Programează-te la SANADOR pentru o evaluare minuțioasă și investigații complexe efectuate cu tehnologie de ultimă generație!

Chirurgia oncologică, recunoscută ca supraspecializare, se adresează patologiilor neoplazice, pentru diagnosticul și tratamentul acestora sau pentru ameliorarea unor simptome.

În ciuda progreselor în oncologia medicală și radioterapie, chirurgia este în continuare singura modalitate ce are potențialul de a vindeca majoritatea cancerelor solide.

Chirurgia oncologică este una dintre etapele ce trebuie parcurse în cazul patologiilor neoplazice. La Centrul Oncologic SANADOR oferim pacienților acces la multiple specialități precum medicină nucleară, oncologie medicală, chirurgie oncologică și cele mai avansate tehnici de radioterapie.

Primul pas terapeutic în cazul cancerelor influențează decisiv rezultatele. Astfel, la SANADOR am înființat comisia multidisciplinară – Tumor Board, în cadrul căreia se evaluează fiecare caz de către toți specialiștii implicați (chirurgi, oncologi, radioterapeuți, radiologi, anatomopatologi) în conformitate cu ghidurile medicale actualizate.

Intervenții chirurgicale oncologice la SANADOR

În medicină progresul este constant, iar pe lângă evoluția oncologiei medicale și a tratamentului radio și/sau chimioterapic, intervențiile chirurgicale au fost de asemenea transformate în ultimele decenii, la SANADOR practicându-se următoarele tehnici chirurgicale:

 • Chirurgia minim invazivă a cancerului - laparoscopie
 • Chirurgie robotică
 • Chirurgie reconstructivă

Tipuri de Chirurgie oncologică

 • Chirurgie diagnosticăbiopsie oncologică ( în vederea stabilirii unui diagnostic histopatologic precis. Se recomandă atunci când  celelalte analize și investigaţii medicale nu sunt concludente)
 • Chirurgie curativă - radicală
 • Chirurgie citoreducțională (debulking)
 • Chirurgie paliativă – pentru ameliorarea unor simptome

Conduita terapeutică este personalizată în funcție de caz, luându-se în considerare particularitățile fiecărui pacient în cadrul ședinței oncologice (Tumor Board)

Patologii oncologice tratate chirurgical la SANADOR

 • Cancer de esofag
 • Cancer gastric
 • Cancer pulmonar
 • Tumori de intestin subțire
 • Cancer colo-rectal
 • Cancer hepatic
 • Colangiocarcinom (cancer la nivelul căilor biliare)
 • Cancer de pancreas
 • Cancer de colecist
 • Tumori retroperitoneale
 • Tumori ginecologice: cancere de sân, uter, col uterin, ovare, vagin, vulvă
 • Cancer tiroidian
 • Tumori de părți moi (sarcoame)
 • Tumori cerebrale

Abordare multidisciplinară la SANADOR

La SANADOR tratăm patologii complexe din sfera oncologiei și ne străduim să facilităm circuitul pacientului în spital prin integrarea mai multor centre într-un singur loc, pentru orice fel de patologie oncologică.

 • Ne ocupăm de îngrijirea pacientului de la momentul debutului bolii și până la vindecare. Programează-te la SANADOR pentru investigații și tratament de specialitate într-o abordare multidisciplinară la cel mai înalt nivel!

Astfel, pentru afecțiunile hepatice oncologice, la SANADOR pacientul poate fi investigat și tratat în cadrul Centrului de Excelență în Boli Hepatice.

Pentru tratarea minim invazivă a cancerelor hepatice primare sau secundare(metastaze) inoperabile la SANADOR există centrul de excelență în chemoembolizarea hepatică. Aceasta este o procedură care presupune introducerea unui microcateter în arterele din ficat care vascularizează tumora. Ulterior, se injectează microsfere încărcate cu substanțe chimioterapice care distrug tumora din interior și opresc fluxul sangvin către aceasta.

Pentru cancerele mamare, la SANADOR pacienții pot beneficia de Academia de Senologie – instituție dedicată prevenției, diagnosticului și tratamentului patologiilor mamare.

Centrul Oncologic SANADOR oferă întreaga gamă de servicii medicale pentru diagnosticarea și tratarea cancerului. Secția de medicină nucleară dispune de tehnologie de ultimă generație pentru identificarea imagistică certă a prezenței unei formațiuni tumorale, prin  PET-CT, SPECT-CT – utile atât în diagnosticarea cât și în urmărirea pacientului oncologic.

Galerie foto

Echipă medicală

Dr. Bogdan Marțian

Chirurgie generală Competențe în chirurgie robotică, chirurgie laparoscopică, managementul serviciilor medicale
Șeful Secției Chirurgie Generală din Spitalul Clinic SANADOR

Spitalul Clinic SANADOR, Clinica SANADOR Buzești

Dr. Teodor Buliga

Chirurgie generală Competente în chirurgie laparoscopică, chirurgie oncologică, chirurgie robotică

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A, Spitalul Clinic SANADOR, Clinica SANADOR Buzești, Centrul Oncologic SANADOR, Clinica SANADOR Floreasca

Dr. Eliza Gangone

Chirurgie generală Competențe în: chirurgie oncologică, chirurgie hepato-bilio-pancreatică, chirurgie laparoscopică

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A, Clinica SANADOR Buzești, Centrul Oncologic SANADOR

Dr. Nicolae Bacalbașa

Chirurgie generală

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A

Dr. Horia Cioflan

Obstetrică-ginecologie Competențe în: chirurgie robotică, chirurgie oncologică ginecologică, chirurgie laparoscopică și histeroscopică

Centrul Oncologic SANADOR

Dr. Gabriel Mitulescu

Chirurgie generală Competențe în: chirurgie laparoscopică, chirurgie oncologică, chirurgie hepatică și transplant hepatic

Spitalul Clinic SANADOR, Clinica SANADOR Buzești, Centrul Oncologic SANADOR

Prof. Dr. Irinel Popescu

Chirurgie generală Competențe în: chirurgie hepato-bilio-pancreatică și transplant hepatic, chirurgie esofagiană, chirurgie oncologică, chirurgie laparoscopică, chirurgie robotică
Coordonatorul Centrului Integrat de Excelență în Boli Hepatice SANADOR

Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Dragoș Romanescu

Chirurgie generală Competențe în: chirurgie hepato-bilio-pancreatică, chirurgie oncologică

Spitalul Clinic SANADOR, Clinica SANADOR Buzești, Centrul Oncologic SANADOR

Dr. Ștefan Voiculescu

Chirurgie generală Competențe în: chirurgie laparoscopică, ecografie generală, chirurgie oncologică
Coordonatorul Academiei de Senologie din Centrul Oncologic SANADOR

Centrul Oncologic SANADOR

SANADOR