Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă

Centrul de excelență este acreditat internațional

Spitalul Clinic SANADOR este centru de excelență și de training în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, primul de acest fel din România cu  acreditare internațională din partea Corcym Academica. La Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă se realizează în mod constant numeroase intervenții chirurgicale sau proceduri de cardiologie intervențională în premieră națională.

Chirurgia cardiovasculară minim invazivă a devenit principala metodă de tratament chirurgical pentru afecțiunile severe ale inimii și ale vaselor mari. Datorită progresului înregistrat în ultimii ani în acest domeniu, în prezent pot fi efectuate intervenții cardiovasculare prin abord minim invaziv pentru cele mai multe indicații. Astfel, se obțin rezultate bune pe termen lung și numeroase avantaje pentru pacienți: recuperare rapidă, risc redus de complicații, durere semnificativ diminuată postoperator.

Dotări de top pentru chirurgia cardiovasculară minim invazivă

În locul clasicelor intervenții pe cord deschis, echipa Centrului de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă SANADOR realizează intervenții chirurgicale complexe, prin minitoracotomie sau chirurgie endoscopică, dar și prin abord endovascular, atunci când există indicații în acest sens.

Pacienții beneficiază astfel de cele mai moderne tratamente, asigurate de medici cu experiență îndelungată și supraspecializare în chirurgia cardiovasculară minim invazivă și în cardiologie intervențională, care folosesc echipamente de ultimă generație. Procedurile de chirurgie endoscopică se realizează cu aparatură de top 3D și 4K, iar tratamentele endovasculare sunt efectuate cu două angiografe ultraperformate Philips Azurion 7, în Laboratorul de Cateterism Cardiac.

Chirurgie cardiovasculară în primul bloc operator complet digitalizat din România

La Spitalul Clinic SANADOR funcționează primul bloc operator complet digitalizat din România. Acesta dispune de echipamente de ultimă generație, de la principalii producători de tehnologii medicale pe plan internațional.

Fiecare sală este dotată cu mai multe monitoare mobile de mari dimensiuni, o consolă de control aflată în apropierea mesei de operație și un sistem central fix, cu monitor de mari dimensiuni. Pe fiecare ecran poate fi proiectată oricare din imaginile cerute de chirurg: imaginea 4K filmată de camera de pe lampa principală, cea de pe camera din tavan sau camera 4K a videoendoscopului operator. Pe lângă acestea, pot fi proiectate pe oricare dintre monitoare informații din dosarul electronic al pacientului, inclusiv rezultatele unor investigații imagistice anterioare, dar și imagini oferite de surse auxiliare, precum angiograful mobil, ecocardiograful, monitorul de terapie intensivă cu semnele vitale.

 • Intervențiile de chirurgie cardiovasculară necesită echipamente performante și o echipă medicală experimentată.
  Alege SANADOR!

Noul bloc operator este conectat cu Secția de terapie intensivă cardiovasculară, de asemenea complet digitalizată, care asigură cele mai bune condiții pentru recuperarea postoperatorie, echipamentele fiind integrate informatic într-o platformă digitală. Cazurile grave beneficiază de suportul unui dispozitiv de oxigenare extracorporală cu membrană (ECMO), așa-numitul „plămân artificial”.

Afecțiuni cardiovasculare complexe tratate minim invaziv

La Spitalul Clinic SANADOR sunt tratate, prin proceduri moderne, foarte performante, numeroase afecțiuni severe ale inimii și vaselor mari de sânge, cum sunt malformațiile cardiace congenitale, valvulopatiile, anevrismele aortice și nu numai.

Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă SANADOR este singurul din România în care funcționează sistemul fast-track de îngrijire postoperatorie, prin care pacientul poate fi detubat după 8 ore de la operație și transferat pe secția de specialitate, pentru o recuperare rapidă.

Proceduri avansate de cardiologie intervențională

Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă asigură și tratamente endovasculare, de cardiologie intervențională, oferind pacienților acces la cele mai avansate proceduri de diagnostic și tratament minim invaziv pentru o gamă largă de afecțiuni cardiovasculare, prin abord endovascular arterial sau venos percutanat. Spitalul Clinic SANADOR este dotat cu două angiografe de ultimă generație Philips Azurion 7, ultraperformante.

 • Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă SANADOR asigură tratamente minim invazive moderne pentru afecțiuni complexe ale inimii și ale vaselor mari. Programează o consultație!

În Laboratorul de cateterism cardiac se desfășoară în cele mai bune condiții de siguranță numeroase proceduri de diagnostic și tratament pentru afecțiunile severe ale inimii și vaselor mari de sânge:

La Spitalul Clinic SANADOR s-au înregistrat numeroase premiere naționale în chirurgia cardiovasculară minim invazivă și în cardiologia intervențională

În Laboratorul de electrofiziologie și dispozitive implantabile, sunt efectuate proceduri complexe:

 • Implantări de stimulatoare cardiace;
 • Implantări de defibrilatoare cardiace;
 • Sisteme de resincronizare;
 • Ablații;
 • Studii de electrofiziologie.

Premiere naționale la Spitalul Clinic SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR s-au înregistrat și numeroase premiere naționale în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, de echipele chirurgicale conduse de Prof. Dr. Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară, și de Dr. Stanislav Rurac, șef Transplant Cardiopulmonar, Asistență Circulatorie și Chirurgie Cardiacă Minim Invazivă:

 • Tratamentul minim invaziv al afecțiunilor cardiovasculare este urmat de recuperarea rapidă a pacientului, după o spitalizare de scurtă durată.
  Programează o consultație la SANADOR!

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR