Suspectezi că ai o infecție? Indiferent despre ce tip de infecție este vorba, vino la SANADOR pentru a beneficia de stabilirea diagnosticului, efectuarea analizelor necesare și tratament adecvat.

La SANADOR, îți oferim acces la consultații de specialitate, chiar dacă manifestările tale vor necesita consulturi și din partea altor specialități: ORL, dermatologie, reumatologie, pneumologie, urologie sau ginecologie. De asemenea, atât analizele sanguine, cât și culturile din fluidele recoltate completează portofoliul de investigații în vederea depistării infecțiilor virale, infecțiilor bacteriene, parazitare sau fungice.

  • Bolile infecțioase pot evolua ocult și pot să se soldeze cu varii complicații, deci sfatul nostru este sa nu amâni vizita la medic! Te așteptăm la SANADOR!

Cauze și simptomatologie

Bolile infecțioase sunt afecțiuni cauzate de microorganisme: bacterii (infecții respiratorii, infecții urinare, tuberculoză, infecția cu salmonella, infecția cu Clostridium, infecție cu citomegalovirus etc.), virusuri (infecții respiratorii - gripă, rujeolă, oreion, zoster etc.), fungi (infecții ale unghiilor, pielii, scalpului), paraziți (infecții intestinale, digestive, malarie). Multe dintre aceste microorganisme trăiesc deja în interiorul sau pe suprafața corpului nostru. Cele mai multe sunt inofensive, ba chiar protectoare, dar, în anumite condiții, se pot multiplica pe fondul unei rezistențe imunitare scăzute și pot da naștere infecțiilor. În plus, ele pot fi înlocuite de microorganisme patogene, care cauzează afecțiuni.

Unele infecții se pot transmite interuman, altele sunt transmise de insecte sau animale. O altă metodă de infectare poate fi prin consumul de apă sau alimente contaminate.

Simptomatologia poate să varieze de la semne generale mai blânde (febră, oboseală), însă pot fi și afecțiuni însoțite de stări generale nefavorabile, sindrom febril prelungit și alte manifestări ce pot necesita spitalizare.

Cum putem preveni bolile infecțioase?

Păstrarea normelor de igienă a mâinilor și în relațiile cu ceilalți, dar și când avem alte activități ce întrerup rutina zilnică (mesele, mersul la toaletă), este extrem de importantă pentru a ne proteja de contractarea diverselor infecții. Totodată, vaccinarea împotriva celor mai importanți agenți infecțioși ne oferă protecție în fața bolilor.

Bolile infecțioase pot evolua ocult și pot să se soldeze cu varii complicații, deci sfatul nostru este sa nu amâni vizita la medic! Te așteptăm la SANADOR!

Boli infecțioase la SANADOR

În strânsă colaborare cu Laboratorul Central SANADOR, medicii noștri de Boli infecțioase dispun atât de metodele clasice de diagnostic, cât și de tehnici moleculare avansate, pentru a diagnostica infecțiile în regim de urgență și cu un nivel ridicat de acuratețe. Astfel, putem obține în câteva ore rezultate relevante pentru stabilirea celei mai corecte scheme de profilaxie preoperatorie sau de tratament etiologic, evitând prescrierea de antibiotice atunci când acestea nu sunt necesare.

SANADOR este Centru Internațional de Vaccinări, acreditat de Ministerul Sănătății, și oferă consultații persoanelor care urmează să se deplaseze în zone cu risc medical.

Galerie foto

SANADOR