilului tău. Pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, este foarte important ca achizițiile cu privire la vorbire, socializare, percepția lucrurilor, a persoanelor și a mediului, precum și sedimentarea sentimentelor și trăirilor să se petreacă într-un ritm adecvat vârstei.

Orice deviere de la succesiunea normală a etapelor de dezvoltare are cauză și manifestări distincte, dar cu un impact important asupra vieții copilului.

Afecțiuni psihice

Psihiatria pediatrică este ramura medicinei care se ocupă cu studiul și tratamentul afecțiunilor mintale, emoționale și tulburările de comportament ale copiilor.

Tulburările psihiatrice la copii cuprind câteva categorii:

  • tulburări anxioase (anxietate socială, anxietate generalizată, tulburări obsesiv-compulsive);
  • tulburări de deficit de atenție sau sindrom de hiperactivitate/ADHD;
  • tulburări de spectru autist;
  • tulburări de alimentație (anorexie nervoasă, bulimie nervoasă);
  • depresie și alte tulburări de dispoziție;
  • sindrom de stres post-traumatic;
  • schizofrenie.

Datorită multiplelor faze de dezvoltare prin care trec copiii, abordarea diagnostică și terapeutică în tulburările psihice și emoționale pediatrice este în mod evident diferită comparativ cu gestionarea afecțiunilor psihice ale adulților.

Dat fiind faptul că personalitatea copiilor se schimbă pe măsură ce aceștia cresc, terapeutul trebuie să dețină abilități extraordinare în a se adapta pe toate etapele de schimbări care survin în personalitatea acestora.

Sfatul nostru este să acorzi atenție fiecărei modificări din comportamentul, percepțiile și dispoziția copilului tău! Vino la SANADOR pentru a primi tot sprijinul de care copilul tău are nevoie pentru a depăși  dificultățile corespunzătoare vârstei!

Galerie foto

SANADOR