Tomografia Computerizata presupune cea mai mare acuratete diagnostica utilizata in explorarea afectiunilor abdominale, mediastinale si pulmonare.

Aceasta investigatie este folosita pentru a investiga diferite parti ale corpului precum toracele, abdomenul, pelvisul sau membrele. De asemenea, poate realiza imagini ale organelor, precum ficatul, pancreasul, intestinele, rinichii, glandele suprarenale, plamanii si inima.

  • 3 echipamente computer tomograf

Se realizeaza dupa alte explorari prealabile: ecografie, radiografie etc, si este frecvent folosit in diagnosticul pozitiv, dar mai ales in urmarirea periodica a afectiunilor oncologice (cancere) cu diverse localizari.

Cum functioneaza si cum trebuie sa te comporti atunci cand apelezi la tomografie computerizata?

In timpul testului vei sta intins pe o suprafata plana (masa) ce este legata la scanner; acesta are forma cilindrica. Scanerul trimite pulsuri de raze X spre acea parte a corpului ce se doreste investigata. O parte a aparatului este mobila, astfel incat poate efectua imagini din mai multe pozitii. Imaginile sunt memorate in computer.

SANADOR detine 3 echipamente computer tomograf de ultima generatie:

  • Computer tomograf Siemens CT Somatom Definition AS 64 slice-uri: permite efectuarea intregii game de investigatii din Imagistica Medicala in Tomografie Computerizata, inclusiv Cardio si Angio CT.
  • Computer Tomograf SIEMENS SOMATOM GO UP: permite efectuarea intregii game de investigatii din Imagistica Medicala in Tomografie Computerizata.
  • Computer tomograf Philips Big Bore 4D, dedicat tratamentelor cu radioterapie. Philips CT Big Bore include 2 tehnologii de ultima generatie care contribuie la cresterea calitatii imaginii: iDose4 si O-MAR care reduc artefactele provocate de implanturi ortopedice si cresc rezolutia spatiala la doze de iradiere mici.
  • Tomografia computerizata nu este un examen dureros

Tomografia computerizata nu este un examen dureros. Suprafata plana pe care vei sta intins poate fi incomoda, iar camera poate fi racoroasa. Daca este necesara administrarea unui sedativ sau a substanei de contrast, atunci se va monta o perfuzie intravenoasa. Pacientul va simti o mica intepatura atunci cand perfuzia este montata.

Rezultatele de la tomografie computerizata pot fi eliberate intr-un interval de 1-2 zile de la efectuarea examenului.

Aceasta tehnologie foloseste razele X pentru a realiza imagini detaliate ale structurilor din interiorul corpului. Dupa efectuarea investigatiei, radiologul va interpreta imaginile si iti va comunica rezultatul initial, apoi, mai tarziu, pe cel final.

Galerie foto