La SANADOR, în februarie 2020, Echipa chirurgicală a Centrului de Excelență în Boli Hepatice, condusă de dl.Prof.Dr.Irinel Popescu și dl.Prof.Dr.Vladislav Brașoveanu, a efectuat primul transplant hepatic cu hemificat de la donator viu, într-o unitate sanitară privată.

Ficatul este oglinda suferintelor metabolice: diabet, obezitate, ovare polichistice, disfunctii ale tiroidei. Nu ignora semnele ingrijoratoare pe care ti le transmite acest organ vital pentru organism.


  • Pentru pacienții care nu mai sunt eligibili rezecției chirurgicale, transplantul hepatic este metoda preferată de tratament, cu rată de supraviețuire de aproximativ 74%

Daca linistea si fericirea unei familii depind de un transplant de ficat la care trebuie supus un pacient, atunci SANADOR se poate ocupa de acest lucru.

Am si facut-o deja. Iar familia Dima poate depune marturie. “Nu suportam gandul sa imi pierd tatal la 25 de ani”. Sunt vorbele lui Cristian Dima, un tanar inginer energetician care a decis sa-i doneze parintelui sau 70% din ficat pentru a-i salva viata. Daca Cristian nu a intrat vreodata intr-un spital, Gheorghe Dima, 53, tatal adica, a suferit îndelung cu o patologie tot mai complicata in timp. Singura posibilitate de vindecare a patologiei de care suferea, si anume hepatocarcinom grevat pe ciroza, și tromboza totală de venă portă, Era transplantul hepatic, iar sansa a venit din dragostea nemarginita a fiului sau.

Operația a constat în prelevarea grefei de la donator (fiul pacientului), hepatectomia primitorului și implantarea grefei de ficat sănătos în primitor.

Un pro-bono rasplatit de fostul bolnav Gheorghe Dima prin cuvintele ”Sunt bine” la momentul externării.

Echipa medicală condusă de Prof.Dr. Irinel Popescu care a participat la realizarea primului transplant hepatic într-o unitate sanitară privată a fost formată din : Prof.Dr. Vlad Brasoveanu - sef echipa chirurgicala, Dr.Dragos Zamfirescu, Dr.Dragos Romanescu, Dr.Doina Hrehoret, Dr. Andrei Cristea, Dr.Bogdan Grigorescu, Dr.Gabriela Smira,Dr. Ionut Dudus, Dr.Raluca Berheci, Dr.Alina Mitcan, Dr.Ionut Barbu.

Galerie foto