Dacă vrei să planifici efectuarea unui implant dentar și ești în căutarea unei echipe de medici stomatologi profesioniști și responsabili, programează-te la Clinica de Stomatologie SANADOR!

  • Vino la Clinica de Stomatologie SANADOR pentru a te bucura de efectuarea unui implant dentar în urma întocmirii unui plan terapeutic optim de către echipa multidisciplinară care să-ți ofere tratamentul adecvat nevoilor tale!

Implantul dentar la SANADOR

La SANADOR, pacienții sunt tratați de medici specializați în Implantologie și în Chirurgie orală și maxilo-facială, cu experiență vastă și pregătire internațională, utilizând cele mai bune echipamente și tehnologii:

  • Laserul WaterLase iPlus;
  • Laserul cu diodă EPICTM X;
  • Aplicația SmileCloud ce permite simularea și vizualizarea rezultatului final înainte de a începe tratamentul.

Implantul dentar reprezintă soluția cea mai eficientă de înlocuire a unuia sau mai multor dinți naturali, în condiții estetice și funcționale optime. Practic, implantul dentar este un șurub din titan medical pur, ce reprezintă componenta intraosoasă, de care se atașează bontul protetic, ce reprezintă componenta supraosoasă.

Cel mai important avantaj al folosirii terapiei implant-protetice este că pacientul nu simte diferența dintre dinții naturali și cei restaurați prin implant. În plus, putem considera implantul dentar ca o terapie minim invazivă, spre deosebire de lucrările clasice de tip „punte”, pentru care era necesară șlefuirea dinților sănătoși vecini breșei edentate pentru a înlocui un singur dinte lipsă.

Tehnologie pentru implantologie la SANADOR

La SANADOR, utilizarea laserului în implantologie oferă avantaje multiple. Un avantaj important constă în confortul psihologic al pacientului datorită faptului că nu mai este necesară utilizarea bisturiului și pentru că nu este necesară nici sutura plăgii chirurgicale, întrucât toate aceste manevre invazive sunt înlocuite de fasciculul luminos, mediat de multă apă.

În plus, timpii de vindecare sunt reduși față de intervenția clasică făcută cu bisturiul, deoarece laserul are proprietatea de a inhiba inflamația și de a stimula depunerea de os mult mai rapid.

Prin urmare, pacientul experimentează un confort ridicat intraoperator, iar recuperarea și vindecarea sunt mult favorizate.

Indicațiile implantului dentar

Indicațiile pentru efectuarea implantului dentar includ înlocuirea unui singur dinte afectat de carie, boală parodontală sau traumă, situație în care preferăm să inserăm implantul în aceeași intervenție în care se realizează extracția dintelui compromis, pentru a nu supune pacientul la mai multe intervenții și a scurta timpii de vindecare.

Indicațiile implantului se pot extinde până la restaurarea unei breșe edentate de mari dimensiuni sau chiar a dentiției pentru întregul maxilar. Pentru o evaluare corectă a fiecărui caz în parte, este obligatorie realizarea unei radiografii dentare înainte de începerea procedurilor stomatologice.

Intervenția chirurgicală

Înainte de intervenția chirurgicală, se efectuează un examen clinic riguros, precum și investigații imagistice și de laborator, după caz, pentru a realiza o intervenție sigură și predictibilă atât pentru medic, cât și pentru pacient.

De cele mai multe ori, intervenția clasică nu durează mai mult de 45 de minute pentru un singur implant și se poate prelungi dacă este nevoie de intervenții suplimentare de augmentare a ofertei osoase.

Intervenția constă în incizia mucoasei fixe pentru a expune osul ce urmează să fie preparat în vederea inserării implantului dentar. La final, mucoasa se suturează deasupra implantului inserat în os.

Adiția de os

În anumite situații, pentru a se putea realiza un implant dentar, este necesară o procedură suplimentară, numită adiție de os sau augmentare osoasă. Augmentarea osoasă (adiția osoasă sau grefa osoasă) este o etapă obligatorie atunci când pacientul se confruntă cu pierdere osoasă, problemă care apare de obicei din cauza lipsei dinților naturali.

Adiția osoasă poate fi recomandată și în cazul în care pacientul a suferit o reducere a masei osoase la nivelul maxilarului, din cauza osteoporozei, a parodontozei sau în urma purtării unei proteze dentare.

Intervenția chirurgicală pentru adiția de os se poate realiza sub anestezie locală sau sub sedare. În urma acestei proceduri, implantul dentar se va fixa bine și va fi menținut în poziția potrivită.

La Clinica de Stomatologie SANADOR, pentru a stimula vindecarea în urma implantului dentar și a adiției de os, pacientul beneficiază de tratament cu plasmă cu factori de creștere, obținută din propriul sânge.

Evoluția postoperatorie

Postoperator, pacientului i se prescriu antibiotice, tratament antialgic și antiinflamator, la care se adaugă o serie de alte recomandări privind igiena orală, pentru o vindecare rapidă și ușor de tolerat.

Durata de vindecare, de osteointegrare a implantului, variază de la 2 la 6 luni, în funcție de calitatea osului, tipul implantului, protocolul chirurgical etc.

Succesul pe termen lung al terapiei implanto-protetice este dictat de mai mulți factori, cum ar fi: starea de sănătate a pacientului, rigurozitatea igienei dentare, tipul implantului folosit și tehnica chirurgicală.

Un implant bine inserat, cu o lucrare protetică de calitate și o igienă perfectă poate rezista 10, 20 sau chiar 30 de ani.

Complicațiile sunt rare, dar pot consta în: infecția plăgii chirurgicale, edem local, echimoze, afectări ale nervilor din teritoriul operat, hemoragii minore, durere.

Vino la Clinica de Stomatologie SANADOR pentru a beneficia de terapie implant-protetică personalizată pentru nevoile tale!

Dinți ficși pe 4-6 implanturi

Dacă un pacient a suferit pierderea dinților, fie din cauza unei afecțiuni, precum boala parodontală, fie poate din cauza unui accident, atunci dinții ficși pe 4-6 implanturi dentare ar putea fi, de asemenea, o soluție binevenită.

Când lipsesc dinții, în caz de edentație, multe aspecte sunt afectate. Nu numai că bolnavul își va pierde abilitatea de a mesteca și mânca în mod corespunzător, dar întreaga forma a feței poate să se schimbe și ar putea părea mult mai în vârstă decât este de fapt. În plus, vorbirea sa va fi afectată. Medicii stomatologi SANADOR vor veni în întâmpinarea unor astfel de probleme cu un tratament sofisticat de implant dentar care va restabili de îndată zâmbetul pacientului.

Indiferent dacă se va alege dantură fixă pe 4 ori 6 implanturi dentare procedura va fi aceeași. Fie patru, fie șase implanturi vor fi încorporate în osul maxilarului și vor servi apoi ca rădăcini pentru noii dinți ficși, care vor fi fixați deasupra implanturilor.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR