La SANADOR, cultivam viata, dar si frumusetile si bucuriile pe care aceasta le aduce. Nimeni nu ar trebui sa sufere, iar noi ne dedicam toate eforturile pentru a regla neplacerile aduse de boala. Stim ca poti fi bunica, mama, sotie, iubita sau fiica si ca, indiferent de etapa in care te afli in viata, lucrurile minunate de care ai avut parte pana acum trebuie sa continue.

 • Primul centru de specialitate din Romania recunoscut ca membru plin in Reteaua Internationala a Centrelor Senologice, un proiect de amploare al Scolii Europene de Oncologie

Nu ne dam batuti niciodata, astfel ca am deschis Academia de Senologie SANADOR, care este o institutie dedicata transmiterii, aplicarii si perfectionarii cunostiintelor actuale privind diagnosticul si rezolvarea terapeutica a tuturor problemelor mamare, fie ele maligne, benigne sau estetice.

Pentru atingerea acestor obiective, Academia de Senologie SANADOR intretine relatii cu institutii publice si private, universitare, de cercetare sau de ingrijiri medicale, cu societati medicale de profil si organizatii nonguvernamentale, inclusiv organizatii ale pacientilor. Educatia pentru sanatate si consilierea pacientelor cu probleme mamare reprezinta pentru Academia de Senologie o prioritate, careia ii dedica materiale informative, emisiuni online, sedinte de consiliere si simpozioane.

La SANADOR, incepand cu data de 1 octombrie 2015, a inceput sa functioneze centrul de preventie, diagnostic si tratament al cancerului de san. Trebuie sa stii ca, in faza incipienta, cancerul de san nu da niciun semn vizibil, nu poate fi depistat prin simpla palpare a sanului.

Investigatiile imagistice de inalta performanta, ecografie mamara cu sonoelastografie, mamografia cu tomosinteza si RMN-ul mamar cu substanta de contrast pot depista un cancer incipient. Avem grija in permanenta de tine si ne-am pregatit temeinic in acest sens: practicam punctie biopsie cu pistol pentru tumorile mamare suspecte. Rezultatul anatomopatologic si imunohistochimic este eliberat de medici specialisti in acest domeniu.

Folosim si aparatul Gamma Finder, de ultima generatie, in cazuri de cancer de san incipient, pentru depistarea ganglionului santinela. Astfel se poate practica o interventie chirurgicala minim invaziva si se poate evita edemul de brat, care apare uneori dupa mastectomie. La noi, poti efectua si markeri tumorali (care sunt indicati pentru monitorizarea tratamentului si detectia precoce a recurentelor tumorale), dar si teste genetice (BRCA 1 si BRCA 2; este indicat sa se efectueze secventierea completa a ambelor gene).

Ne preocupa foarte mult sa-ti revii din punct de vedere fizic dupa mastectomie. Astfel, in urma consultului fizioterapeutic se va stabili un program de exercitii fizice personalizate, care vor duce la cresterea mobilitatii umarului si a bratului. Prin efectuarea exercitiilor recomandate, senzatia de amorteala, furnicaturile sau usturimea, care pot aparea postoperator, vor disparea in cateva luni. Psihoterapetul nostru te va consilia pe tot parcursul tratamentului, pentru a te ajuta sa iti accepti diagnosticul si sa treci cu brio peste situatiile noi aparute in viata ta, astfel incat sa iti pastrezi echilibrul psihoemotional.

Din pacate, anual, in Romania, sunt diagnosticate cu aceasta maladie aproximativ 6000 de femei. Vino la SANADOR pentru un consult senologic, atunci cand:

- identifici o deformare la nivelul sanului, o asimetrie, modificari ale tegumentelor la acest nivel sau o retractie a mamelonului

- exista o persoana diagnosticata cu cancer in istoricul familiei tale

- simti o umflatura la san sau ai gasit sutienul patat de o scurgere mamelonara!

Preventia este foarte importanta, deci este bine sa vii la SANADOR, regulat, la un consult de rutina. De ce? Pentru ca un simplu control poate face o mare diferenta in viata ta. Nu uita, evaluarea senologica initiala este importanta pentru evaluarea gradului de risc al pacientei si propunerea unui plan de depistare imagistica, prin ecografie si (peste 40 de ani) si mamografie la 1-2 ani, in cazuri speciale si RMN mamar. Senologul este un specialist capabil sa inteleaga afectiunile mamare si abilitat sa le trateze.

In Senologie, momentul optim al evaluarii este reprezentat de primele 2 saptamani ale ciclului menstrual. Iti recomandam sa te imbraci cu vestimentatii din 2 piese. Rezultatul imagistic trebuie sa localizeze cat mai precis leziunile, sa aprecieze dimensiunile in cel putin 2 dimensiuni, sa le evalueze oferind un scor BIRADS si sa se incheie cu o concluzie privind atitudinea recomandata de imagist; trebuie sa furnizeze imagini cheie ale leziunilor, care sa permita reevaluarea lor de catre senolog sau alt imagist (pentru a respecta dreptul pacientei la o a doua opinie medicala).

Scorul BIRADS

Iti descriem semnificația scorului BIRADS, pentru o mai buna interpretare a rezultatelor:

0 = nedefinit—trebuie efectuate alte explorări imagistice

1 = normal—reevaluare la apariția simptomelor sau după 35 de ani

2 = benign—reevaluare după 1 an

3 = foarte probabil benign—reevaluare precoce (6 sau 3 luni)

4 = suspect—biopsie în scop diagnostic (alt examen imagistic nu exclude 100% cancerul!)

5 = foarte probabil malign—biopsie de certificare (doar microscopic suntem siguri!)

6 = cancer cunoscut (biopsie pozitivă) reevaluat în/după tratament preoperator

Senologie. Este necesar sa stii ca biopsia e o etapa indispensabila inaintea unei operatii mamare, pentru ca ea poate arata ca operatia este inutila sau precizeaza cum si cand este bine sa fie facuta operatia (in unele cancere se recomanda tratamente generale sau locale preoperatorii, care cresc supravietuirea si permit restrangerea sacrificiului chirurgical prin operatii limitate, mai putin riscante, mai estetice si generand mai putine complicatii).

Găsești aici (dar și în documentul din dreapta paginii) câteva informații importante despre cancerul de sân: Cancerul de sân: informații esențiale

La SANADOR, suntem alaturi de tine in aceasta incercare a vietii si nu ne oprim niciodata din a cauta metode noi de tratament. De asemenea, te tinem la curent cu cele mai noi informatii pe aceasta tema. Găsești toate informațiile de care ai nevoie pe blogul Academiei de Senologie SANADOR. Medicii specializati in senologie de la SANADOR iti vor oferi si sfaturi legate de recuperarea dupa mastectomie.

Centrul Oncologic SANADOR

 • Adresa

  Str. Sevastopol, nr. 5, sector 1, București

 • Program

  Luni - Sâmbătă: 08:00 - 21:00

 • Metrou

  Liniile M1, M2 - Stația Piața Victoriei

 • STB

  20, 24, 34, 42, 45, 131, 182, 300, 301, 381, 783

Galerie foto

SANADOR