Pentru orice afecțiune cutanată, programează-te la SANADOR și vei beneficia de consult de specialitate, de toate investigațiile specifice pentru stabilirea diagnosticului, precum și de tratament specific.

Apariția unor leziuni cutanate poate influența starea de bine fizică și psihică a unei persoane. Patologia dermatologică  trebuie tratată cu înțelegere și răbdare, cheia diagnosticului dermatologic corect fiind studiul și interpretarea corectă a informațiilor furnizate de leziunile cutanate, în paralel cu analiza amănunțită a stilului de  viață și a mediului în care trăiește pacientul.

Dermato-venerologia este specialitatea medicală care se ocupă cu sănătatea pielii, mai exact cu tratamentul afecțiunilor pielii, mucoaselor, unghiilor și părului. La SANADOR o echipă de medici dermatologi înalt calificați diagnostichează și tratează o multitudine de afecțiuni ale pielii, inclusiv boli rare sau cu determinare genetică.

Programează-te la SANADOR pentru a beneficia de diagnosticul și tratamentul optim al afecțiunilor de la nivelul pielii!

 • Pentru diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pielii, alege SANADOR!

Examinarea dermatoscopică reprezintă standardul
de investigație la nivelul pielii în cadrul consultației
dermatologice.

 • Solicită o programare la SANADOR pentru a beneficia de recomandări concrete privind stilul de viață și de monitorizarea atentă a evoluției bolii tale de piele!

Ce include dermato-venerologia?

Pe lângă dermatologia propriu-zisă, s-au conturat mai multe subdomenii ale specialității, la granița cu alte specialități sau domenii:

 • Dermatologia pediatrică este un domeniu aparte al dermatologiei, care presupune tratamentul și integrarea afecțiunilor cutanate la copil (de la vârsta de nou-născut până la 18 ani).
 • Venerologia este domeniul dermatologiei care se ocupă, în confidențialitate absolută, cu diagnosticul corect și tratamentul bolilor cu transmitere sexuală.
 • Dermatologia oncologică se ocupă cu diagnosticul și terapia cancerelor cutanate.
 • Cosmetica este domeniul dermatologiei care se ocupă cu aspectul estetic al pielii.
 • Chirurgia dermatologică efectuează excizii chirurgicale pentru o varietate largă de tumori cutanate benigne și maligne sau pentru chisturi, precum chistul pilonidal sau lipomul.

Consultul de dermatologie

Pielea este un sistem complex care îndeplinește o multitudine de funcții prin care se stabilește un echilibru optim între mediul înconjurător și organismul uman. Pielea este cel mai mare și cel mai greu organ al corpului. În același timp, pielea este o barieră activă, care se adaptează constant și care ia parte la apărarea împotriva agresiunilor din mediul înconjurător (microbi, factori fizici sau chimici).

Antecedentele patologice ale pacientului și aspectul vizual al leziunilor de pe piele (erupții cutanate) sunt elementele fundamentale ce stau la baza diagnosticului. Testele de laborator sunt folosite adițional, pentru a stabili cu claritate diagnosticul sau pentru determina factorii determinanți ai bolii.

Examinarea fizică completă a pacientului include inspecția vizuală, palparea leziunilor, și uneori, examinări adiționale cu ajutorul dermatoscopului sau al lămpii Wood. Pentru medicul clinician cu experiență vastă, inspecția vizuală oferă frecvent diagnosticul de certitudine.

Solicită o programare la SANADOR pentru a beneficia de recomandări concrete privind stilul de viață și de monitorizarea atentă a evoluției bolii tale de piele!

Patologia dermatologică

Patologia dermatologică poate fi clasificată după etiologie în patologie neoplazică (canceroasă), patologie inflamatorie de cauze infecțioase sau non-infecțioase, patologie metabolică și toxică sau patologie cauzată de anomalii de dezvoltare.

Cancerul de piele poate fi depistat precoce și tratat înainte de apariția complicațiilor printr-un simplu consult dermatologic, efectuat cu regularitate. Medicii dermatologi de la SANADOR au experiență vastă în prevenția și tratarea cancerului de piele. În cabinetul dermatologic, cele mai întâlnite și diagnosticate afecțiuni neoplazice (maligne sau benigne) sunt:

Dermatologia se ocupă cu diagnosticul și tratamentul unei multitudini de afecțiuni cutanate. Dintre acestea, bolile inflamatorii și cele infecțioase ale pielii reprezintă o provocare atât pentru medic, cât și pentru pacient. La SANADOR, tratăm eficient și cu seriozitate următoarele afecțiuni cutanate:

Sfatul nostru este să nu amâni investigarea leziunilor cutanate, întrucât acestea au o evoluție imprevizibilă și uneori pot ascunde o gravitate mai mare decât se vede la nivelul pielii. Te așteptăm la SANADOR!

Patologia venerologică

Venerologia este subdomeniul de specialitate care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul bolilor cu transmitere sexuală, denumite și „boli venerice”. Leziunile cutanate apar de obicei la nivel genital, în funcție de agentul patogen existând localizări atipice, în alte regiuni ale corpului. Bolile venerice sunt răspândite prin contact sexual și sunt cauzate de infecția cu diferite tipuri de bacterii, virusuri sau paraziți.

În practica zilnică, cele mai cunoscute boli cu transmitere sexuală sunt:

 • Sifilisul;
 • Infecția cu virusul imunodeficienței umane (HIV);
 • Infecție cu virusul herpetic (Herpesul genital);
 • Scabia (râie);
 • Pediculoza pubiană;
 • Gonoreea;
 • Candidoza;
 • Papiloamele genitale;
 • Infecția cu citomegalovirus (CMV);
 • Molluscum contagiosum genital;
 • Condiloamele genitale.

Dermatoscopia

Dermatoscopia sau microscopia de suprafață este o tehnică non-invazivă, in vivo, utilizată de medicii dermatologi pentru evaluarea leziunilor cutanate. Echipamentul de dematoscopie folosește tehnologie imagistică de ultimă generație pentru a vizualiza elementele structurale de la suprafața pielii, de la nivelul epidermului și dermului, care altfel ar fi neobservabile pentru ochiul uman.

Comparativ cu examinarea efectuată „cu ochiul liber”, dermatoscopia crește acuratețea diagnosticului de cancer de piele, inclusiv a melanomului. În dermatologie, scopul principal al dermatoscopiei este de a stabili cu exactitate cazurile în care este nevoie de efectuarea suplimentară a unei biopsii cutanate.

 • Aparatul Foto Finder, foarte important în practica dermatologică zilnică

La SANADOR, poți beneficia de dermatoscopie computerizată cu tehnologia performantă FotoFinder, capabilă să stocheze și să analizeze în dinamică (în evoluție) imaginile leziunilor cutanate. Cu ajutorul aparatului FotoFinder, medicul dermatolog:

 • monitorizează boala în evoluție;
 • analizează evoluția spre malignitate a fiecărui nev în parte;
 • alcătuiește harta dermatoscopică a leziunilor identificate;
 • analizează porii, ridurile și roșeața pielii de la nivelul feței;
 • documentează tratamentele estetice;
 • stabilește indicația de biopsie cutanată;
 • documentează cauzele alopeciei (căderea părului);
 • efectuează examenul bacteriologic/micologic de la nivelul leziunilor cutanate.

Alege cu încredere SANADOR pentru a efectua dermatoscopia leziunilor cutanate cu ajutorul echipamentului FotoFinder de ultimă generație!

Dermato-venerologia la SANADOR

La SANADOR, medicii dermatologi au competențe diagnostice certificate internațional și lucrează în colaborare cu alți specialiști (oncologi, chirurgi, endocrinologi) pentru ca pacientul să beneficieze de o abordare multidisciplinară a patologiei, precum și de tratament personalizat și individualizat.

Sfatul medicilor este să nu amâni programarea unui consult dermatologic și investigarea leziunilor cutanate de orice fel, deoarece acestea au o evoluție imprevizibilă și uneori pot ascunde o gravitate mai mare decât se vede cu ochiul liber la nivelul pielii.

În ceea ce privește abordarea terapeutică, la SANADOR asigurăm accesul la o varietate largă de tratamente. În funcție de tipul leziunii identificate, medicul dermatolog poate efectua electrocauterizarea verucilor vulgare, a leziunilor inestetice din keratoza seboreică, excizia nevilor pigmentari sau chiuretarea leziunilor de moluscum contagiosum, tratamente pentru cicatrice.

La SANADOR pacienții beneficiază de consulturi de specialitate și de o abordare terapeutică holistică, integrată! Vino la SANADOR!

Galerie foto

Echipă medicală

Dr. Dana Angela Opriș

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Băneasa, Clinica SANADOR Buzești, Centrul Oncologic SANADOR

Dr. Rodica Doina Badea

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Militari

Dr. Roxana Tomescu

Dermato-venerologie

Dr. Oana Ionescu-Bozdog

Dermato-venerologie

Dr. Ștefana Bucur

Dermato-venerologie

Dr. Alina Cipi

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A, Clinica SANADOR Buzești

Dr. Victor Gabriel Clătici

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Buzești, Clinica SANADOR Floreasca

Dr. Andra Cristea

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A, Clinica SANADOR Militari, Clinica SANADOR Floreasca

Dr. Raluca Eremia

Dermato-venerologie Competență în dermato-cosmetologie

Clinica SANADOR Decebal

Dr. Oana Firescu (Clătici)

Dermato-venerologie Competență în dermato-cosmetologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A, Clinica SANADOR Buzești

Dr. Laura Florea

Dermato-venerologie Competență în ultrasonografie generală

Prof. Dr. Călin Giurcăneanu

Dermato-venerologie Competențe în: dermatoscopie, laser în dermatologie

Clinica SANADOR Floreasca

Dr. Georgeta Grosu

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A, Clinica SANADOR Buzești

Dr. Oana Jinga

Dermato-venerologie Competență în dermato-cosmetologie

Clinica SANADOR Floreasca

Dr. Iuliana Lupu (Anghelescu)

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Buzești

Dr. Cristina Raluca Manta

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A, Clinica SANADOR Buzești

Dr. Loredana Manu

Dermato-venerologie Competență în dermato-cosmetologie

Dr. Viorica Marinescu

Dermato-venerologie Competență în dermato-cosmetologie

Clinica SANADOR Decebal, Clinica SANADOR Victoriei, Corp A

Dr. Ilinca Maria Mohora

Dermato-venerologie Competență în dermato-cosmetologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A, Centrul Oncologic SANADOR

Dr. Sandra Viviana Olariu

Alergologie și imunologie clinică Medic specialist Alergologie și imunologie clinică, medic specialist Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Buzești

Dr. Violeta Perlea

Alergologie și imunologie clinică Medic primar Alergologie și imunologie clinică, medic specialist Dermato-venerologie, competență în dermato-cosmetologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A, Clinica SANADOR Buzești

Dr. Monica Popescu-Ilioniu

Dermato-venerologie Medic specialist Alergologie și imunologie clinică

Clinica SANADOR Floreasca

Prof. Dr. Carmen Sălăvăstru

Dermato-venerologie Competențe în: dermato-cosmetologie, dermatoscopie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A

Dr. Oana Savu

Alergologie și imunologie clinică Medic primar Alergologie și imunologie clinică, medic specialist Dermato-venerologie

Dr. Rodica Șotcan

Dermato-venerologie Competență în dermato-cosmetologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A, Clinica SANADOR Buzești, Centrul Oncologic SANADOR

Dr. Gloria Suciu

Dermato-venerologie

Dr. Wissam Taleb

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A

Prof. Dr. George-Sorin Țiplică

Dermato-venerologie Competențe în: laser în dermatologie, dermatoscopie, dermato-cosmetologie, managementul serviciilor de sănătate

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A, Clinica SANADOR Buzești

Dr. Ofelia Tomescu

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A, Clinica SANADOR Băneasa

Dr. Ionel Țoropoc

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A, Clinica SANADOR Buzești

Dr. Ana Maria Vlad

Dermato-venerologie

Centrul Oncologic SANADOR

Dr. Florina Dacia Voicu

Dermato-venerologie Competență în dermato-cosmetologie

Dr. Vitalie Neamțu

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A

Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike

Dermato-venerologie Competențe în: acupunctură (ciclul III) și homeopatie

Dr. Pavelina-Mihaela Andrei

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Buzești

Dr. Alexandra Oltenescu

Dermato-venerologie

Clinica SANADOR Buzești

SANADOR