Centrul de Excelenta in Boli Hepatice SANADOR a realizat primul transplant de ficat in privat. Pro Bono. Avem specialistii potriviti pentru o operatie de aceasta magnitudine, precum si aparatura ultraperformanta. Ne punem toata priceperea si tehnologia in slujba ta, pentru ca tu ai incredere in noi. Stim ca ficatul este oglinda suferintelor metabolice: diabet, obezitate, ovare polichistice, disfunctii ale tiroidei. Nu ignora semnele ingrijoratoare pe care ti le transmite acest organ vital pentru organism.

  • Un transplant de ficat de la donator viu este maximum din ce a inventat si inovat chirurgia.

Daca linistea si fericirea unei familii depind de un transplant de ficat la care trebuie supus un pacient, atunci SANADOR se poate ocupa de acest lucru.

Am si facut-o deja. Iar familia Dima poate depune marturie. “Nu suportam gandul sa imi pierd tatal la 25 de ani”. Sunt vorbele lui Cristian Dima, un tanar inginer energetician care a decis sa-i doneze parintelui sau 70% din ficat pentru a-i salva viata. Daca Cristian nu a intrat vreodata intr-un spital, Gheorghe Dima, 53, tatal adica, a dus opt ani un razboi lung cu o patologie tot mai complicata in timp. Ciroza cu hepatocarcinom, plus vena porta trombozata total i-au adus decizia implacabila. Era imposibil sa mai astepte, iar sansa a venit din dragostea nemarginita a fiului sau.

Chiar si in vremuri grele, marile provocari fac parte din rutina unui spital de top. Asta include si un transplant de ficat. In februarie 2020, la Cristian si la Gheorghe „rutina” a insemnat doua cratere cascate cu grija, in care trebaluiau simultan 20 de maini invelite cu manusi albe si albastre, manjite cu lava rosie a vietii. Pe langa ele erau alte cateva zeci, ghidate precis de minti stralucite, intr-un ritm perfect - definitia suprema, far’ de cuvinte, a echipei; plus fire, tuburi, ecrane, ace, comprese, instrumente complicate si substante compuse din molecule ce incurca si tabelul lui Mendeleev. Un transplant de ficat de la donator viu este maximum din ce a inventat si inovat chirurgia. Iar, la SANADOR, gasesti tehnica medicala si specialistii care fac asta.  

Sunt trei operatii epice:

  1. Prelevarea - facuta la micron.
  2. Eliminarea de la primitor - cu conservarea circulatiei arteriale, a celei venoase si a caii biliare.
  3. Grefa propriu-zisa - in care noul ficat se conecteaza la organismul in nevoie.

Intre aceste operatii de la un transplant hepatic se insereaza pregatirea organului - spalat pe dinafara si pe dinauntru in mediu aseptic. Opt-noua ore de ravna cand inalta, cand abisala, dar mereu la fel de intensa. Asa se castiga bataliile vietii la SANADOR, un spital 100% romanesc care poate rivaliza cu oricare altul din lume si care realizeaza si transplant de ficat. In aceste sali cu tehnologie world class totul a fost facut pro-bono.

„Sunt bine” Fostul bolnav Gheorghe Dima

Un pro-bono rasplatit de fostul bolnav Gheorghe Dima cu cheltuiala clipei pe care a daruit-o salvatorilor sai, cand a zis, la externare: „Sunt bine”.

Zbiri ai propriilor cariere, imprastiati prin imaginile atasate, ei sunt DOCTORII indrumati de prof. univ. Irinel Popescu: conf. Vlad Brasoveanu - sef echipa chirurgicala, Dragos Zamfirescu, Dragos Romanescu, Doina Hrehoret, Andrei Cristea, Bogdan Grigorescu, Gabriela Smira, Ionut Dudus, Raluca Berheci, Alina Mitcan, Ionut Barbu, Mihail Pautov.

Galerie foto