DIPLOMA DE EXCELENTA PENTRU CHEMOEMBOLIZAREA HEPATICA CU MICROSFERE TANDEM

Spitalul SANADOR, atestat din 2015 ca singurul centru de excelenta in chemoembolizarea hepaticacu microsfere absorbabile din Europa Centrala si de Sud-Est, a primit astazi, 9 august 2016, la un an de la atestare, certificarea de centru de excelenta in chemoembolizari hepatice cu microsfere absorbabile TANDEM, sub coordonarea Conf. Dr. Bogdan Popa. 

Diploma de excelenta, oferita de catre compania Boston Scientific, marcheaza rezultatele exceptionale obtinute in ultimii ani si atesta faptul ca in Spitalul SANADOR sunt intrunite toate conditiile pentru efectuarea tratamentului interventional al tumorilor hepatice, conform protocoalelor internationale.

Totodata, SANADOR este atestat ca centru international de pregatire in chemoembolizare hepatica, fiind singurul spital din Romania care primeste aceasta atestare, recunoastere venita in urma unor evaluari periodice a spitalului de catre un supervizor, membru din board-ul de elaborare a ghidului de folosire a acestor microsfere in tumorile hepatice sau în metastazele hepatice inoperabile.

Cu aceasta ocazie, in cadrul SANADOR s-a desfasurat cel de-al doilea workshop international de chemoembolizare hepatica cu microsfere absorbabile, sustinut pentru medici din strainatate, de catre Conf. Dr. Bogdan Popa, medic primar Radiologie Interventionala. Conf. Dr. Bogdan Popa s-a specializat in Japonia, este expert EMEA (zona Europa, Orientul Mijlociu, Africa), membru in board-ul international de elaborare a ghidurilor de folosire a microsferelor absorbabile TANDEM.

Chemoembolizarea hepatica presupune introducerea unui microcateter in arterele din ficat care vascularizeaza tumora. Ulterior, se injecteaza microsfere incarcate cu substante chimioterapice care distrug tumora din interior si opresc fluxul sangvin catre aceasta.

Chemoembolizarea cu ajutorul microsferelor absorbabile TANDEM este o procedura minim invaziva de ultima generatie, cu rezultate in peste 90 % dintre cazuri, prin care sunt tratate tumorile hepatice primare (cancerul hepatic) sau secundare (metastaze) inoperabile.

Chemoembolizarea cu microsfere absorbabile este o procedura foarte eficienta pentru pacientii cu tumori hepatice inoperabile, marindu-le durata vietii si imbunatatind calitatea vietii, are o rata de succes foarte mare, iar avantajul major fata de chemoembolizarea clasica (cu Lipiodol) este reducerea toxicitatii in afara ficatului, tratamentul actionand doar in tumorile din ficat si evitand atacarea altor organe.

SANADOR a devenit Centru de Excelenta in Chemoembolizare Hepatica in 2015, odata cu primul workshop international de chemoembolizare hepatica cu microsfere absorbabile, sustinut de Conf. Dr. Bogdan Popa, pentru medici din strainatate. Primele operatii de chemoembolizare hepatica cu microsfere absorbabile au fost realizate in premiera in Romania, de Conf. Dr. Bogdan Popa, in cadrul Spitalului SANADOR, in anul 2012.

SANADOR