Trateaza litiaza renala cu aparatura de ultima generatie

Scapa de pietrele la rinichi fara interventii chirurgicale!

In cadrul Spitalului SANADOR pacientii care sufera de litiaza renala pot fi tratati prin litotripsie extracorporeala cu unda de soc (ESWL). Datorita acestei metode non-invazive de tratament, acestia sufera mai putin, iar internarea nu este obligatorie.

La Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital multidisciplinar privat din Romania, pacientii beneficiaza de tratament sigur si eficient pentru tratarea litiazei renale. Spitalul dispune de aparatura de ultima generatie, complet computerizata cum ar fi Litotriptorul Siemens Variostar, cu dublu reperaj (fluoroscopic si ecografic) dar si de personal medical specializat - Dr. Rucsandra Manu , Medic primar Chirurgie urologica are peste 25.000 de interventii de acest tip la activ.

Litotripsia extracorporeala presupune dezintegrarea calculilor renali prin unde de soc (raze X sau ultrasunete) produse in afara organismului, fara a produce leziuni ale tesuturilor. Fragmentele rezultate din calculul sfaramat sunt in general intre 1 si 3 mm si se elimina pe cale naturala. Metoda ESWL se foloseste pentru eliminarea calculilor renali cu marime de pana la 2 cm.

Procedura se realizeaza in conditii de spitalizare minima, dureaza aproximativ 45-60 minute si nu necesita anestezie generala . Dupa tratatarea pacientului prin ESWL, acesta este supravegheat o ora, dupa care poate pleca acasa. El primeste medicatie impotriva durerii si trebuie sa bea multe lichide pentru a favoriza eliminarea fragmentelor de calcul.

Datele statistice arata ca intre 75% si 90% dintre pacienti litiazici ce necesita tratament sunt astazi supusi tratamentului extracorporeal cu unde de soc. ESWL are putine contraindicatii printre care se numara sarcina, obezitatea morbida, insuficienta renala, malformatii sau cancer renal, bolnavi cu tulburari de coagulare. Se recomanda precautie in cazul bolnavilor cu hipertensiune arteriala necontrolata medicamentos (creste riscul hemoragiilor).

Eficacitatea litotripsiei extracorporeale poate fi afectata de localizarea, diametrul, numarul, compozitia chimica a calculilor renali sau prezenta infectiei. Pe masura ce diametrul calculului depaseste 2 cm, rata succesului scade semnificativ, fiind de 50% in monoterapia ESWL.

SANADOR