Cardiologia intervențională asigură diagnosticul avansat și tratamentul minim invaziv pentru numeroase probleme ale inimii și ale vaselor mari. La Spitalul Clinic SANADOR, căutăm în permanență cele mai bune metode de diagnostic și tratament pe care să le folosim pentru protecția inimii și a vaselor tale de sânge.

Programează-te la SANADOR pentru explorări funcționale cardiologice cu ajutorul tehnologiilor performante, și intervenții minim-invazive în vederea investigațiilor si tratamentului bolilor cardiovasculare.

 • Vino la SANADOR pentru a fi evaluat complet și pentru a beneficia de tratamentul corespunzător, prin intermediul medicilor cu experiență vastă și cu ajutorul tehnologiilor moderne.

Cardiologia intervențională este o supraspecializare aflată la granița dintre Cardiologie și Chirurgia cardiovasculară, care folosește imagistica specializată și alte tehnici nechirurgicale, pentru investigarea și tratarea pacienților cu boli cardiovasculare, având la bază abordul endovascular arterial sau venos percutanat.

Watch on YouTube

Proceduri de cardiologie intervențională

La Spitalul Clinic SANADOR, departamentul de Cardiologie intervențională dispune de două săli echipate modern, cu tehnologii și dispozitive de ultimă generație. Astfel, departamentul este alcătuit din:

 • Spitalul Clinic SANADOR este dotat cu două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7, de ultimă generație

Laboratorul de Cateterism

Laboratorul de Cateterism din Spitalul Clinic SANADOR este dotat cu două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7, de ultimă generație, permițând desfășurarea tratamentului intervențional pentru sindroamele coronariene acute precum angina pectorală și infarctul miocardic acut, în cele mai bune condiții.

Pentru siguranța deplină a pacienților, procedurile din Laboratorul de Angiografie de la SANADOR se desfășoară în atmosfera sterilă asigurată de sistemul modern de ventilație cu presiune pozitivă, care oferă avantaje multiple precum aspirația ionilor generați în timpul procedurilor și reducerea expunerii la radiații a medicului și a pacientului.

În cadrul departamentului se poate efectua o gamă complexă de proceduri de diagnostic și tratament, printre care se numără:

Laboratorul de Cateterism din cadrul departamentului de Cardiologie Intervențională este dotat cu tehnologie modernă, de înaltă performanță!

Tratamente structurale endovasculare

În Laboratorul de Cateterism se desfășoară atât proceduri diagnostice și terapeutice, legate de patologia coronariană și arterială periferică (angioplastii coronariene, angioplastii periferice și hibride), cât si tratamente structurale, precum:

Pe lângă dotările de ultimă generație, pacienții beneficiază de asemenea, de medici cu o vastă experiență profesională.

Laboratorul de Electrofiziologie

Laboratorul de electrofiziologie este dotat cu angiograful Philips Azurion 7, echipament modern și performant, ce oferă informații precise asupra cordului și funcționalitatea lui, și cu ajutorul căruia se poate efectua o gamă complexă de proceduri de diagnostic și tratament, precum:

în Departamentul de Cardiologie Intervențională avem grijă de inima ta, cu ajutorul medicilor cu experiență și prin intermediul aparaturii moderne.

Pe lângă angiograful ultra-performant necesar pentru implantul dispozitivelor intracardiace, laboratorul de Electrofiziologie și Dispozitive Implantabile dispune și de:

 • console de electrofiziologie intracardiacă multi-canal
 • sisteme 3D/4D de cartografiere color în timp real de tip CARTO

Patologii abordate

Departamentul de Cardiologie Intervențională din Spitalul Clinic SANADOR asigură management terapeutic pentru numeroase probleme ale inimii și ale vaselor mari, printre care se numără:

1. Boala aterosclerotică la toate nivelurile:

 • Inimă – boala coronariană ischemică: angina pectorală, infarctul miocardic acut;
 • Arterele de la nivelul gatului – stenoze carotidiene care conduc la accidente vasculare cerebrale (angioplastie carotidiană);
 • Stenoze de artere subclavii, cu furt cerebral, ce conduc la ischemie de membru superior;
 • Stenoze de artere renale, responsabile de creșterea valorilor tensiunii arteriale;
 • Ischemie mezenterică;
 • Artere ale membrelor inferioare – ischemia membrelor inferioare la pacienți cu boală ocluzivă a arterelor periferice; netratată, boala arterială periferică duce la amputarea de membre inferioare.

2. Patologia valvulară cardiacă:

3.Tratarea anevrismelor de aortă toracică și abdominală;

4.Proceduri de embolizare arterială în: tumori, fibrom uterin;

5.Tulburări de ritm și de conducere la nivelul inimii.

6.Tratamentul afecțiunilor venoase: flebografia membrelor inferioare, tromboaspirația la nivelul trombozelor venoase profunde din axul venos al membrelor inferioare cu plastie cu balon și stent (venoplastie), tratament pentru tromboza venei cave inferioare, ș.a.

La SANADOR,  dispunem de cele mai noi și revoluționare metode de tratament. Medicii specializați în Cardiologie intervențională oferă, cu ajutorul tehnologiei avansate, metode de diagnostic și tratament unice, soluționând astfel orice problemă cu care te confrunți, indiferent de complexitatea cazului. Postoperator, pacienții primesc cele mai bune îngrijiri de specialitate pe Secția de anestezie și terapie intensivă cardiovasculară, complet digitalizată.

 • Programează-te acum la SANADOR! Sună la 021.9699!

Vino la SANADOR, pentru buna îngrijire a inimii tale!

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

Echipă medicală

Dr. Rodica Niculescu

Cardiologie Competență în cardiologie invazivă și intervențională
Șef Departament Cardiologie Intervențională, Spitalul Clinic SANADOR

Spitalul Clinic SANADOR, Clinica SANADOR Buzești

Conf. Dr. Ștefan-Nicolae Bogdan

Cardiologie intervențională Competențe în: electrofiziologie cardiacă intervențională, stimulatoare și defibrilatoare cardiace implantabile; medic specialist Medicină internă
Conferențiar Universitar

Clinica SANADOR Buzești

Conf. Dr. Radu Vătășescu

Cardiologie Medic primar Cardiologie, medic primar Medicină internă, competențe europene în electrofiziologie intervențională și în pacing, defibrilatoare interne și terapie de resincronizare

Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Vlad Bătăilă

Cardiologie Competență în cardiologie intervențională

Clinica SANADOR Buzești

Dr. Adrian Bucșă

Cardiologie intervențională Competență în cardiologie invazivă și intervențională

Clinica SANADOR Buzești

Dr. Marian Croitoru

Cardiologie Competențe în: cardiologie invazivă și intervențională, ecografie vasculară

Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Corneliu Iorgulescu

Cardiologie intervențională

Clinica SANADOR Buzești

Dr. Pavel Platon

Cardiologie intervențională Competențe în: cardiologie invazivă și intervențională, ecografie vasculară

Clinica SANADOR Buzești

Dr. Radu-Mircea Pretorian

Cardiologie Competență în cardiologie intervențională.

Dr. Lucian Zarma

Cardiologie intervențională Competență în cardiologie invazivă și intervențională

Clinica SANADOR Buzești

Galerie foto

SANADOR