Urgente

In cazul unei urgente, in orice interventie, diferenta dintre viata si moarte o fac viteza de reactie a echipei medicale de la CPU (Compartimentul de Primiri Urgente) si tehnologia de care dispune aceasta. Iti garantam ca, la Spitalul Clinic Sanador, avem medici de elita specializati pentru situaţii de urgenta. Suntem pregatiti sa ajutam pacienti din orice categorie de varsta, pentru ca Serviciul de urgenta al Spitalului Clinic Sanador este alcatuit din: 1. Compartiment de Primiri Urgente (CPU) adulti si copii; 2. Serviciu de Ambulanta care acorda asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca in Bucuresti si judetul Ilfov (dispecerat propriu: 021.9699 - disponibil 24/ 24).

Localizare

 • Adresa

  Str. Sevastopol 9, sector 1, București

 • Program

  NON STOP (24/24, 7 zile din 7)

 • Metrou

  Liniile M1,M2-Sta╚Ťia Pia╚Ťa Victoriei

 • STB

  20, 24, 34, 42, 45, 131, 182, 300, 301, 381, 783

Avem o flota proprie de ambulante, disponibila non- stop. Masinile noastre sunt dotate cu aparatura de ultima generatie: defibrilator PRIMEDIC, ecograf portabil LOGOQ 100 (General Electric), monitor INNOMED-INNOCARE, electrocardiograf MAC 1200, pulsoximetru NELLCOR, glucometru HEMOCUE, ventilator AMBU, aspirator portabil si fix FAZZINI, injectomat SPENCER si tot necesarul prevazut pentru desocare si politrauma (ambulante tip ARTI).

La CPU (Compartiment de Primiri Urgente) Sanador ajungi pe maini bune, pentru o grija fara cusur. Pe ce ne bazam? Pe faptul ca avem 18 linii de gard─â 24/ 24H: cardiologie, neurologie, medicin─â interna, obstetrica-ginecologie, anestezie si terapie intensiva (ATI), neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, rezonanta magnetica (RMN), computer tomografie (CT), ecografie, radiologie conventional─â, laborator, medicina de urgenta, cardiologie interventional─â si oncologie medicala.

Te asiguram ca atat medicii nostri specializati in medicina de urgenta, cat si asistentii medicali au la dispozitie laboratoare dotate cu tehnologie performanta, pentru stabilirea rapida a diagnosticului tau, dar si a conduitei terapeutice ce urmeaza a fi luata pentru fiecare caz in parte. Toate aceste investigatii medicale vor fi efectuate in imediata vecinatate a CPU (Compartiment de Primiri Urgente), in urmatoarele locatii:

1. Laborator de tip Point Of Care (POC), care se afla in spatiul de ingrijire din CPU si ofera sansa efectuarii in timp foarte scurt a analizei sangelui si de urina:

a. Analizor pentru hemograma,

b. Analizor pentru biochimie (14 parametri),

c. Analizor pentru markeri cardiaci, procalcitonina, proteina C reactiva, pro-BNP, D-dimeri,

d. Analizor pentru coagulare,

e. Analizor pentru determinarea gazelor sangvine,

f. Analizor pentru urina.

2. Laboratorul spitalului pentru efectuarea unor teste suplimentare (complementare POC/ Point Of Care).

3. Laboratorul de radiologie digitala pentru efectuarea oricarui tip de investigatie radiografica.

4. Laboratorul de ecografie generala ÔÇô ecograf performant cu modul Doppler.

5. Laboratorul de tomografie computerizata.

6. Laboratorul de RMN 3T ÔÇô utilizat pentru cazurile selectionate din CPU.

7. Laboratorul de angiografie si cardiologie interventionala.

8. Laboratorul de endoscopie digestiva.

La Sanador, nu trebuie sa-ti faci griji in privinta infectiilor nosocomialeintraspitalicesti. Fiecare sala de operatie este presurizata si dotata cu plafon cu flux laminar, avand grad de asepsie 3 sau 4, asigurand protectie maxima impotriva acestor pericole. Una dintre salile de operatie poate fi folosita pentru interventii septice, avand circuite pre-operator si post-operator separate.

Un rol important in siguranta actului medical il are unitatea centrala de sterilizare in componenta careia intra sterilizatoare cu plasma si cu aburi, masini de spalat si dezinfectat. A┼čadar, avem tehnologie de top si suntem pregatiti sa-ti oferim cea mai buna ingrijire posibila la CPU (Compartimetul Primiri Urgente), pentru ca, la Sanador, acoperim toate specialitatile chirurgicale, dupa ce am investit in cel mai complet si mai performant bloc operator din sistemul medical privat.

Dr. Cristian Pandrea: ÔÇťUnitatea de Primiri Urgente este locul in care trebuie sa ne adresam cand realmente avem urgenteÔÇŁ

Dr. Cristian Pandrea, medic primar Medicina De Urgenta si coordonator al Compartimentului Primiri Urgente /Ambulanta din Spitalul Clinic Sanador, a explicat cat de importanta este o astfel de structura in cadrul unui spital si care sunt pacientiii care ar trebui sa se prezinte aici.

"Structura de Primiri Urgente din spital este locul caruia i se adreseaza oamenii atunci cand au o problema medicala pe care ei o considera urgenta. Rolul acestei structuri este si de a primi pacientii cu o patologie complicata, cu o patologie de urgenta care poate fi traumatica, poate fi cardiovasculara etc. In momentul de fata, organizarea structurii de Primiri Urgente de la Spitalul Clinic Sanador respecta toate standardele de organizare si functionare pe care le respecta orice unitate de primiri urgente din tara", a spus dr. Cristian Pandrea.

In continuare, acesta a expus si ce masuri a luat Spitalul Clinic Sanador in contextul pandemiei de COVID-19: "Din aceste masuri face parte si triajul pacientilor, care este foarte important, daca ne referim la situatia actuala, legata de infectiile cu coronavirus. Triajul reprezinta prioritizarea evaluarii pacientilor si tratarii pacientilor care se prezinta la Unitatea de Primiri Urgente, pe de o parte, dar si stabilirea unei categorii de pacienti cu risc pentru ei insisi, pentru personalul medical si pentru cei din jur, cum e cazul infectiilor cu coronavirus. Astfel, daca acesti pacienti ajung la Urgente, pentru ei trebuie luate masuri speciale de izolare, de investigatii si de tratament, la nevoie. Ulterior, ei vor trebui sa ajunga la destinatia potrivita, conform situatiei in care se afla".

Dr. Cristian Pandrea a transmis si un mesaj clar privind pacientii care ar trebui sa se prezinte la Urgente.

"Pacientii trebuie sa stie ca structura de Primiri Urgente este locul in care trebuie sa se adreseze atunci cand realmente au urgente, pentru ca asteptarile lor sa fie implinite. E destul de complicat sa gestionezi corespunzator un numar foarte mare de pacienti in Compartimentul de Primiri Urgente, mai ales daca ei se adreseaza unui asemenea loc in cazul in care starea lor de sanatate nu reclama acest lucru. Nevoia de a te adresa unei structuri de primiri urgente este una subiectiva. Delimitarea dintre urgenta si non-urgenta este destul de dificila si depinde de senzatia pacientului respectiv. Organizarea unei structuri de primiri urgente este facuta astfel incat sa primeasca de la cazurile cele mai grave la cazurile cele mai putin grave", a incheiat Dr. Cristian Pandrea.

Galerie foto