Programează-te la SANADOR  pentru a fi evaluat complet de echipa medicală multidisciplinară – medic endocrinolog și medic chirurg supraspecializat în chirurgia endocrină, în vederea adoptării celei mai bune variante de tratament pentru tine.

Chirurgie endocrină la SANADOR

La SANADOR îți oferim cele mai bune soluții pentru diagnosticarea și tratarea cancerului tiroidian. Programează-te în vederea investigațiilor complete, obținerii unui diagnostic cert și în vederea stabilirii conduitei terapeutice cu iod radioactiv.

Intervențiile chirurgicale din sfera chirurgiei endocrine se practică atât clasic (deschis) cât și minim invaziv, la SANADOR punându-se accentul pe chirurgia minim invazivă pentru beneficiile pacientului post-operator (recuperare rapidă, spitalizare mai scurtă, risc scăzut de infecții post-operatorii).

Indicațiile chirurgiei endocrine

Chirurgia endocrină este un domeniu al chirurgiei generale dedicat tratamentului glandelor endocrine. Este indicată în boli ale glandei hipofize, ale tiroidei, ale paratiroidelor, ale pancreasului endocrin și ale glandelor suprarenale.

Glandele endocrine secretă hormoni pe care îi elimină direct în sânge, aceștia determinând un răspuns specific în alte celule ale corpului situate la distanță cu ajutorul fluxului sanguin.

Chirurgia endocrină are o natură inerent multidisciplinară,  medicii endocrinologi și chirurgii generaliști colaborând în vederea alegerii celui mai favorabil tratament pentru pacienții cu afecțiuni endocrine.

Patologii abordate în chirurgia endocrină:

Tipuri de intervenții chirurgicale

Cea mai frecvent practicată intervenție în domeniul chirurgiei endocrine este tiroidectomia – intervenție prin care este este extirpată total sau parțial glanda tiroidă.  Datorită raporturilor anatomice importante – trahee, esofag, vasele mari ale gâtului, tiroidectomia este o intervenție chirurgicală delicată, practicată de chirurgi cu mare experiență în această tehnică.

Printre indicațiile tiroidectomiei se numără:

Printre intervențiile chirurgicale endocrine se numără:

  • Tiroidectomia;
  • Lobectomia tiroidiană;
  • Suprarenalectomia – pentru adenoame, feocromocitom, cancere sau metastaze;
  • Paratiroidectomii.

Galerie foto

SANADOR