Proiectul FIV 3 – O șansă pentru cuplurile infertile!

Prin Proiectul FIV 3 O șansă pentru cuplurile infertile, Municipiul București prin Administația Spitalelor și Serviciilor Medicale București acordă sprijin financiar cuplurilor sau femeilor singure, care se confruntă cu infertilitate, prin acordarea finanțării în valoare totală de maxim 15.000 de lei, pentru medicamente specifice și proceduri medicale în vederea realizării fertilizării in vitro. În perioada iunie 2025 - decembrie 2026 vor beneficia de această susținere financiară 2.000 de cupluri sau femei singure din Municipiul București, care nu pot obține o sarcină pe cale naturală.

În cadrul proiectului FIV 3 – O șansă pentru cuplurile infertile, fiecare beneficiar (cuplu sau femeie singură) cu domiciului în București va primi, în urma aprobării dosarului, un sprijin financiar în valoare de maxim 5.000 de lei pentru medicamentele recomandate de medicul ginecolog cu competență în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată medical și un sprijin financiar în valoare de maxim 10.000 de lei, pentru proceduri medicale necesare FIV.

Proiectul FIV 3 începe pe data de 1 iunie 2025, iar data limită pentru depunere a dosarelor este 2 iunie 2026. Acrodarea sprijinului financiar se realizează în ordinea cronologică a depunerii dosarelor complete și eligibile. Cuplurile sau femeile singure din București care doresc să se înscrie în acest proiect se pot adresa Centrului FIV SANADOR, pentru stabilirea indicației de FIV și obținerea adeverinței medicale necesare la dosar, precum și pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

Procedurile medicale din cadrul Proiectului FIV 3 – O șansă pentru cuplurile infertile - pot fi efectuate doar în unitățile medicale publice sau private acreditate de Agenția Națională de Transplant, care sunt partenere în proiect. De asemenea, medicația indicată poate fi achiziționată numai din farmaciile partenere.

  • La SANADOR beneficiezi de analizele și investigațiile necesare pentru un diagnostic rapid și corect. Programează-te!

Pașii necesari pentru a beneficia de Proiectul FIV 3

Pentru început, persoanele care doresc să se înscrie în Proiectul FIV 3 – O șansă pentru cuplurile infertile – trebuie să obțină o adeverință medicală care să ateste diagnosticul de infertilitate, cu indicație pentru o procedură de fertilizare in vitro. Acest document este emis de medicul ginecolog cu supraspecializare în reproducere umană asistată medical, în urma unei consultații de specialitate.

În cel mult 30 de zile de la obținerea documentului medical, cuplul sau femeia singură infertilă cu domiciliul în Municipiul București trebuie să se inregistreze în aplicație, accesând site-ul Administației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, secțiunea Proiecte – FIV 3 – O șansă pentru cuplurile infertile. Astfel, pașii necesari pentru înscrierea în proiect sunt următorii:

  1. Înregistrarea în aplicație și crearea unui cont, urmate de alegerea clinicii medicale și a farmaciei din lista celor aprobate ca partenere în programul FIV. Trebuie reținut că după aprobarea dosarului, clinica și farmacia partenere nu mai pot fi schimbate, decât în situații speciale.
  2. Încărcarea în aplicație a tuturor documentelor necesare pentru ca dosarul să fie complet și eligibil. Dosarul include următoarele:
  3. Cererea tip de înscriere;
  4. Documentul medical cu diagnosticul de infertilitate și indicația pentru FIV – documentul trebuie sa fie emis cu maxim 30 de zile înainte de încărcarea în aplicația online;
  5. Adeverință de asigurat în sistemul public de sănătate;
  6. Copii ale actelor de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în București sau viza de reședință în București dobândită cu cel puțin 6 luni înainte de data depunerii cererii.
  7. După încărcarea tuturor documentelor, solicitantul primește un număr de înregistrare și poate vizualiza în cont statusul dosarului său.
  8. După cel mult 10 de zile calendaristice de la depunerea dosarului în format electronic, Administația Spitalelor și Serviciilor Medicale București comunică dacă dosarul a fost aprobat. În cazul unui răspuns pozitiv, membrii cuplului infertil/femeia singură infertilă vor fi invitați să se prezinte în maxim 10 zile calendaristice de la primirea răspunsului, la sediul A.S.S.M.B – Direcția Management Proiecte pentru semnarea Contractului de acordare a sprijinului financiar.
  9. După aprobarea sprijinului financiar, cuplul infertil sau femeia infertilă se pot adresa centrului medical selectat, pentru începerea procedurii FIV. Este important de reținut că procedura trebuie demarată în cel mult 90 de zile de la primirea deciziei de aprobare. În cazul în care sunt necesare proceduri medicale care nu sunt incluse în proiect sau costurile totale depășesc suma alocată, pacienții vor suporta diferența.
  10. Dacă procedura FIV se finalizează cu nașterea unui copil, beneficiarul va trimite pe adresa de e-mail a A.S.S.M.B. o copie după certificatul de naștere al copilului, în termen de 30 de zile de la naștere, informația fiind necesară în scop statistic.
  11. Dacă procedura FIV nu a avut rezultat, beneficiarul se poate reînscrie în Proiectul FIV 3 –  O șansă pentru cuplurile infertile, pe baza unei scrisori medicale de la medicul ginecolog cu competență în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată medical, care atestă rezultatul negativ al tratamentului. Reînscrierea în proiect este posibilă pentru cel mult trei proceduri FIV distincte, efectuate în decursul unui an calendaristic.
  12. Sprijinul financiar se acordă doar solicitanților care nu înregistrează în momentul aplicării în proiect datorii către Bugetul Local – Direcția Generală de Impozite și Taxe locale de la sectorul de domiciliu.

La Centrul FIV SANADOR, persoanele care se confruntă cu infertilitate și care doresc să beneficieze de Proiectul FIV 3 – O șansă pentru cuplurile infertile au acces la consultații de obstetrică-ginecologie, realizate de medici cu supraspecializare în reproducere umană asistată, dar și la consulturi de andrologie asigurate de medici empatici, dedicați și experimentați, pentru evaluarea medicală completă a cuplului.

Documentul medical necesar pentru înscrierea în Proiectul FIV 3 este emis în scurt timp, în urma consultației, iar medicul poate recomanda diferite analize de laborator și investigații, în funcție de fiecare caz în parte. Adeverința de infertilitate cu indicație de FIV poate fi eliberată de orice medic ginecolog angajat sau colaborator al Centrului FIV SANADOR.

  • Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!

Cine poate beneficia de Proiectul FIV 3

Conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 108/04.06.2025 privind aprobarea Proiectului FIV 3 – O șansă pentru cuplurile infertile, proiect social de interes, privind susținerea cuplurilor și a persoanelor singure, în vederea creșterii natalității, pot beneficia de sprijin acordat prin acest program persoanele care îndeplinesc următoarele criterii de eligibilitate:

  • Cuplurile sau persoanele singure care au recomandare din partea unui medic specialist să urmeze proceduri medicale de specialitate.
  • Cel puțin unul dintre cei doi beneficiari ai Programului, membri ai cuplului infertil, căsătoriți sau necăsătoriți, sau femeia singură infertilă trebuie să fie cetățean român și să aibă domiciliul în România.
  • Vârsta femeii beneficiare trebuie să fie cuprinsă între 20 și 45 ani.
  • Cel puțin unul dintre membrii cuplului infertil/femeia singură infertilă trebuie să aibă domiciliul stabil în Municipiul București sau viză de reședință obținută cu cel puțin 6 luni înainte de data aplicării în proiect.
  • Membrii cuplului infertil, căsătorit sau necăsătorit/femeia singură infertilă trebuie să aibă calitatea de asigurat/asigurați în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România.        
  • Cuplul infertil, căsătorit/necăsătorit, sau femeia singură infertilă, care depune cererea de înscriere în proiect, nu a mai beneficiat și nu beneficiază de un sprijin financiar aferent unui alt program cu același scop, derulat în perioada de implementare a proiectului, finanțat din fonduri publice, la nivel local sau central, de către alte autorități/instituții publice.

În cadrul FIV 3 – O șansă pentru cuplurile infertile, beneficiarii pot primi sprijin financiar pentru cel mult 3 proceduri FIV în fiecare an de derulare a Programului. Beneficiarii proiectului nu pot aplica, în același an, atât la programul național, derulat de Municipiul București prin Administația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, cât și la alt program cu același scop, finanțat din fonduri publice, derulat la nivel local sau central.

  • La SANADOR ai acces la consultații asigurate de medici empatici și experimentați. Programează-te!

Servicii complete de reproducere umană asistată la Centrul FIV SANADOR

La Centrul FIV SANADOR, cuplurile sau persoanele singure care nu pot obține o sarcină pe cale naturală beneficiază de servicii medicale complete de reproducere umană asistată, de la consultații și investigații pentru diagnosticul infertilității, la tratament stabilit prin abordare personalizată, în funcție de specificul fiecărui caz în parte. Serviciile medicale pot fi accesate atât contra cost, cât și prin decontare, prin Proiectul FIV 3 – O șansă pentru cuplurile infertile.

La Centrul FIV SANADOR, serviciile medicale sunt asigurate de medici foarte experimentați, supraspecializați în reproducere umană asistată medical.

Serviciile disponibile prin decontare, în cadrul Proiectului FIV 3, sunt:

  • Tratament medicamentos conform recomandării medicului cu specialitatea obstetrică-ginecologie și competență în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată medical
  • Prelevarea ovocitelor proprii prin puncție foliculară, cu anestezie locală sau sedare.
  • Procesarea spermei.
  • Inseminarea ovocitelor (proprii sau donate) pentru fertilizare spontană.
  • Cultivarea embrionilor.
  • Transferul embrionilor.
  • Monitorizarea evoluției cazului.

Printre serviciile de reproducere umană asistată medical disponibile la Centrul FIV SANADOR, dar care NU sunt incluse în Proiectul FIV 3 se numără:

  • investigații paraclinice preliminare, în funcție de recomandarea medicului;
  • testarea genetică a embrionilor;
  • crioconservarea ovocitelor, a spermei sau a embrionilor;
  • recoltarea chirurgicală a spermatozoizilor;
  • anestezia generală intravenoasă la prelevarea ovocitelor;
  • procedura ICSI (injecția intra-citoplasmatică);
  • prelevarea ovocitelor donate.

Prin dotările de ultimă generație de care dispune și prin vasta experiență a echipei medicale cu supraspecializare în reproducere umană asistată medical, Centrul FIV SANADOR asigură servicii medicale de înaltă calitate, care asigură maximizarea șanselor de obținere a sarcinii și împlinirii visului de a avea un copil.

Pentru efectuarea procedurilor ginecologice necesare FIV, pacientele beneficiază de internare de zi la Spitalul de zi SANADOR Floreasca, atunci când există această indicație.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR