Tomografia computerizată este examenul de cea mai mare acuratețe diagnostică utilizat în explorarea afecțiunilor abdominale, mediastinale și pulmonare. Se realizează după alte explorări prealabile: ecografie, radiografie etc. și este frecvent utilizată în diagnosticul pozitiv, dar mai ales în urmărirea periodică a afecțiunilor oncologice (cancere) cu diverse localizări.

Sanador deține 3 echipamente computer tomograf de ultimă generație:

• Computer tomograf Siemens CT Somatom Definition AS 64 slice-uri: permite efectuarea întregii game de investigații din Imagistica Medicală în Tomografia Computerizată, inclusiv Cardio și angio CT.
• Computer tomograf Philips CT Brilliance 16 slice-uri: permite efectuarea întregii game de investigații din Imagistica Medicală în Tomografia Computerizată.
• Computer tomograf Philips CT Big Bore, dedicat tratamentelor cu radioterapie. Philips CT Big Bore include 2 tehnologii de ultimă generație care contribuie la creșterea calitătii imaginii: iDose4 și O-MAR care reduc artefactele provocate de implanturi ortopedice și cresc rezoluția spatială la doze de iradiere mici.

Examinările cardio CT sunt efectuate cu o mare acuratețe, viteză maximă de achiziție a imaginii și o iradiere minimă a pacientului:

• calcularea scorului de calciu: reprezintă unică metodă de depistare a plăcilor de aterom care conțin calciu la nivelul arterelor coronare. Se efectuează fără administrarea substanței de contrast.
• coronarografia CT și calcularea scorului de calciu cu substanță de contrast: reprezintă o metodă non- invazivă de vizualizare a morfologiei arterelor coronare sau a malformațiilor cardiace congenitale
• coronarografia CT și analiza ventriculului stâng cu substanță de contrast.

Se poate efectua reconstrucția de carotide, care permite diagnosticarea stenozelor carotidiene, a anevrismelor arterelor cerebrale (cea mai frecventă localizare fiind poligonul Willis) și evaluarea permeabilității stenturilor carotidiene.

Galerie foto