Cea mai modernă secție de terapie intensivă cardiovasculară

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă pentru Chirurgia Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR deține echipamente performante, integrate informatic într-o platformă digitală, o premieră pentru România. Dotările de ultimă generație permit acordarea celor mai bune îngrijiri de specialitate pentru pacienții critici, care suferă de complicații cardiovasculare, precum infarcul miocardic acut, angina instabilă, aritmiile, disecţia de aortă. Tot pe această secție sunt monitorizați și stabilizați pacienții care beneficiază de proceduri de chirurgie cardiovasculară și de cardiologie intervențională.

Înainte de efectuarea unei operații pe cord sau a unei proceduri de cardiologie intervențională, pacientul este consultat de un medic specializat în anestezie și terapie intensivă, care analizează dosarul medical al pacientului, ce include istoricul medical și rezultatele analizelor de laborator și ale investigațiilor imagistice și funcționale efectuate de acesta. Astfel, medicul se va asigura că pacientul poate suporta anestezia generală și intervenția chirurgicală. În timpul operației, după administrarea anesteziei, medicul intensivist verifică permanent semnele vitale ale pacientului și intervine eficient, dacă este necesar, pentru stabilizarea acestuia.

Secția ATI CVV de la Spitalul Clinic SANADOR deține echipamente medicale performante, integrate informatic într-o platformă digitală, o premieră pentru România.

Echipa medicală este specializată în administrarea diferitelor tipuri de anestezie, în monitorizarea pacienților critici și în acordarea de îngrijiri medicale avansate, precum ventilația artificială și transfuziile de sânge.

Medicilor intensiviști de pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR li se alătură asistenții medicali experimentați, care monitorizează constant funcțiile vitale ale pacienților, recunosc imediat semnalele de alarmă și intervin prompt în cazul unei urgențe medicale.

  • Secția de Anestezie și Terapie Intensivă din Spitalul Clinic SANADOR este acreditată ca secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă.

Secție ATI de categoria I

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic SANADOR a primit acreditare ca secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă. Această certificare este o garanție a calității serviciilor medicale de care beneficiază pe această secție pacientul critic medical sau chirurgical.

Datorită echipamentelor de ultimă generație de care dispune Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, cu cele trei departamente specializate (ATI adulți, ATI neonatală și ATI pentru Chirurgia Cardiovasculară), și grație experienței echipei medicale, cu o înaltă calificare profesională, pacienții au acces la cele mai performante îngrijiri de specialitate.

ATI pentru intervenții de chirurgie cardiovasculară

Echipa Secției ATI de Chirurgie Cardiovasculară asigură monitorizare și asistență medicală de specialitate pentru pacienții care beneficiază de intervenții de chirurgie cardiovasculară, indiferent dacă acestea sunt realizate clasic, adică prin deschiderea sternului, sau minim invaziv, prin minitoracotomie sau prin chirurgie endoscopică. Toate procedurile chirurgicale se desfășoară în deplină siguranță în noul bloc operator dedicat intervențiilor cardiovasculare de la Spitalul Clinic SANADOR, care este complet digitalizat, o premieră absolută pentru România.

Secția ATI Cardiovasculară este parte importantă a Centrului de Excelență în Chirurgia Cardiovasculară Minim Invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR. Printre operațiile cardiovasculare efectuate cu succes la SANADOR, unele dintre ele în premieră națională, se numără intervențiile chirurgicale pentru malformații cardiace congenitale (precum tetralogie Fallot, transpoziție de vase mari), pentru valvulopatii și pentru anevrisme de aortă (spre exemplu, anevrism de aortă ascendentă).

  • Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!

Terapie intensivă pentru proceduri de cardiologie intervențională și hibride

Pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR sunt îngrijiți și pacienții care au fost tratați prin proceduri de cardiologie intervențională (cateterism cardiac) sau prin proceduri hibride - când operația cardiovasculară este completată cu o procedură intervențională, în același timp operator.

Printre procedurile diagnostice și terapeutice de cardiologie intervențională realizate în Laboratorul de cateterism al Spitalului Clinic SANADOR, care primesc suportul secției ATI CCV, se numără:

  • Spitalul Clinic SANADOR dispune de tehnologie medicală de top, pentru diagnostic avansat și tratament eficient. Programează-te!

Secție ATI digitalizată, cu dotări de ultimă generație

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR dispune de sisteme de monitorizare hemodinamică invazivă și non-invazivă, de aparate performante de ventilație mecanică și de un dispozitiv de oxigenare extracorporală cu membrană (ECMO), numit „plămân artificial”. Pentru asigurarea unui grad ridicat de asepsie, secția este dotată cu o centrală proprie de tratare a aerului.

Fiecare pat de pe secție are o autonomie completă și este prevăzut cu echipamente de ultimă generație, esențiale pentru un pacient aflat în stare critică: sisteme de monitorizare avansată, saltele antiescară cu senzori de greutate, sistem de ventilație automată, infuzomate, injectomate, stație de lucru conectată la dosarul electronic al pacientului. Paturile sunt multifuncționale și monitorizate video printr-un sistem inteligent, care poate fi accesat de la distanță, astfel încât medicul poate verifica oricând evoluția pacientului.

La Centrul de excelență în chirurgie cardiovasculară SANADOR este implementat sistemul fast-track de îngrijire postoperatorie, Spitalul Clinic SANADOR fiind singurul din țară unde funcționează acest sistem. Pacientul poate fi detubat după doar 8 ore de la operație și transferat din secție ATI CCV pe secția de specialitate, astfel încât să-și poată relua rapid activitatea.

  • Tratamentul chirurgical pentru afecțiunile cardiovasculare este urmat de recuperarea rapidă a pacientului.
    Programează-te la SANADOR!

Galerie foto

SANADOR