Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților cele mai moderne tratamente de chirurgie cardiovasculară minim invazivă, realizate de medici cu o vastă experiență și cu stagii de formare și perfecționare în importante centre de excelență internaționale. În cazurile cu indicații în acest sens, intervențiile chirurgicale pot fi completate cu proceduri de cardiologie intervențională, realizate în cele 2 săli hibride dotate fiecare cu câte un angiograf ultraperformant Philips Azurion 7, de ultimă generație.

Watch on YouTube

Chirurgia cardiacă necesită o gamă largă de echipamente sofisticate și performante. Programează-te la SANADOR pentru a beneficia de investigații complete și precise, efectuate cu ajutorul unor tehnologii performante în vederea tratamentului chirurgical de specialitate!

Chirurgia cardiovasculară se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al bolilor cardiovasculare – afecțiuni ale cordului și vascularizației acestuia, anevrisme aortice, tumori aortice, disecții sau ocluzii ale arterelor, venelor și vaselor limfatice.

Chirurgia cardiovasculară tratează complicațiile bolilor cardiace ischemice, bolile cardiace valvulare, bolile congenitale de inimă și ateromatoza arterială.

În evoluție, bolile cardiovasculare depășesc stadiul de control terapeutic și devin boli cu indicație pentru tratament chirurgical.

Centrul de Excelență în Chirurgie Cardiovasculară Minim Invazivă

În prezent, chirurgia cardiovasculară minim invazivă este principala metodă de tratament pentru afecțiunile severe ale inimii și ale vaselor mari de sânge. Astfel, pot fi efectuate intervenții cardiovasculare prin abord minim invaziv, cu avantaje semnificative pentru pacienți - risc redus de complicații, recuperare rapidă și durată mai scurtă de spitalizare.

Prof. Dr. Victor S. Costache este medic primar chirurgie cardiovasculară, doctor în științe medicale, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară, profesor universitar coordonatorul Școlii Doctorale

Centrul de Excelență și de Training în Chirurgia Cardiovasculară Minim Invazivă SANADOR are acreditare internațională din partea Corcym Academica. Echipa medicală realizează cu succes intervenții chirurgicale complexe, prin minitoracotomie, prin chirurgie endoscopică și prin abord endovascular, în funcție de indicație. La Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă SANADOR au fost realizate deja numeroase intervenții în premieră națională.

Bloc operator complet digitalizat

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile de chirurgie cardiovasculară sunt efectuate într-un bloc operator complet digitalizat, dedicat procedurilor cardiovasculare. Blocul operator, format din două săli de operație, dispune de echipamente medicale ultraperformante, integrate digital, printre care se numără o consolă de control situată în apropierea mesei de operație, un sistem central fix, cu monitor de mari dimensiuni și monitoare mobile, pe care poate fi proiectată orice imagine solicitată de chirurg, la rezoluție 4K.

Astfel, echipa chirurgicală are acces în timp real la dosarul electronic al pacientului, cu toate analizele și investigațiile efectuate, și la informații oferite de surse auxiliare, precum angiograful mobil, monitorul cu semnalele vitale și ecocardiograful. Blocul operator dispune și de un sistem de streaming video 4K, prin care echipa chirurgicală se poate consulta, de la distanță, cu specialiști aflați oriunde în lume.

Watch on YouTube

Sistemul digital permite și monitorizarea constantă a parametrilor din sala de operație: fiecare sală primește aer purificat și sterilizat de o centrală proprie de tratare a aerului, care este introdus cu suprapresiune. Senzorii inteligenți controlează diferențele de presiune din sălile de operație, asigurând astfel un flux de aer curat, care permite un grad maxim de asepsie și reduce riscul de infecții nosocomiale.

Secție ATI CCV de categoria I

Având în vedere complexitatea intervențiilor chirurgicale cardiovasculare și necesitatea îngrijirii perioperatorie în condiții de siguranță, SANADOR a înființat Secția de Anestezie și Terapie Intensivă pentru Chirurgia Cardiovasculară. Această secție este dotată cu aparatura modernă, asigură condiții optime pentru recuperarea post-intervențională și beneficiază de medici anesteziști cu experiență vastă.

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă pentru Chirurgia Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR este acreditată ca secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă. Acest lucru înseamnă că secția deține nivelul maxim de competență posibil și poate asigura servicii medicale complete pentru pacientul critic medical sau chirurgical.

Echipa medicală a Secției de Anestezie și Terapie Intensivă are o deosebită pregătire profesională și experiență îndelungată în monitorizarea și tratarea pacienților aflați în stare critică. Echipamentele de ultimă generație cu care este dotată secția vin în sprijinul echipei medicale, asigurând astfel performanța medicală.

Spitalul Clinic SANADOR este singurul centru de excelență în chirurgia cardiacă din România în care este implementat sistemul fast-track de îngrijire intra- și postoperatorie. Prin acest sistem, pacientul poate fi detubat în primele 8 ore de la intervenția chirurgicală și este transferat rapid din secția de terapie intensivă către secția de specialitate, permițând începerea rapidă a programului de recuperare medicală specifică și reluarea activității, în condiții de confort maxim.

Afecțiuni cardiovasculare

Cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare pentru care se indică tratamentul chirurgical sunt:

La Spitalul Clinic SANADOR se efectuează întreaga gamă de intervenții chirurgicale cardiace și vasculare, de la bypassul aortocoronarian cu grefoane arteriale sau venoase, reconstrucții și înlocuiri valvulare, chirurgia aortei toracice și chirurgia complicațiilor mecanice ale infarctului de miocard, și până la protezarea valvulara transcateter, montare stenturi – grafturi endoaortice sau proceduri hibride, realizate împreună cu echipa de medici cardiologi intervenționiști.

Intervenții chirurgicale la Spitalul Clinic SANADOR

Prof. dr. Horațiu Moldovan este medic primar chirurgie cardiovasculară la Spitalul Clinic SANADOR, cu competențe în chirurgia cardiacă minimal invazivă, vasculară și endovasculară, chirurgie cardiacă pediatrică și transplant cardiac.

Investigații cardiovasculare la Spitalul Clinic SANADOR

La SANADOR, pacientul beneficiază de o evaluare cardiovasculară completă prin investigații noninvazive și complete, premergătoare intervențiilor chirurgicale de specialitate.

Echipa multidisciplinară formată din chirurg, anestezist și cardiolog, evaluează pacientul pentru identificarea comorbidităților și pentru stabilirea riscului anestezico-chirurgical.

Dr. Elena Nechifor este medic primar chirurgie cardiovasculară la Spitalul Clinic SANADOR.

Investigațiile specifice disponibile la SANADOR includ:

  • La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la intervenții cardiovasculare complexe, inclusiv minim invazive. Programează-te!

Tehnologii de ultimă generație

La SANADOR, chirurgii cardiovasculari colaborează strâns cu medicii specializați în cardiologie intervențională, împreună realizând intervenții cardiovasculare hibride, cu ajutorul aparaturii de înaltă performanță din Laboratorul de Cateterism, singurul din România dotat cu două angiografe de ultimă generație, Philips Azurion 7.

La Spitalul Clinic SANADOR, blocul operator include o sală hibridă, în care este situat angiograful, astfel încât intervențiile de chirurgie cardiovasculară pot fi efectuate în aceleași condiții de sterilitate ca în blocul operator, combinând tehnicile intervenționale cu cele chirurgicale și reunind ambele echipe de medici: cardiologi intervenționiști și chirurgi cardiovasculari.

Pentru cazurile dificile, chirurgii de la SANADOR dispun de un sistem de simulare și printare 3D a unor mulaje ale inimii pacientului, înainte de efectuarea intervenției propriu-zise. Astfel, echipa chirurgicală poate stabili preoperator, cu foarte mare precizie, strategia operatorie.

  • Echipa Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR realizează întreaga gamă de intervenții chirurgicale. Vino la SANADOR!

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

Galerie foto

SANADOR