Medicul specialist in Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala este absolvent a doua facultati de Medicina, si anume Medicina Generala si Stomatologie, fiind singura specialitate medicala ce necesita dubla calificare. Ulterior, pregatirea se face in 5 ani.

Ce intelegem prin Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala?

Aceasta ramura chirurgicala se ocupa cu tratamentul unei patologii variate, de la extractii dentare complicate ce nu pot fi efectuate  de medicii stomatologi, precum a molarilor de minte inclusi, extractii prin alveolotomie, extractii alveoloplastice, tratamentul complicatiilor postextractionale si pana la tratamentul tumorilor benigne sau maligne ale cavitatii bucale, ale fetei, ale scalpului, ale orbitei, ale gatului etc.

Ce afectiuni se pot trata prin Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala?

In afara patologiei legate de dinti, de patologia sinusala determinata de infectii dentare, de parodontoza, se ocupa si de tratamentul traumatismelor precum fracturile oaselor maxilare, de chirurgia tumorilor benigne sau maligne ( cancere) ale cavitatii bucale (buze, limba, plaseu bucal, musoasa jugala, val palatin etc), chisturi ale maxilarelor, ale gatului, patologia glandelor salivare( glanda submaxilara si glanda parotida), de patologia articulatiei temporo-mandibulare, a durerii in sfera cranio-faciala, a tumorilor fetei, scalpului, de tratamentul chirurgical al malformatiilor congenitale ale fetei, al anomaliilor dento-maxilare (precum prognatia mandibulara, proalveolia sau ocluzie deschisa).

Defectele de parti moi sau osoase rezultate in urma extirparii tumorilor le putem reconstitui printr-o gama larga de plastii in cadrul departamentului de chirurgie maxilo-faciala Sanador.

De asemenea, abordam tratamentul edentatiei prin implante, putand efectua in prealabil reconstructii osoase prin diverse procedee chirurgicale, inclusiv grefe osoase de la distanta, din creasta iliaca (sold) sau calvarie (calota craniana).

Grija noastra esti tu, astfel ca la Spitalul Sanador excelam si in acest domeniu. In sectia de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala se pot efectua toate tipurile de interventii chirurgicale enumerate mai sus, cuprinzand aria atat de diversa a specialitatii.

Spitalul Clinic Sanador pune accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale cu minima invazivitate.

Galerie foto