Laboratorul de Genetică Medicală SANADOR

Laboratorul de Genetică Medicală SANADOR asigură diagnostic rapid și precis

Laboratorul de Genetică Medicală SANADOR asigură servicii medicale performante de screening și diagnostic genetic pentru diverse afecțiuni prenatale, postnatale și oncologice. Datorită echipamentelor medicale de ultimă generație și deosebitei pregătiri profesionale a personalului, format din medici geneticieni și biologi cu experiență, rezultatele testelor genetice pot fi oferite pacienților într-un timp cât mai scurt.

Echipa Laboratorului de Genetică Medicală SANADOR este alcătuită din medici geneticieni și din biologi cu experiență, care asigură servicii medicale de înaltă calitate.

În Laboratorul de Genetică Medicală SANADOR sunt respectate standardele internaționale de calitate. Fiecare pas al procesului de analiză genetică este urmat cu strictețe, pentru a oferi pacienților un diagnostic adecvat, asigurând totodată deplina confidențialitate a datelor personale.

Watch on YouTube
 • Programează-te acum la SANADOR! Sună la 021.9699!

Tipuri de teste genetice

Laboratorul de Genetică Medicală SANADOR realizează o gamă variată de teste genetice, în funcție de nevoile fiecărui pacient și de indicațiile stabilite de medicul specialist printr-o consultație genetică, pentru evaluarea riscului de a moșteni și de a transmite urmașilor anumite mutații ereditare.

Astfel, pacienții se pot adresa cu încredere Departamentului de Genetică Medicală SANADOR pentru efectuarea următoarelor teste genetice, la recomandarea medicului:

Citogenetică în Laboratorul de Genetică Medicală SANADOR

Compartimentul de Citogenetică din cadrul Laboratorului de Genetică Medicală SANADOR dispune de sisteme de microscopie Zeiss și de platforma de captare și cariotipare GenASis, recunoscute pe plan internațional pentru eficiența și precizia sistemelor de examinare a culturilor celulare prenatale și pentru sistemele de captare a fotografiilor de înaltă rezoluție. În acest fel, activitatea este desfășurată în condiții de maximă siguranță și precizie, cariogramele obținute fiind de înaltă rezoluție, pentru rezultate de mare încredere, conform recomandărilor ghidurilor europene de citogenetică.

Laboratorul de Genetică Medicală SANADOR este dotat cu tehnologie de ultimă generație.

Compartimentul de Citogenetică SANADOR poate procesa un număr mare de probe din lichidul amniotic, din vilozitățile coriale, din produsul de concepție, din sângele periferic și din măduva osoasă hematogenă, în funcție de indicație. Procesele tehnice sunt la cele mai înalte standarde de calitate, iar echipa lucrează într-un mediu foarte bine controlat, cu respectarea tuturor etapelor necesare pentru testarea citogenetică.

Testele realizate în compartimentul de citogenetică includ:

 • La SANADOR beneficiezi de toate analizele și investigațiile necesare pentru un diagnostic rapid și corect. Programează-te!

Genetică și biologie moleculară în Laboratorul de Genetică Medicală SANADOR

În Compartimentul de Genetică și Biologie Moleculară al Laboratorului de Genetică Medicală SANADOR sunt implementate tehnici care permit efectuarea unor teste avansate, precum:

Folosind diferite tehnici de biologie moleculară, Compartimentul de Genetică și Biologie Moleculară asigură un diagnostic avansat, rapid și precis al afecțiunilor genetice.

 • Spitalul Clinic SANADOR dispune de tehnologie medicală de top, pentru diagnostic avansat și tratament eficient. Programează-te!

Tehnologie de ultimă generație pentru testare genetică

Un rol esențial în stabilirea diagnosticului corect al bolilor genetice îl are aparatura medicală de ultimă generație. Laboratorul de Genetică Medicală SANADOR dispune de echipamente ultraperformante:

 • Secvențiatorul genetic SeqStudio (Applied Biosystems) - oferă precizie, eficiență și versatilitate în testarea QF-PCR și MLPA.
 • Platforma pentru cariotip molecular Affymetrix - oferă o soluție integrată în analiza variației numărului de copii în genom, în probele prenatale și postnatale.
 • Platforma de secvențiere NGS Ion Torrent, formată din aparatul Ion Torrent GeneStudio S5 Plus și Ion Chef - asigură automatizarea necesară pentru a lucra un număr mare de probe (țesut și sânge), într-un timp cât mai scurt. Aparatul Ion Chef permite o mai mare uniformitate a probelor și totodată simplifică procesul de lucru.
Laboratorul de Genetică Medicală SANADOR dispune de echipamente ultraperformante, care asigură un diagnostic rapid și precis.

Secvențierea pe Ion Torrent GeneStudio S5 Plus are multiple avantaje:

 • viteză mare de secvențiere: permite obținerea unor date din secvențiere cu o calitate foarte bună în doar câteva ore;
 • simplitate: toate aparatele și softurile sunt integrate;
 • cantitate mică de ADN: aparatul poate analiza eficient chiar și o cantitate mică de ADN, ceea ce reprezintă un avantaj important, deoarece din probele de țesut degradate extracția unei cantități suficiente de ADN este laborioasă și dificila, iar alte echipamente nu pot analiza astfel de probe;
 • raport complet: folosind softul Oncomine Reporter, poate fi generat un raport complet pentru mutația detectată, fiind menționate și diferite opțiuni terapeutice.
 • La SANADOR ai acces la consultații asigurate de medici empatici și experimentați. Programează-te!

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

Galerie foto

SANADOR