USTACC: Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici

Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC) de la Spitalul Clinic SANADOR asigură servicii medicale complete, de înaltă calitate, pentru diagnosticul, stabilizarea, tratamentul și monitorizarea pacientului cu boli cardiovasculare severe. Echipa medicală foarte experimentată și dotările de ultimă generație ale secției asigură gestionarea cu succes a cazurilor medicale critice.

USTACC este clasificată ca unitate de terapie intensivă și oferă îngrijiri medicale avansate pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare severe, cronice sau cu debut brusc, și pentru cei care primesc tratament prin proceduri de cardiologie intervențională. Serviciile medicale sunt complementare celor asigurate de Secția de Anestezie Intensivă Cardiovasculară și de Secția de Cardiologie din Spitalul Clinic SANADOR.

Internarea în USTACC

Pacientul cardiac critic, care necesită supraveghere și tratament în USTACC, este cel care suferă de o afecțiune cardiovasculară cronică agravată sau cel care a dezvoltat pentru prima dată o boală cardiovasculară severă, a cărei evoluție poate fi fatală sau poate provoca insuficiență multiorganică severă.

Afecțiunile cardiovasculare gestionate cu succes în USTACC la Spitalul Clinic SANADOR includ:

La USTACC sunt internați, pentru monitorizare și tratament, pacienții care au fost supuși unor proceduri de cardiologie intervențională, precum coronarografia, angioplastia coronariană, arteriografiile, protezarea valvulară transcateter, ablația cardiacă sau implantarea unor dispozitive intracardiace. Supravegherea acestor pacienți este asigurată atât înainte, cât și după de procedură, până la externare sau până la transferul pe Secția de Cardiologie.

Servicii medicale asigurate în USTACC

La Spitalul Clinic SANADOR, echipa USTACC evaluează pacienții prin investigații cardiovasculare specifice, precum ecografia cardiacă transtoracică bidimensională și Doppler, ecografia cardiacă transesofagiană, ecografia Doppler arterial și venos periferic, electrocardiograma, determinările de gazometrie sanguină arterială, monitorizarea ECG permanentă, monitorizarea permanentă a tensiunii arteriale și a saturației de oxigen, monitorizarea diurezei, nursingul specific. Totodată, pacienții beneficiază de supravegherea permanentă a funcțiilor vitale și primesc tratamentul necesar pentru stabilizarea stării generale.

Atunci când este necesar, personalul medical al Unității de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici poate realiza cu succes proceduri medicale avansate salvatoare de viață, precum intubarea și ventilarea mecanică sau resuscitarea cardiorespiratorie. Pacientul aflat în stare gravă poate fi transferat rapid pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă Cardiovasculară a Spitalului Clinic SANADOR, pentru asistență medicală avansată, inclusiv pentru ECMO.

USTACC: echipa medicală extinsă

La Spitalul Clinic SANADOR, echipa USTACC este alcătuită din medici primari și medici specialiști în cardiologie cu o vastă experiență în gestionarea cazurilor complexe și cu pregătire specială în resuscitare cardiorespiratorie și în îngrijirea pacienților cardiaci critici. Acestora li se alătură asistenți medicali specializați și personal sanitar auxiliar.

Echipa medicală, coordonată de un medic primar cardiolog, asigură examinarea pacienților internați pe secție ori de câte ori este nevoie și administrează tratamentul necesar pentru fiecare în parte. Echipa USTACC colaborează îndeaproape cu medicii de la Secția de Cardiologie, cu cei de la Departamentul de Cardiologie Intervențională, cu chirurgii cardiovasculari, cu medicii ATI CCV dar și cu cei din Secția de Anestezie și Terapie intensivă, asigurând astfel un management integrat al fiecărui caz, pentru a obținere cele mai bune rezultate pentru pacient.

 • Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!

Dotări de ultimă generație

Secția USTACC de la Spitalul Clinic SANADOR dispune de toate dotările necesare pentru monitorizarea și tratamentul pacienților cardiaci critici. Acestea includ paturi speciale pentru terapie intensivă și aparatură medicală modernă, performantă, precum:

 • stație centrală de monitorizare;
 • ecocardiograf transtoracic mobil;
 • aparat mobil de radiologie;
 • pulsoximetre;
 • injectomate și infuziomate;
 • defibrilatoare sincrone bifazice cu posibilitate de cardiostimulare internă;
 • stimulatoare cardiace interne temporare;
 • cărucior de resuscitare;
 • echipamente pentru efectuarea analizelor de sânge în sistem point-of-care, la patul pacientului (în CPU);
 • electrocardiograf;
 • sistem Oxylog pentru transportul pacientului aflat în stare critică.
 • La SANADOR beneficiezi de toate analizele și investigațiile necesare pentru un diagnostic rapid și corect. Programează-te!

Îngrijiri avansate integrate pentru pacientul cardiac critic la Spitalul Clinic SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții internați în USTACC beneficiază de un management integrat, care asigură cele mai bune rezultate posibile pentru fiecare în parte. Astfel, cazurile severe, care necesită o asistență medicală avansată (suport hemodinamic sau ventilație artificială), sunt transferate pe Secția de Terapie Intensivă Cardiovasculară, acreditată ca secție ATI de categoria I, cu nivel extins de competență. Pacienții stabilizați, care au o evoluție favorabilă, sunt transferați pe Secția de Cardiologie, unde sunt monitorizați în continuare și primesc tratamentul necesar, pentru o recuperare cât mai rapidă.

În funcție de specificul fiecărui caz în parte și de starea de sănătate a pacientului internat în USTACC, la SANADOR sunt disponibile proceduri medicale avansate, pentru diagnosticul și monitorizarea afecțiunilor cardiovasculare. Pacienții au acces la investigații performante, precum coronarografia, scintigrafia miocardică, angio-CT și angio-RM, în funcție de indicația stabilită pentru fiecare în parte. Toate examinările sunt efectuate cu echipamente de ultimă generație, de medici experimentați, pentru obținerea unor rezultate rapide și precise, esențiale în tratamentul și supravegherea unui pacient cardiac critic.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR