Pacienta Floriana Lazar, in varsta de 48 de ani, a ajuns la SANADOR cu dureri mari interscapulare si brahiale, fiind diagnosticata cu tripla hernie de disc cervicala etajata. Operatia s-a efectuat prin microdisectomie si a constat intr-o deschidere anterioara (ANTERIOR CERVICAL DISCECTOMY AND FUSION), centrata la nivelul herniei de disc (in locul discului degenerat si al herniei de disc cervicale, dupa indepartare s-a aplicat cage local de disc din material PEEK).

Interventia a decurs in conditii bune, iar pacienta nu a suferit tulburari de deglutitie, de fonatie, nu a avut deficit motor sau tulburari de vedere. Recuperarea a fost una rapida, pacienta fiind externata la o saptamana distanta de internare.

Floriana Lazar ne-a povestit procesul prin care a trecut pana a ajuns la noi si ne-a impresionat prin energia cu care a tratat situatia, cat si prin recuperarea rapida dupa operatie.

,,Intalnim in viata oameni cu diferite specializari, superspecializari in profesii pentru care au muncit o viata, toti foarte bine pregatiti teoretic, insa pentru profesionalism, medicii romani intrec multe asteptari chiar la nivel international (in mod special voi face referiri la echipa de profesionisti a Prof. Univ. Dr. Msc. A.V. Ciurea-Sef Departament Neurochirurgie; Director Stiintific; Spital SANADOR), echipa pentru care am un respect deosebit si consideratie, deoarece le datorez VIATA!

Povestea mea incepe simplu si este a unui pacient care primeste pe data de 11.04.2016, un diagnostic crunt: tripla hernie cervicala etajata c3-c4-c5-c6-c7.

In postura mea de contabil a fost crunt sa inteleg ca din 7 vertebre cervicale doar 2 erau relativ neafectate, pe primul examen RMN din viata mea. Mergeam la serviciu pe 18.04.2016 si speram ca este o criza trecatoare de spondiloza cervicala, insa am simtit un pumnal in partea stanga spate fara explicatie clara. Am mai rezistat la inca 2 crize cumplite in timp ce faceam tratament medicamentos cu antiinflamatoare fara nici un rezultat, dupa care, am devenit PACIENT! Acel pacient care sta ore in sir cu documentele de trimitere de la medicul de familie si cardul de sanatate pe la usile spitalelor: pe 11.04.2016 am stat in ziua crizei 12 ore intr-un spital cu trimiterea la neurologie si am beneficiat in calitate de angajat platitor de CASS abia dupa 10 ore de o injectie care abia mi-a dat iluzia ca voi rezista pe transportul in comun pana acasa, caci am primit recomandarea sa nu mai stau pe drumuri, ci acasa la caldura. Au urmat multe alte incercari, analize, in preajma Sarbatorii de Paste cand nu doar ca erau 3 Sarbatori in aceeasi zi (duminica, Pastele si 1 Mai), ci si ghinionul meu sa raman pe o lista de asteptare fara de speranta si cu unicul gand ca voi fi un INDICATOR in statistica deceselor.

Asteptam ca orice om Pastele si eu, dar iepurasul nu a venit in acest an la baiatul meu de 14 ani, deoarece eu zaceam in pat fara sa ma pot misca si incercam sa ii zambesc pentru a nu il ingrijora.

Un inger pazitor a aparut insa in Saptamana Patimilor (domnul Marcel Godrich) care mi-a dat speranta recunoasterii urgentei medicale de catre profesionistii spitalului SANADOR si programarea internarii in data de 03.05.2016 si operatia in 04.05.2016 (de ziua mamei mele). Aici am primit o mana intinsa si o vorba blajina, o privire hotarata si incredere pentru o rezolvare chirurgicala complexa in al 13-lea ceas. Am primit camera 713 si am infruntat impreuna realitatea cruda.

Am implinit 48 de ani in luna aprilie 2016 si sunt la 48 de ore de la operatie. Cel mai greu EXAMEN al vietii. Am primit o urare profetica de ziua mea in acest an pe 08.04.2016, cand nici nu banuiam ce va urma (CRIZA DE TRIPLA HERNIE): "sa ne intalnim si la inversul varstei implinite, adica 84 de ani", am zambit atunci!!!!

Respir, vorbesc fara disfonie, nu am durere la inghitire, am o cicatrice mica, scriu si imi duc crucea datorita lor: Prof. Univ. Dr. Ciurea Alexandru Vlad, Dr. Bentia Dan, Dr. Luca Husti Ionut, Dr. Anestezist Dascalescu Silviu. Recunostinta medicinei romanesti practicata la SANADOR!!!!" - Floriana Lazar.

SANADOR