”Sunt dator să recunosc că Școala românească de Medicină și specializarea în Neurochirurgie făcută în țară mi-au oferit cunoștințe solide de anatomie, neurologie și de neurochirurgie care mă ajută de fiecare dată în rezolvarea oricărui caz. Dialogul cu pacientul aduce informații foarte importante pentru fiecare caz în parte și de aceea prefer să văd pacientul la consultație, să-i aflu simptomele și problemele medicale asociate și apoi să studiez imaginile oferite de investigațiile paraclinice. Stabilirea corectă a unui diagnostic și trecerea în revista a unor diagnostice diferențiale au la baza o anamneză amănunțită și un examen clinic și paraclinic corect.
Dezvoltarea tehnicilor de imagistică, în special a celor de Rezonanță Magnetică Nucleară și Tomografie Computerizată, aduc informații care permit stabilirea unor diagnostice de mare finețe, greu de efectuat până în urmă cu 10-15 ani.
Tehnicile neurochirurgicale învățate și aprofundate în țară, mi-au creat o baza de pornire. Cursurile și stagiile de pregătire din Europa și Statele Unite ale Americii, au adus plusvaloare celor învățate în anii de pregătire, prin învățarea și aplicarea unor procedee noi, moderne, în special în domeniul Chirurgiei Spinale Minim Invazive sau Chirurgiei Endoscopice. Am căutat permanent, mai ales în ultimii ani 10-15 ani, să particip cât mai des la cursurile, congresele și conferințele organizate organizate de Societatea Română de Neurchirurgie, cât și la cele internaționale, organizate de Asociațiile Neurochirurgicale din Europa și din SUA, pentru a fi la curent cu noile tehnici chirurgicale, în special cu cele minim invazive.
Supraspecializarea în Chirurgia Spinală mi-a fost certificată în România în anul 2000, de către Ministerul Sănătății, după mulți ani de pregătire în această specialitate.
În anul 2008 m-am orientat către tehnicile de Chirurgie Minim Invazivă și Chirurgie Endoscopica Spinală, odată cu efectuarea în SUA a două stagii de pregătire la clinici specializate în acest domeniu, în Honolulu (Hawaii) și Phoenix (Arizona), obținând Minimal Invasive & Endoscopic Spine Surgery Certificate.
În anii următori, mi-am continuat pregătirea în Europa, unde am absolvit cursurile organizate de EANS (European Association of Neurological Societies) în domeniul Chirurgiei Spinale, obținând astfel EANS Advanced Spine Diplomă. În perioada 2013 – 2014 am absolvit în Olanda, Cursul de Tehnici Chirurgicale în Chirurgia Spinală, desfășurat pe perioada a două module, unul pentru partea cervicală și celălalt pentru partea toraco-lombară. Ambele module au fost structurate pe profil teoretic și practic (disecții pe cadavre), unde am învățat și exersat tehnicile de ultimă generație pentru reconstrucția coloanei vertebrale cervicale, toracale și lombare. Între anii 2017 – 2018, am participat în Germania la cursul de Patologie Chirurgicală în Chirurgia Spinală (Indicații, Tehnici, Tratament și Complicații). Cursul complex, dedicat medicilor practicanți de Chirurgie Spinală a fost structurat în două părți, fiind format tot din modul teoretic și practic (cadaver hands-on), unde am avut ocazia să exersăm noile tehnici chirurgicale aplicate fiecărei patologii spinale în parte.
Cele de mai sus au fost doar câteva din reperele importante din pregătirea mea, dar pot să spun că în anii trecuți am participat și la alte cursuri, workshop-uri și simpozioane, care au perfectat pregătirea mea în domeniul Chirurgiei Spinale și, mai ales, în partea de Chirurgie Minim Invazivă.”