Protezare valvulară aortică cu valvă biologică și dublu bypass aortocoronarian

„Mulțumesc domnului doctor Stanislav Rurac! Am avut marele noroc să ajung la Spitalul SANADOR, deși nu aveam semnale serioase că sănătatea inimii mele ar fi cumva amenințată. După ce m-a consultat domnul doctor, mi-a sugerat rapid, cu o intuiție de mare profesionist, o examinare amănunțită. Mi-a consolidat încrederea în calitatea dumnealui profesională și umană, atunci când a decis intervenția pentru realizarea unor bypassuri și montarea unei proteze de aortă.” Astfel își începe povestea Radu, un pacient care a beneficiat la Spitalul Clinic SANADOR de o intervenție de chirurgie cardiacă prin care și-a recâștigat sănătatea și care l-a ajutat să se bucure din nou de viața de zi cu zi.

Boala coronariană ischemică este o afecțiune serioasă, cu incidență ridicată în România, unde principalele cauze de deces sunt bolile cardiovasculare și neurovasculare. Boala coronariană ischemică apare ca urmare a îngustării semnificative până la închiderea completă a arterelor coronare, vasele de sânge care alimentează mușchiul cardiac.

Una dintre metodele avansate folosite pentru diagnosticul exact al bolii cardiace ischemice este coronarografia, o investigație imagistică invazivă extrem de precisă în depistarea leziunilor coronariene, în cadrul căreia se injectează substanță de contrast la nivelul coronarelor.

În urma unor investigații medicale amănunțite, Radu a fost diagnosticat cu boală coronariană ischemică și cu stenoză aortică strânsă. Stenozele semnificative hemodinamic sunt cele care determină o îngustare de 70% sau mai mult a lumenului vascular.

În cazul lui Radu, echipa condusă de Dr. Stanislav Rurac, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR, a realizat protezarea valvulară aortică cu valvă biologică și dublu bypass aortocoronarian.

Dr. Stanislav Rurac (centru), șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR

Rezultatele post-operatorii au fost extraordinare, pacientul beneficiind de o recuperare rapidă și ușoară: „Totul a decurs perfect, exact, fără cusur în sala de operație și apoi la ATI, în salon. A fost dovada că domnul doctor Rurac se bazează pe o echipă excepțională de profesioniști din Spitalul Clinic SANADOR, echipă pe care am simțit-o permanent apropiată de mine și după ce am revenit la normalitatea vieții de zi cu zi. Încă o dată, vă mulțumesc pentru că acum pot să mă ocup din nou, la aproape 80 de ani, de grădinărit, adică să-mi administrez «medicamentul» care continuă ceea ce a reușit domnul doctor Rurac în sala de operație”, mărturisește Radu.

Chirurgia cardiacă de elită necesită echipamente de înaltă performanță, dotări de top și o echipă medicală cu vastă experiență. La Spitalul Clinic SANADOR, la Secția de Chirurgie Cardiovasculară se efectuează întreaga gamă de intervenții chirurgicale cardiace și vasculare, de la bypassul aortocoronarian cu grefoane arteriale sau venoase, reconstrucții și înlocuiri valvulare, chirurgia aortei toracice și chirurgia complicațiilor mecanice ale infarctului de miocard, până la protezarea valvulară transcateter, montare de stenturi-grafturi endoaortice sau proceduri hibride, realizate împreună cu echipa de medici de cardiologie intervențională.

Programează o consultație apelând 021.9699!

Solicită o consultație la Dr. Stanislav Rurac, completând formularul următor:

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR