Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților cele mai moderne tratamente de chirurgie cardiovasculară minim invazivă, realizate de medici cu o vastă experiență și cu stagii de formare și perfecționare în importante centre de excelență internaționale. În cazurile cu indicații în acest sens, intervențiile chirurgicale pot fi completate cu proceduri de cardiologie intervențională, realizate în cele 2 săli hibride dotate fiecare cu câte un angiograf ultraperformant Philips Azurion 7, de ultimă generație.

Watch on YouTube

Chirurgia cardiacă necesită o gamă largă de echipamente sofisticate și performante. Programează-te la SANADOR pentru a beneficia de investigații complete și precise, efectuate cu ajutorul unor tehnologii performante în vederea tratamentului chirurgical de specialitate!

Chirurgia cardiovasculară se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al bolilor cardiovasculare – afecțiuni ale cordului și vascularizației acestuia, anevrisme aortice, disecții sau ocluzii ale arterelor, venelor și vaselor limfatice.

  • Echipa Departamentului de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR realizează întreaga gamă de intervenții chirurgicale. Vino la SANADOR!

Chirurgia cardiovasculară tratează complicațiile bolilor cardiace ischemice, bolile cardiace valvulare, bolile congenitale de inimă și ateromatoza arterială.

În evoluție, bolile cardiovasculare depășesc stadiul de control terapeutic și devin boli cu indicație pentru tratament chirurgical.

Centrul de excelență în chirurgie cardiovasculară minim invazivă

În prezent, chirurgia cardiovasculară minim invazivă este principala metodă de tratament pentru afecțiunile severe ale inimii și ale vaselor mari de sânge. Astfel, pot fi efectuate intervenții cardiovasculare prin abord minim invaziv, cu avantaje semnificative pentru pacienți - risc redus de complicații, recuperare rapidă și durată mai scurtă de spitalizare.

Prof. Dr. Victor Costache este șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, care este centru de excelență și de training în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, cu acreditare internațională din partea Corcym Academica, echipa medicală realizează cu succes intervenții chirurgicale complexe, prin minitoracotomie, prin chirurgie endoscopică și prin abord endovascular, în funcție de indicație. La Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă SANADOR au fost realizate deja numeroase intervenții în premieră națională.

  • 021.9699 Call Center disponibil nonstop. Sună pentru o programare!
  • Singurul spital din România dotat cu două angiografe Philips Azurion 7
  • Abordare integrată a bolilor cardiovasculare
  • Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic SANADOR este acreditată ca secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă

Afecțiuni cardiovasculare

Cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare pentru care se indică tratamentul chirurgical sunt:

La SANADOR, în cadrul departamentului de Chirurgie Cardiovasculară se efectuează întreaga gamă de intervenții chirurgicale cardiace și vasculare, de la bypass-ul aortocoronarian cu grefoane arteriale sau venoase, reconstrucții și înlocuiri valvulare, chirurgia aortei toracice și chirurgia complicațiilor mecanice ale infarctului de miocard, și până la protezarea valvulara transcateter, montare stenturi – grafturi endoaortice sau proceduri hibride, realizate împreună cu echipa de medici cardiologi intervenționiști.

Dr. Stanislav Rurac, medic primar chirurgie cardiovasculară, este șef Transplant Cardiopulmonar, Asistență Circulatorie și Chirurgie Cardiacă Minim Invazivă la Spitalul Clinic SANADOR

Având în vedere complexitatea intervențiilor chirurgicale cardiovasculare și necesitatea îngrijirii perioperatorie în condiții de siguranță, SANADOR a înființat Departamentul de Terapie Intensivă pentru chirurgia cardiovasculară. Acest departament este dotat cu aparatura modernă, asigură condiții optime pentru recuperarea post-intervențională și beneficiază de medici anesteziști cu experiență vastă.

  • Intervențiile de chirurgie cardiovasculară disponibile la Spitalul Clinic SANADOR pot să trateze cu succes o gamă largă de afecțiuni. Programează-te!

Spitalul Clinic SANADOR este singurul centru de excelență în chirurgia cardiacă din România în care este implementat sistemul fast-track de îngrijire intra- și postoperatorie. Prin acest sistem, pacientul poate fi detubat în primele 8 ore de la intervenția chirurgicală și este transferat rapid din secția de terapie intensivă către secția de specialitate, permițând începerea rapidă a programului de recuperare medicală specifică și reluarea activității, în condiții de confort maxim.

Watch on YouTube

Intervenții chirurgicale la SANADOR

Prof. dr. Horațiu Moldovan este medic primar Chirurgie cardiovasculară la Spitalul Clinic SANADOR, cu competențe în chirurgia cardiacă minimal invazivă, vasculară și endovasculară, chirurgie cardiacă pediatrică și transplant cardiac.

Investigații la SANADOR

La SANADOR, pacientul beneficiază de o evaluare cardiovasculară completă prin investigații noninvazive și complete, premergătoare intervențiilor chirurgicale de specialitate.

  • La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la intervenții cardiovasculare complexe, inclusiv minim invazive. Programează-te!

Echipa multidisciplinară formată din chirurg, anestezist și cardiolog, evaluează pacientul pentru identificarea comorbidităților și pentru stabilirea riscului anestezico-chirurgical.

Dr. Elena Nechifor este medic specialist Chirurgie cardiovasculară la Spitalul Clinic SANADOR.

Investigațiile specifice disponibile la SANADOR includ:

Tehnologii

La SANADOR, chirurgii vasculari colaborează strâns cu medicii specialiști în cardiologia intervențională, împreună realizând intervenții cardiovasculare hibride, cu ajutorul aparaturii de înaltă performanță din laboratorul de angiografie.

Laboratorul de angiografie si cateterism cardiac al Spitalului Clinic SANADOR este dotat cu două angiografe de ultimă generație, extrem de performante, Siemens și Philips Azurion 7.

La SANADOR  blocul operator este dotat cu două săli hibride, într-una fiind situat angiograful, ceea ce permite efectuarea intervențiilor de chirurgie cardiovasculară în aceleași condiții de sterilitate ca în blocul operator, combinând tehnicile intervenționale cu cele chirurgicale și reunind ambele echipe de medici, cardiologi intervenționiști și chirurgi cardiovasculari.

Pentru cazurile dificile, chirurgii de la SANADOR dispun de un sistem de simulare și printare 3D a unor mulaje ale inimii pacientului, înainte de efectuarea intervenției propriu-zise. Astfel, echipa chirurgicală poate stabili preoperator, cu foarte mare precizie, strategia operatorie, precum și faptul că aceasta se poate realiza minim invaziv, fără deschiderea sternului.

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

Galerie foto

Echipă medicală

Prof. Dr. Victor S. Costache

Chirurgie cardiovasculară Membru al Academiei Franceze de Chirurgie, expert în chirurgie cardiovasculară minim invazivă și implantare valve transcateter, directorul programului universitar de chirurgie cardiovasculară al Universității Titu Maiorescu
Șef Secție Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul Clinic SANADOR

Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Stanislav Rurac

Chirurgie cardiovasculară Competențe în chirurgie cardiacă minim invazivă, chirurgie endovasculară și transplant pulmonar
Șef Transplant Cardiopulmonar, Asistență Circulatorie și Chirurgie Cardiacă Minim Invazivă, Spitalul Clinic SANADOR

Clinica SANADOR Buzești

Prof. Dr. Horațiu Moldovan

Chirurgie cardiovasculară Medic primar Chirurgie cardiovasculară, competențe în chirurgia cardiacă minimal invazivă, vasculară și endovasculară, chirurgie cardiacă pediatrică și transplant cardiac

Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Elena Nechifor

Chirurgie cardiovasculară

Spitalul Clinic SANADOR, Clinica SANADOR Buzești

Dr. Antonia Cosima Ionescu

Chirurgie cardiovasculară

Spitalul Clinic SANADOR, Clinica SANADOR Buzești

Dr. Ionuț Bogdan Munteanu

Chirurgie cardiovasculară

Clinica SANADOR Buzești

Dr. Gabriel Vasile

Chirurgie cardiovasculară

Prof. Dr. Radu Deac

Chirurgie cardiovasculară Competente in: chirurgia cardiaca a nou-nascutului si sugarului

Spitalul Clinic SANADOR

Prof. Dr. Ion Socoteanu

Chirurgie cardiovasculară

Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Marina Păcescu

Chirurgie vasculară Medic primar Chirurgie cardiovasculară, medic primar Chirurgie generală, competențe în: chirurgie vasculară de urgență, flebologie

Clinica SANADOR Victoriei, Corp A

Dr. Mihail Dragoș Răzvan

Chirurgie cardiovasculară Competență în ecografie vasculară.

Spitalul Clinic SANADOR, Clinica SANADOR Buzești

SANADOR