La SANADOR, sănătatea copilului tău este prioritară. Solicită o programare pentru un consult de Cardiologie pediatrică.

Cardiologia pediatrică este o specialitate complexă, care vizează funcționarea normală a sistemului cardiovascular al copilului, evaluarea, diagnosticul și tratarea modificărilor patologice de la acest nivel, încă din prima zi de viață.

Cele mai frecvente motive de prezentare la un specialist cardiolog în rândul copiilor sunt reprezentate de malformațiile congenitale. În majoritatea cazurilor, diagnosticul se face imediat după naștere, orice amânare crescând riscul de instalare a complicațiilor și a mortalității. Necesitatea unui diagnostic cât mai precoce și a terapiei prompte impune consult de specialitate și evaluare imagistică amănunțită, în special în cazul prezenței anumitor simptome sugestive, precum cianoza sau respirația dificilă, sau în cazurile evaluate intrauterin la care a existat suspiciunea unei posibile malformații cardiace.

Multe defecte cardiace congenitale pot fi diagnosticate prenatal prin ecografie în al doilea trimestru de sarcină.

Investigații disponibile la SANADOR

Ecografia cardiacă rămâne indispensabilă în monitorizarea diverselor patologii din Cardiologia pediatrică, la pacienții stabili hemodinamic, la care singura indicație rămâne supravegherea periodică.

La SANADOR, se pot efectua investigații specifice pentru afecțiunile cardiovasculare la copii:

Afecțiunile cardiovasculare la copil

Care sunt cele mai importante afecțiuni cardiovasculare întâlnite la copii?

Te așteptăm la SANADOR pentru consult de specialitate în Cardiologia pediatrică! Copiii născuți la Maternitatea SANADOR beneficiază de un consult cardiologic complet, în funcție de indicația medicală.

SANADOR