Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților cele mai moderne tratamente de chirurgie cardiacă minim invazivă, realizate de medici cu o vastă experiență și cu stagii de formare și perfecționare în importante centre de excelență internaționale. În cazurile cu indicații în acest sens, intervențiile chirurgicale pot fi completate cu proceduri de cardiologie intervențională, realizate în cele 2 săli hibride dotate fiecare cu câte un angiograf ultraperformant Philips Azurion 7, de ultimă generație.

Chirurgia cardiacă necesită o gamă largă de echipamente sofisticate și performante. Programează-te la SANADOR pentru a beneficia de investigații complete și precise, efectuate cu ajutorul unor tehnologii performante în vederea tratamentului chirurgical de specialitate!

Chirurgia cardiovasculară se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al bolilor cardiovasculare – afecțiuni ale cordului și vascularizației acestuia, anevrisme, disecții sau ocluzii ale arterelor, venelor și vaselor limfatice.

  • În Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR se realizează întreaga gamă de intervenții chirurgicale cardiace. Vino la SANADOR!

Chirurgia cardiovasculară tratează complicațiile bolilor cardiace ischemice, bolile cardiace valvulare, bolile congenitale de inimă și ateromatoza arterială.

În evoluție, bolile cardiovasculare depășesc stadiul de control terapeutic și devin boli cu indicație pentru tratament chirurgical.

Afecțiuni cardiovasculare

  • 021.9699 Call Center disponibil nonstop ce vă stă la dispoziție pentru programări

Cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare pentru care se indică tratamentul chirurgical sunt:

  • Boala cardiacă ischemică – manifestată prin angina pectorală (durere în piept) până la complicația majoră – infarctul miocardic, determinată de suferința arterelor coronare, responsabile cu irigația mușchiului cardiac.
  •  Valvulopatii – bolile valvei aortice, mitrală, tricuspidă, pulmonară, atunci când acestea nu se mai închid sau nu se mai deschid complet, producându-se insuficiența valvulară, care afectează funcția inimii și are repercusiuni asupra întregului organism.
  • Defecte congenitale cardiace la adult
  • Cardiomiopatia hipertrofică obstructivă
  • Formațiuni tumorale cardiace, benigne sau maligne
  • Boala cerebrovasculară ischemică, uneori complicată cu accidentul vascular cerebral (AVC)

La SANADOR, în cadrul departamentului de Chirurgie Cardiovasculară se efectuează întreaga gamă de intervenții chirurgicale cardiace și vasculare, de la bypass-ul aortocoronarian cu grefoane arteriale sau venoase, reconstrucții și înlocuiri valvulare, chirurgia aortei toracice și chirurgia complicațiilor mecanice ale infarctului de miocard, și până la protezarea valvulara transcateter, montare stenturi – grafturi endoaortice sau proceduri hibride, realizate împreună cu echipa de medici cardiologi intervenționiști.

Având în vedere complexitatea intervențiilor chirurgicale cardiovasculare și necesitatea îngrijirii perioperatorie în condiții de siguranță, SANADOR a înființat Departamentul de Terapie Intensivă pentru chirurgia cardiovasculară. Acest departament este dotat cu aparatura modernă, asigură condiții optime pentru recuperarea post-intervențională și beneficiază de medici anesteziști cu experiență vastă.

Spitalul Clinic SANADOR este singurul centru de excelență în chirurgia cardiacă din România în care este implementat sistemul fast-track de îngrijire intra- și postoperatorie. Prin acest sistem, pacientul poate fi detubat în primele 8 ore de la intervenția chirurgicală și este transferat rapid din secția de terapie intensivă către secția de specialitate, permițând începerea rapidă a programului de recuperare medicală specifică și reluarea activității, în condiții de confort maxim.

Intervenții chirurgicale la SANADOR

Intervenție chirurgicală pentru bypass aortocoronarian sub circulație extracorporeală - standardul de revascularizare miocardică,efectuată la Spitalul Clinic SANADOR

Investigații la SANADOR

La SANADOR, pacientul beneficiază de o evaluare cardiovasculară completă prin investigații noninvazive și complete, premergătoare intervențiilor chirurgicale de specialitate.

Echipa multidisciplinară formată din chirurg, anestezist și cardiolog, evaluează pacientul pentru identificarea comorbidităților și pentru stabilirea riscului anestezico-chirurgical.

Investigațiile specifice disponibile la SANADOR includ:

Tehnologii

La SANADOR, chirurgii vasculari colaborează strâns cu medicii specialiști în cardiologia intervențională, împreună realizând intervenții cardiovasculare hibride,cu ajutorul aparaturii de înaltă performanță din laboratorul de angiografie.

Laboratorul de angiografie si cateterism cardiac al Spitalului Clinic SANADOR este dotat cu două angiografe de ultimă generație, extrem de performante, Siemens și Philips Azurion 7.

La SANADOR  blocul operator este dotat cu două săli hibride, într-una fiind situat angiograful, ceea ce permite efectuarea intervențiilor de chirurgie cardiovasculară în aceleași condiții de sterilitate ca în blocul operator, combinând tehnicile intervenționale cu cele chirurgicale și reunind ambele echipe de medici, cardiologi intervenționiști și chirurgi cardiovasculari.

Pentru cazurile dificile, chirurgii de la SANADOR dispun de un sistem de simulare și printare 3D a unor mulaje ale inimii pacientului, înainte de efectuarea intervenției propriu-zise. Astfel, echipa chirurgicală poate stabili preoperator, cu foarte mare precizie, strategia operatorie, precum și faptul că aceasta se poate realiza minim invaziv, fără deschiderea sternului.

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

Galerie foto

Echipă medicală

Prof. Dr. Victor S. Costache

Chirurgie cardiovasculară Membru al Academiei Franceze de Chirurgie, expert în chirurgie cardiovasculară minim invazivă și implantare valve transcateter, directorul programului universitar de chirurgie cardiovasculară al Universității Titu Maiorescu
Șef Secție Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul Clinic SANADOR

Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Stanislav Rurac

Chirurgie cardiovasculară Competențe în chirurgie cardiacă minim invazivă, chirurgie endovasculară și transplant pulmonar
Șef Transplant Cardiopulmonar, Asistență Circulatorie și Chirurgie Cardiacă Minim Invazivă, Spitalul Clinic SANADOR

Clinica SANADOR Buzești

Prof. Dr. Horațiu Moldovan

Chirurgie cardiovasculară Medic primar Chirurgie cardiovasculară, competențe în chirurgia cardiacă minimal invazivă, vasculară și endovasculară, chirurgie cardiacă pediatrică și transplant cardiac

Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Elena Nechifor

Chirurgie cardiovasculară

Spitalul Clinic SANADOR, Clinica SANADOR Buzești

Dr. Anca Chitic

Chirurgie cardiovasculară

Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Antonia Cosima Ionescu

Chirurgie cardiovasculară

Spitalul Clinic SANADOR, Clinica SANADOR Buzești

Dr. Ionuț Bogdan Munteanu

Chirurgie cardiovasculară

Spitalul Clinic SANADOR, Clinica SANADOR Buzești

Dr. Gabriel Vasile

Chirurgie cardiovasculară

Spitalul Clinic SANADOR

Prof. Dr. Radu Deac

Chirurgie cardiovasculară Competente in: chirurgia cardiaca a nou-nascutului si sugarului

Spitalul Clinic SANADOR

Prof. Dr. Ion Socoteanu

Chirurgie cardiovasculară

Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Marina Păcescu

Chirurgie vasculară Medic primar Chirurgie cardiovasculară, medic primar Chirurgie generală, competențe în: chirurgie vasculară de urgență, flebologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A

Dr. Liviu Stan

Chirurgie cardiovasculară Competente in Managementul Serviciilor de Sanatate

Spitalul Clinic SANADOR

SANADOR