Copilul tău are o afecțiune care necesită corecție chirurgicală? Vrei să te sfătuiești cu un specialist despre afecțiunea copilului tău și să afli care sunt cele mai bune sfaturi privind tratamentul? Vino la SANADOR!

 • La SANADOR, sănătatea copiilor este prioritatea principală. Echipa noastră medicală realizează integrarea tuturor datelor medicale obținute în urma consultațiilor și a investigațiilor recomandate, cu scopul de a-ți oferi o rezoluție asupra cazului medical cât mai curând posibil. Așadar, te așteptăm la SANADOR!

Chirurgie și ortopedie pediatrică la SANADOR

În cadrul Departamentului de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică SANADOR, îți oferim acces la consultații medicale în regim ambulatoriu (fără spitalizare).

În plus, poți beneficia de investigații de imagistică complementare utile în stabilirea diagnosticului:

 • radiografie de șold;
 • radiografie de membre inferioare/segmente de membre;
 • radiografie de membre superioare/segmente de membre;
 • RMN;
 • CT;
 • ecografie abdominală/de părți moi.

Investigațiile specifice imagistice pot fi efectuate pentru stabilirea cu acuratețe a diagnosticului și pentru decizia terapeutică.

Indicațiile consultației de Chirurgie pediatrică

Chirurgia pediatrică se ocupă cu patologia chirurgicală congenitală sau dobândită a copiilor (pacienți cu vârste de până la 16 ani, dar și elevi care au depășit vârsta de 16 ani, până la terminarea studiilor), cu excepția patologiilor ortopedice, neurochirurgicale și cardiovasculare ale copilului.

Patologia întâlnită în Chirurgia pediatrică include:

 • afecțiuni genitale (chisturi ovariene, tumori genitale, fimoză, hidrocel, varicocel, testicul necoborât/ectopic, hipospadias, torsiune de testicul, torsiune de hidatidă Morgagni);
 • afecțiuni abdominale (sindrom de intestin scurt, afecțiuni ale splinei, stenoză pilorică, hernie abdominală/defect congenital de perete abdominal, hernii inghinale/hernii ombilicale/hernii femurale, hernii de linie albă, apendicită acută, atrezie biliară, ocluzie intestinală, peritonită acută, diverticul Meckel, atrezie esofagiană, fistulă traheo-esofagiană, boală de reflux gastroesofagian ce necesită corecție chirurgicală, boala Hirschsprung -  defect al musculaturii intestinale care împiedică motilitatea intestinală pe un anumit segment, atrezie anală, enterocolită necrozantă);
 • cancere (hepatoblastoame, neuroblastoame, tumoră Wilms);
 • montare de catetere venoase pentru administrarea chimioterapiei;
 • afecțiuni reno-urinare (litiaza urinară, hidronefroza, reflux vezico-ureteral);
 • afecțiuni ale părților moi (abcese, furunculi, chisturi, nevi pigmentari, hemangioame, limfangioame);
 • alte patologii: unghie încarnată, chist pilonidal, obezitate infantilă, pectus carinatum (deformare a toracelui) etc.

Indicațiile consultației de Ortopedie pediatrică

Ortopedia pediatrică se ocupă cu depistarea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor aparatului locomotor la pacienții cu vârste de până la 18 ani.

Ortopedia pediatrică cuprinde:

Copiii născuți la Maternitatea SANADOR pot beneficia de un consult ortopedic și de intervenții chirurgicale ortopedice, în funcție de indicația medicală.

Consulturi interdisciplinare

Rezolvarea afecțiunilor chirurgicale pediatrice poate implica mai multe specialități (Cardiologie pediatrică, Gastroenterologie pediatrică, Oncologie pediatrică, Pediatrie, Pneumologie pediatrică, Nefrologie pediatrică, Neurochirurgie, Urologie), SANADOR îți oferă acces la serviciile de specialitate necesare.

La SANADOR, sănătatea copiilor este prioritatea principală. Echipa noastră medicală realizează integrarea tuturor datelor medicale obținute în urma consultațiilor și a investigațiilor recomandate, cu scopul de a-ți oferi o rezoluție asupra cazului medical cât mai curând posibil. Așadar, te așteptăm la SANADOR!

Galerie foto

SANADOR