Am deschis Centrul Oncologic Sanador din nevoia dumneavoastra de a beneficia de tratament complet, integrat, modern si de cea mai buna calitate.

Pentru ca tratamentul actual al cancerelor este aproape intotdeauna multidisciplinar si pentru ca primul pas terapeutic (fie acesta chirurgical, chimio sau radioterapie) influenteaza decisiv rezultatele, am infiintat comisia interdisciplinara (Tumor Board), unde fiecare caz este evaluat de catre toti specialistii implicati (chirurgi, oncologi, radioterapeuti, radiologi, anatomopatologi etc) pe baza cunostintelor medicale de ultima ora si a ghidurilor actualizate.

Rezolutia Tumor Board reprezinta planul terapeutic ideal adaptat tipului si stadiului evolutiv al fiecarui caz si este. Prin urmare, terapia propusa este personalizata pentru fiecare pacient.

Chirurgia oncologica, recunoscuta si in Romania ca supraspecializare (abilitare/competenta), este larg acceptata ca fiind principala metoda de terapie si singura capabila sa vindece cancerele solide surprinse in stadiile precoce, fara extensie locala si metastaze. 

Cheia succesului operatiilor “oncologice” consta in extirparea tumorii impreuna cu o portiune (variabila in functie de organ si tipul de tumora) din organul afectat si intregul tesut anatomic inconjurator prin care este posibila raspandirea celulelor tumorale si tumora primara in restul organismului.

In situatii complexe in care, desi stadiul tumorii este avansat, exista totusi indicatie pentru chirurgie (de obicei pentru recidive sau o complicatie severa) si sunt indicate rezectiile complexe, multiorgan, cu scopul de a inlatura consecintele fatale ale complicatiei si a imbunatati calitatea vietii.

In cadrul sectiei de chirurgie oncologica, echipele noastre chirurgicale calificate, antrenate si experimentate abordeaza o larga paleta de cazuri oncologice:

  • tumori digestive: cancere de esofag, stomac, intestin, colon, rect si anus, pancreas, cai biliare si ficat
  • tumori ginecologice: cancere de san, uter, col uterin ovare, vagin, vulva
  • tumori endocrine: tiroide, paratiroide, suprarenale
  • tumori retroperitoneale
  • tumori ale partilor moi
  • rezectii multiorgan
  • exenteratii pelvine

In concordanta cu tendinta globala, justificata de dovezile stiintifice si in raport cu stadiul evolutiv echipele noastre de chirurgicale realizeaza interventiile chirurgicale minim invaziv.

Un procent important din cancerele colorectale, gastrice, urologice si ginecologice sunt operate laparoscopic si, in scurta vreme, vor fi practicate robotic.

Galerie foto