Chirurgia cardiacă necesită o gamă largă de echipamente sofisticate și performante. Programează-te la SANADOR pentru a beneficia de investigații complete și precise, efectuate cu ajutorul unor tehnologii performante în vederea tratamentului chirurgical de specialitate!

Chirurgia cardiovasculară se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al bolilor cardiovasculare – afecțiuni ale cordului și vascularizației acestuia, anevrisme, disecții sau ocluzii ale arterelor, venelor și vaselor limfatice.

  • În Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR se realizează întreaga gamă de intervenții chirurgicale cardiace. Vino la SANADOR!

Chirurgia cardiovasculară tratează complicațiile bolilor cardiace ischemice, bolile cardiace valvulare, bolile congenitale de inimă și ateromatoza arterială.

În evoluție, bolile cardiovasculare depășesc stadiul de control terapeutic și devin boli cu indicație pentru tratament chirurgical.

Afecțiuni cardiovasculare

Cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare pentru care se indică tratamentul chirurgical sunt:

  • Boala cardiacă ischemică – manifestată prin angina pectorală (durere în piept) până la complicația majoră – infarctul miocardic, determinată de suferința arterelor coronare, responsabile cu irigația mușchiului cardiac.
  •  Valvulopatii – bolile valvei aortice, mitrală, tricuspidă, pulmonară, atunci când acestea nu se mai închid sau nu se mai deschid complet, producându-se insuficiența valvulară, care afectează funcția inimii și are repercusiuni asupra întregului organism.
  • Defecte congenitale cardiace la adult
  • Cardiomiopatia hipertrofică obstructivă
  • Formațiuni tumorale cardiace, benigne sau maligne
  • Boala cerebrovasculară ischemică, uneori complicată cu accidentul vascular cerebral (AVC)

La SANADOR, în cadrul departamentului de Chirurgie Cardiovasculară se efectuează întreaga gamă de intervenții chirurgicale cardiace și vasculare, de la bypass-ul aortocoronarian cu grefoane arteriale sau venoase, reconstrucții și înlocuiri valvulare, chirurgia aortei toracice și chirurgia complicațiilor mecanice ale infarctului de miocard, și până la protezarea valvulara transcateter, montare stenturi – grafturi endoaortice sau proceduri hibride, realizate împreună cu echipa de medici cardiologi intervenționiști.

Având în vedere complexitatea intervențiilor chirurgicale cardiovasculare și necesitatea îngrijirii perioperatorie în condiții de siguranță, SANADOR a înființat Departamentul de Terapie Intensivă pentru chirurgia cardiovasculară. Acest departament este dotat cu aparatura modernă, asigură condiții optime pentru recuperarea post-intervențională și beneficiază de medici anesteziști cu experiență vastă.

Intervenții chirurgicale la SANADOR

Intervenție chirurgicală pentru By-pass aorto-coronarian sub circulație extracorporeală - standardul de revascularizare miocardică,efectuată la Spitalul Clinic SANADOR

Investigații la SANADOR

La SANADOR, pacientul beneficiază de o evaluare cardiovasculară completă prin investigații noninvazive și complete, premergătoare intervențiilor chirurgicale de specialitate.

Echipa multidisciplinară formată din chirurg, anestezist și cardiolog, evaluează pacientul pentru identificarea comorbidităților și pentru stabilirea riscului anestezico-chirurgical.

Investigațiile specifice disponibile la SANADOR includ:

Intervenție minim-invazivă angiografică, efectuată cu angiograful performant Philips Azurion 7

Tehnologii

La SANADOR, chirurgii vasculari colaborează strâns cu medicii specialiști în cardiologia intervențională, împreună realizând intervenții cardiovasculare hibride,cu ajutorul aparaturii de înaltă performanță din laboratorul de angiografie.

Laboratorul de angiografie si cateterism cardiac al Spitalului Clinic SANADOR este dotat cu două angiografe de ultimă generație, extrem de performante, Siemens și Philips Azurion 7.

La SANADOR  blocul operator este dotat cu două săli hibride, într-una fiind situat angiograful, ceea ce permite efectuarea intervențiilor de chirurgie cardiovasculară în aceleași condiții de sterilitate ca în blocul operator, combinând tehnicile intervenționale cu cele chirurgicale și reunind ambele echipe de medici, cardiologi intervenționiști și chirurgi cardiovasculari

Galerie foto

SANADOR