Dacă dorești ca bebelușul tău să beneficieze de cea mai bună îngrijire în primele sale zile de viață sau ai anumite întrebări legate de starea de sănătate a celui mic în perioada imediat următoare nașterii, vino la SANADOR!

Watch on YouTube
 • Nota 10 la naștere! Nota 10, pe linie, mai târziu!

Neonatologie la SANADOR

Secția de Neonatologie a Spitalului Clinic SANADOR este structurată astfel:

 • Secție de Terapie Intensivă Neonatală Aseptică;
 • Secție de Terapie Intensivă Neonatală Septică (izolare);
 • Secție de nou-născuți prematuri;
 • Secție de nou-născuți la termen.

Secția de Terapie Intensivă Neonatală este dotată cu:

 • Incubatoare de ultimă generație, care pot fi folosite și ca incubatoare închise și ca incubatoare deschise, care monitorizează lumina și nivelul de zgomot (Baby Leo – Draeger), incubatoare închise (Caleo, Isolette – Draeger), incubatoare deschise și de transport;
 • Mese de resuscitare;
 • Ventilator neonatal Drager Babylog VN 800, de ultimă generație, cu toate modurile de ventilație invazivă și non-invazivă, inclusiv oxigenoterapie cu flux înalt; asigură ventilație care protejează plămânul si creierul prin reglarea automată a presiunii cu ajutorul modului de ventilație cu volume-guarantee, atât în ventilație convențională, cât și în ventilație HFOV (high-frequency oscillatory ventilation);
 • Dispozitiv pentru ventilație non-invazivă Medin CNO, care are ca moduri de ventilație NCPAP, NSIPPV, NHFOV.
 • Ventilatoare mecanice neonatale hibride care fac ventilație convențională, ventilație cu frecvență înaltă și ventilație non-invazivă (Leoni HFOV);
 • Ventilatoare convenționale (tip Draeger 8000 plus);
 • Monitoare cardio-respiratorii și pulsoximetre performante cu tehnologie Massimo;
 • Pompe perfuzie duble tip injectomat;
 • Neo-Puff pentru resuscitare prematuri la sala de nașteri și pentru administrare de ventilație cu presiune end expiratorie pozitivă (CPAP imediat după naștere);
 • Blendere oxigen-aer pentru a administra concentrații precise de oxigen la nou-născuții cu risc;
 • Aparat de administrare oxid nitric;
 • Aparat EEG și echipament medical pentru hipotermia controlată la nou-născuți;
 • Lămpi de fototerapie cu leduri pentru tratamentul icterului neonatal.
 • Îți dorești ca bebelușul tău să se bucure de o îngrijire atentă în primele sale zile de viață? Alege SANADOR!

În cadrul Secției de Neonatologie, liniile de gardă sunt asigurate de medici cu o bogată experiență profesională, atât în terapia intensivă neonatală, cât și în activitatea medicală din cadrul secției de nou-născuți sănătoși.

Secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic SANADOR este acreditată ca secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă. Această acreditare atestă calitatea deosebită a serviciilor medicale de specialitate de care beneficiază pe Secția ATI pacienții aflați în stare critică.

Secția ATI a Spitalului Clinic SANADOR are trei departamente specializate: Departamentul Anestezie și Terapie Intensivă Adulți, Departamentul Anestezie și Terapie Intensivă Nou-Născuți, Departamentul Anestezie și Terapie Intensivă pentru Chirurgia Cardiovasculară.

Astfel, micuții internați pe Secția de Terapie Intensivă Neonatală primesc cele mai bune îngrijiri posibile, din partea echipei medicale cu experiență îndelungată și cu o înaltă competență în stabilizarea, tratarea și monitorizarea nou-născuților aflați în stare gravă.

 • Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic SANADOR este acreditată ca secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă.

Patologia nou-născutului

Neonatologia este o specialitate medicală și de terapie intensivă care se ocupă cu îngrijirea în maternitate a nou-născutului sănătos și a prematurului începând din primul moment al tranziției de la viața intrauterină la cea extrauterină, dar și cu îngrijirea nou-născutului cu risc și cu patologie specifică primelor 28 de zile de viață.

 • În cadrul Secției de Neonatologie, liniile de gardă sunt asigurate de medici cu o bogată experiență profesională, atât în terapia intensivă neonatală, cât și în activitatea medicală din cadrul secției de nou-născuți sănătoși.

Nou-născuții aflați în Departamentul Terapie Intensivă
sunt monitorizați constant de personal medical
dedicat

În cadrul Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic SANADOR, asigurăm suportul terapeutic pentru:

Bebelușii cu probleme de adaptare la viața extrauterină, care necesită susținere în Secția de Terapie Intensivă Neonatală din punct de vedere respirator, pot beneficia de:

 • Ventilație non-invazivă cu ajutorul high flow nasal canulla (Optiflow), CPAP sau NIPPV, folosind interfața Stephan;
 • Ventilație convențională – în mod SIPPV, PSV, VG și SIMV;
 • Ventilație cu frecvență înaltă HFOV.

Nou-născuții care vin pe lume prin naștere prematură și nu se pot alimenta enteral beneficiază de alimentație artificială care se face cu ajutorul pompelor de perfuzie, administrându-se soluții complexe de proteine, lipide, glucide, electroliți, vitamine și oligoelemente.

Toți copiii de la Neonatologie care beneficiază de terapie intensivă, sunt monitorizați permanent, raportul pacient/asistente de terapie intensivă fiind de 1-3 pacienți/asistentă.

Consulturi interdisciplinare

 • Echipa Maternității SANADOR a îngrijit cu succes copii născuți prematur la vârste de gestație începând de la 24 de săptămâni.

În Spitalul Clinic SANADOR se efectuează consulturi interdisciplinare, micuții beneficiind de: ecografie cardiacă, transfontanelară și abdominală, consult ORL, consult ortopedie pediatrică, consult neurologie pediatrică, consult de recuperare medicală și tratament kinetoterapeutic, consult oftalmologic.

Maternitatea SANADOR

Copiii născuți în Maternitatea SANADOR beneficiază de screening auditiv și screening metabolic extins.

Maternitatea SANADOR susține alăptarea la sân din primele ore de la naștere, indiferent dacă micuțul vine pe lume prin naștere naturală sau prin cezariană. Astfel, mamele nou-născuților la termen, sănătoși, sunt îndrumate să pună copilul la sân cât mai repede și cât mai frecvent. Secția dispune de personal specializat, care asigură suport și consiliere proaspetelor mămici.

 • Maternitatea SANADOR susține alăptarea la sân din primele ore de la naștere

În cazul în care nou-născuții nu pot fi alăptați la sân sau se află în Secția de Terapie Intensivă, le asigurăm mamelor consiliere în alăptare și pompe profesionale de sân, astfel încât micuții să poată beneficia de laptele matern cât mai repede.

Blocul de nașteri al Spitalului Clinic SANADOR este conectat cu cea mai performantă secție de terapie intensivă neonatală din sectorul medical privat, asigurând gradele de asepsie necesare. Nou-născuții pot rămâne cu mamele în rezervă (sistem rooming-in) sau pot sta în secția de nou-născuți, sub atenta supraveghere a personalului medical din Secția noastră de Neonatologie.

Pentru a beneficia de servicii medicale de înalt profesionalism și de o îngrijire atentă a bebelușului tău, te așteptăm la SANADOR!

Solicitați o ofertă pentru nașterea la SANADOR!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

 • Completați acest formular și solicitați o ofertă pentru nașterea la Maternitatea SANADOR!

Galerie foto

SANADOR