În cadrul Departamentului de Chirurgie orală și maxilo-facială de la Spitalul Clinic SANADOR, sunt practicate intervenții chirurgicale care acoperă întreaga arie a acestei specialități. Programează-te la un consult de specialitate, indiferent de problema cu care te confrunți!

Chirurgia orală și maxilo-facială

Chirurgia oro-maxilo-facială implică tratamentul chirurgical al părților moi ale feței și gâtului, al oaselor craniului, al glandelor salivare (tumori ale glandelor salivare, sialolitiază, mucocel), al articulației temporo-mandibulare și al afecțiunilor dento-parodontale.

Chirurgia orală se ocupă cu studiul, prevenirea și tratamentul chirurgical al afecțiunilor dento-parodontale. Include chirurgia endodontică, preprotetică, accidentele de erupție ale dinților si incluziile dentare, traumatismele dento-parodontale, chirurgia parodontală, implanturile dentare.

Chirurgia maxilo-facială cuprinde patologia și tratamentul chirurgical al traumatismelor maxilo-mandibulare și ale părților moi cervico-faciale, infecțiile oro-maxilo-faciale, flegmonul dentar, tumorile benigne sau maligne ale părților moi și osoase oro-maxilo-faciale, chirurgia reconstructivă după defecte oro-maxilo-faciale etc.

  • Programează-te la un consult de specialitate pentru a afla de la medicii SANADOR care sunt cele mai bune soluții chirurgicale pentru problema ta!

Chirurgia ortognatică

În cadrul Departamentului de Chirurgie orală și maxilo-facială, se realizează intervenții chirurgicale de reconfigurare a oaselor maxilare - chirurgie ortognatică. Intervențiile sunt necesare pentru tratarea anomaliilor de dezvoltare. Astfel, se repară aspectul facial, mușcătura incorectă sau tulburările respiratorii.

Chirurgia ortognatică împreună cu ortodonția reprezintă soluția pentru consecințele nefaste ale dezvoltării incorecte a oaselor maxilare (subdezvoltare, dezvoltare în exces sau asimetrie).

Oasele maxilare reprezintă suportul dinților și suportul pentru structura părților moi ale feței. Astfel, subdezvoltarea lor duce la tulburări de masticație și de respirație și la alterarea fizionomiei.

Intervențiile asupra oaselor maxilare se realizează după o evaluare multidisciplinară, medicul ortodont lucrând îndeaproape cu medicul chirurg OMF pentru o conduită terapeutică individualizată pentru fiecare pacient în parte.

Prin chirurgia ortognatică se intervine pe infrastructura osoasă la nivelul oaselor maxilare, realizându-se o fractură dirijată a oaselor maxilare, ce aduce beneficii incontestabile asupra masticației corecte, defectelor de estetică facială și asupra tulburărilor respiratorii în timpul somnului.  

Tratamentul de elecție pentru apneea obstructivă în timpul somnului este chirurgia ortognatică

Chirurgia ortognatică ajută la îmbunătățirea masticației și respirației, și la îmbunătățirea aspectului fizic din punct de vedere estetic.

Patologii cu indicații pentru chirurgia OMF

Patologia care poate beneficia de tratament prin chirurgie orală și maxilo-facială include:

La SANADOR, îți oferim tratamente inovative și complexe. Astfel, pentru tratamentul cu implanturi dentare se pot efectua în prealabil reconstrucții osoase prin diverse procedee chirurgicale ce includ și adiție de os de la distanță. De asemenea, atunci când există indicații în acest sens, specialiștii SANADOR pot recomanda dinți ficși pe 4-6 implanturi dentare.

În urma intervențiilor chirurgicale la nivelul feței pentru extirparea unei tumori, pot apărea defecte de părți moi sau osoase, ce se pot reconstitui printr-o gamă largă de plastii în cadrul Departamentului de Chirurgie orală și maxilo-facială.

Galerie foto

SANADOR