In aceasta procedura nechirurgicala se folosesc diferite medicamente pentru intreruperea sarcinii.

Avortul medicamentos este recomandat in sarcini mici – de pana la 8-9 saptamani si, atentie, trebuie realizat sub stricta supraveghere a unui specialist, respectiv a unui ginecolog. Daca avortul medicamentos nu este suficient, el va fi urmat de unul chirurgical.

Avantaje

Prin aceasta metoda se evita interventia chirurgicala, dar si a anestezia. De asemenea, sunt riscuri mult mai mici de complicaţii infecţioase, comparativ cu avortul chirurgical. In plus, pacienta nu renunta la controlul asupra corpului.  Dezavantajul e ca tratamentul dureaza cateva zile, ar putea aparea sangerari mai puternice şi o posibila durere.

Riscuri

SANADOR iti prezinta, in continuare, care sunt efectele secundare: sangerari mai abundente, insotite de crampe abdominale puternice cauzate de contractiile uterine, greata sau varsaturi, ameteli si cefalee, stare de slabiciune. La femeile cu afectiuni renale sau hepatice severe, medicamentul poate fi mai putin activ, astfel incat poate fi necesara cresterea dozei.

Recomandari

Este vital ca pacienta sa consulte medicul pentru a se asigura ca vindecarea se desfasoara conform orarului stabilit de specialist. Medicul va evalua starea uterului, tipul si cantitatea sangerarii si orice fel de infectie. Daca ginecologul suspecteaza ca avortul a fost incomplet, este posibil sa fie necesara o ecografie si sa se urmeze un tratament specific.

Te intrebi cand va reincepe menstruatia? Va incepe, de obicei, la 4-6 saptamani dupa avort. Pentru a se reduce riscul de infectie, evita contactul sexual vaginal. Nu folosi tampoane interne vreme de doua saptamani!

Care sunt femeile care nu au voie sa apeleze la acest tip de avort?

Cele cu sarcina extrauterina sau suspiciune la ea, cele cu sterilet intrauterin, cele cu terapie cu preparate steroide si cele cu reactie alergica la preparate.

Galerie foto

SANADOR