Epidemiologie face parte din medicina preventiva care studiaza sanatatea populatiilor si care utilizeaza informatiile stiintifice medicale in scopul prevenirii si/sau limitarii extinderii bolilor in populatia umana. Studiile epidemiologice au ca scop identificarea si evaluarea factorilor de risc asociati cu un efect asupra starii de sanate. Prin cunoasterea temeinica a epidemiologiei s-a putut ajunge la aplicarea corecta a profilaxiei bolilor infectioase, epidemiologia constituind elementul fundamental pe care s-au construit legile de prevenire a bolilor infectioase.

Ce inseamna profilaxie?

Ansamblul masurilor medico-sanitare impuse pentru prevenirea aparitiei si a raspandirii bolilor. In medicina moderna accentul cade pe masurile de profilaxie deoarece: sansa de reusita este mult mai mare, costurile  sunt mai mici in cazul preventiei decat in cazul tratamentului curativ.

Epidemiologia bolilor infectioase transmisibile se ocupa de descrierea evolutiei acestora in populatie, riscul de raspandire al bolilor transmisbile in populatie si masurile nespecifice si specifice de prevenire a imbolnavirilor. Una dintre categoriile populationale la risc este reprezentata din calatorii in zone geografice in care riscul de imbolnavire este mai mare fata de cel din Romania sau in care exista boli infectioase transmisibile specifice zonei.

Prin Centrul de Vaccinari Internationale, acreditat de Ministerul Sanatatii, iti oferim serviciul de consultanta in vederea unei calatorii in zone geografice cu risc pe baza datelor epidemiologice furnizate de organisme de specialitate internationala.

In ce constau, concret, aceste servicii? Consulturi de specialitate, sfaturi privind comportamentul calatorului si masurile de protectie, cat si oferta de vaccinuri obligatorii sau recomandate, in functie de destinatie.

Galerie foto