Neurochirurgie

Departamentul de Neurochirurgie din cadrul Spitalul Clinic Sanador este unul dintre cele mai dinamice și profesioniste din lumea chirurgicală.

Numită și “regina” artelor chirurgicale, neurochirurgia beneficiază în cadrul Sanador de tot ceea ce definește inteligența medicală în acest domeniu: tehnologie medicală de ultimă generație, competență și responsabilitatea echipei de neurochirurgi.

Zilnic, în cadrul secției de neurochirurgie se abordează în condiții de siguranță întreaga patologie neurochirurgicală, atât craniocerebrală cât și spinală (degenerativă – hernii de disc, tumorale, reconstructive) rezultatele fiind comparabile cu cele înregistrate în spitale de neurochirurgie din întreaga lume.

Aici se operează pacienți din întreagă țara și din Europa, conștienți fiind că beneficiază de o echipă de elită de neurochirurgi, dublată în execuție de echipamente ultra-performante. Departamentul de neurochirurgie este echipat ”state of the art”, cu aparatură operatorie de ultima generație – microscop operator Zeiss Kinevo 900 – unic în România, echipament chirurgical de calitate superioară, sistem de neuronavigatie și aspirație tumorală. Toate intervențiile se desfășoară în cadrul unui bloc operator dotat cu instalație care determină instalarea unei suprapresiuni, determinând astfel eliminarea germenilor și implicit lipsă infecțiilor intraspitalicești.

Echipa medicală este formată din medici de renume, recunoscuți în țara și peste hotare, cu zeci de ani de experiență în domeniu, zeci de ani de studiu, mii de operații efectuate cu success. Dar mai presus de toate, este formată din medici și cu inimă, și “cu cap”.

Galerie foto

Bloc operator

Blocul operator include 10 săli de operații și este dotat cu plafoane cu flux laminar, asigurând un grad de asepsie 3 sau 4, care face ca riscul pentru infecții nozocomiale să fie nesemnificativ. Fiecare sală de operație este deservită de o centrală proprie pentru tratarea aerului.

Tehnologie

Departamentul de Neurochirurgie este dotat cu tehnologie operatorie de ultimă generație: microscop operator Zeiss Kinevo 900 – unic în România, sistem de neuronavigație cerebrală Medtronic, sistem de aspirație cerebrală (CUȘĂ), aparat ce monitorizeaza potențialele nervului facial intraoperator (EMG nerv facial) – util în tumorile de cerebel și trunchi cerebral, masă de operații Maquet, aparat de radiologie cu braț mobil (C-arm) care efectuează radiografii intraoperatorii de mare acuratețe. Departamentul este conectat cu Secția de Terapie și Anestezie Intensivă, pregătită să preia cazuri de maximă dificultate.

Terapie intensiva

Blocul operator este conectat cu cea mai performantă secție de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din sectorul medical privat, cu 17 posturi (paturi cu toate funcțiunile acționate electric), sistem de console “bridge” deasupra patului prevăzut cu prize de gaze medicale, prize electrice, lumină de noapte, precum și suport pentru monitoare, ventilatoare, injectomate și perfuzomate. Departamentul ATI este prevăzut cu centrală proprie de tratare a aerului, pentru asigurarea unui grad adecvat de asepsie. De asemenea, în cadrul departamentului există și rezerve septice de terapie intensivă.

Conditii de spitalizare

Spitalizarea se face în rezerve cu 1 pat sau 2 paturi (prevăzute cu consolă de gaze medicale), cu dotări de 5 stele: televizor LCD, frigider, minibar, casetă de valori, uscător de păr, cântar. Fiecare pacient beneficiază de: halat, prosoape, papuci, obiecte de toaletă de unică folosință, un telefon mobil cu buton “call nurse” cu ajutorul căruia poate apela și comunica direct cu asistentele de pe secție, dar și în exteriorul spitalului. Pe toată durata spitalizării, pacientul beneficiază de mai multe tipuri de meniuri (3 mese și 2 gustări zilnic), personalizate în funcție de afecțiunile sale medicale și de vârstă (adult sau copil) și atent monitorizate de către dieteticienii spitalului.

Echipa medicala