Mamografia reprezintă cea mai performantă metodă de diagnosticare a cancerului mamar, recomandată femeilor cu vârsta de peste 35 ani.

Tomosinteza sau mamografia tridimensională (3D) a sânului reduce interferența și suprapunerile de țesut prin captarea de imagini tridimesionale ale sânului, evidențiind astfel mult mai ușor leziunile canceroase, mai ales la femeile cu sânul dens, care au un risc crescut. Sânul este așezat între un compresor și o placă detector. Tubul de raze X este deplasat cu mișcări arcuite și înregistrează o serie de imagini numite proiecții, în diverse unghiuri (unghiuri de scanare), iar proiecțiile vor fi ulterior procesate obținând imagini seriate ale țesutului mamar cu grosimea de 1 mm.

Sanador este dotat cu mamograf Selenia Dimension 3D Hologic, unul dintre cele mai performante sisteme din lume la oră actuală, tehnologie direct digitală care permite vizualizarea imediată, atât a proiecțiilor, cât și a imaginii 2D și a imaginii recompuse 3D a sânului (caracteristică unică Hologic).

În ceea ce privește avantajele mamografiei digitale cu tomosinteza, printre acestea se numără:

- stabilirea cu mai multă acuratețe a unui eventual diagnostic de cancer

- reducerea numărului de controale ulterioare și, implicit, a costurilor pentru acestea

- ușurința stocării imaginilor digitale

Galerie foto