Ce determină starea comatoasă
Starea de comă poate avea mai multe cauze – metabolice, intoxicații, trumatisme etc. Traumatismele severe, în special ale capului, ce au loc în accidente de mașină sau prin căderi de la înălțime, pot duce la comă. Accidentul vascular cerebral sau tumorile cerebrale pot de asemenea duce la comă.
Infarctul miocardic, prin scăderea nivelului de oxigen din sânge care ajunge la creier, poate avea ca urmare coma. Comă poate fi cauzată de o varietate de condiții medicale grave, inclusiv infecțiile severe precum holera, intoxicații, tulburări metabolice și boli neurologice sau poate fi declanșată de hipotermie.
Dezechilibrul glucozei în sânge, în cazul unui pacient diabetic, poate duce la comă glicemică. Infecțiile sistemului nervos central, meningita și encefalita, pot determina de asemenea în evoluție stare comatoasă. Statusul convulsiv (convulsiii ce durează pentru mai mult de 30 de minute) pot conduce la comă persistentă.
Intoxicațiile – cu alcool, substanțe de abuz, monoxid de carbon (din sursele de încălzire nereglementate), sau alte medicamente pot conduce la comă, în diferite stadii. Unele dintre aceste intoxicații pot fi tratate cu un antidot specific, iar pentru altele nu există decât măsuri suportive.
-
Vino la SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!