Fosta atleta Adelina Oancea a fost operata cu succes la Spitalul Clinic SANADOR

Bucuresti, 03.08.2018: Fosta atleta Adelina Oancea, diagnosticata cu o patologie grava si rara a sarcinii - placenta praevia percreta, a trecut cu bine peste operatia de cezariana si histerectomie de necesitate in scop hemostatic, realizate la Spitalul Clinic SANADOR, de catre o echipa multidisciplinara condusa de Conf. Dr. Doru Herghelegiu, Medic Primar Obstetrica - Ginecologie, Director General al spitalului. Sportiva a adus pe lume un baietel sanatos, iar in momentul de fata este in stare stabila si se afla internata in Sectia de Terapie Intensiva, sub atenta monitorizare a medicilor si a asistentelor.

Pacienta a fost diagnosticata, in urma unei evaluari ecografice, cu placenta praevia percreta, o anomalie rara de implantare a placentei, caracterizata prin insertia si dezvoltarea acesteia pe peretele segmentului inferior al uterului cu penetrarea completa a acestuia si extensia la organele vecine. In situatia sa, placenta invadase complet peretele segmentului inferior al uterului, extinzandu-se la peretele vezicii urinare, pana sub mucoasa acestuia. In astfel de cazuri, placenta are o aderenta excesiva si nu se desprinde de peretele uterin dupa nastere, necesitand o interventie de histerectomie totala (indepartarea chirurgicala a uterului) pentru salvarea mamei.

"Placenta praevia percreta poate fi diagnosticata inca din luna a 4-a de sarcina sau chiar mai devreme, insa nu poate fi prevenita, deoarece dezvoltarea placentei nu poate fi influentata terapeutic in niciun fel. Este o patologie care necesita un management medical foarte bine organizat, iar noi avem o echipa de terapie intensiva pregatita sa intervina in astfel de situatii, acesta fiind al 5-lea caz rezolvat la Spitalul Clinic SANADOR. Operatia a avut un grad ridicat de dificultate, din cauza riscului foarte mare de hemoragie, insa a fost incheiata cu succes, iar evolutia postoperatorie a pacientei este favorabila. Bebelusul este bine, sanatos." a declarat Conf. Dr. Doru Herghelegiu, Medic Primar Obstetrica -Ginecologie, Director General al Spitalului Clinic SANADOR.

Prealabil interventiei chirurgicale pacienta a fost internata in sectia de urologie, unde i s-a efectuat controlat o cistoscopie exploratorie si un implant de stenturi pe ambele uretere, cu scopul de a le repera mai usor in cadrul operatiei, diminuand astfel riscul de lezare a acestora. Intreaga interventie a avut o durata de cca. 4 ore si a implicat mai multe proceduri chirurgicale, realizate de catre o echipa multidisciplinara complexa, condusa de Conf. Dr. Doru Herghelegiu si alcatuita din dr. Ingrid Gheorghe - Medic Primar Obstetrica - Ginecologie, dr. Dragos Romanescu - Medic Primar Chirurgie Generala, dr. Vladimir Rosca - Medic Primar Urologie, dr. Andrei Cristea - Medic Primar Anestezie si Terapie Intensiva si dr. Bogdan Grigorescu, Medic Primar Anestezie si Terapie Intensiva.

In prima etapa, echipa obstetricala a efectuat operatia de cezariana, extragand fatul printr-o incizie atipica la nivelul corpului uterin. Ulterior, a fost realizata histerectomia totala, extirpandu-se complet uterul impreuna cu placenta inserata in acesta. Din cauza extinderii placentei pana in peretele vezical, medicii au efectuat si cistorafii vezicale extramucoase, cu reconstructia vezicii in cadrul aceleiasi operatii. In decursul interventiei, pacienta a primit transfuzie cu 3 unitati de concentrat eritrocitar si 4 unitati de plasma.

Blocul de nasteri al Spitalului Clinic SANADOR detine 3 sali de nastere si de interventii chirurgicale ginecologice si este conectat cu una dintre cele mai bine dotate sectii de Terapie Intensiva Neonatala din tara, cu personal medical de inalt profesionalism. Spitalul Clinic SANADOR este un spital clinic multidisciplinar, in care se pot efectua interventii chirurgicale cu grad ridicat de complexitate, beneficiind de suportul uneia dintre cele mai performante Sectii de Terapie Intensiva din tara.

Despre SANADOR:

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand cel mai mare spital clinic privat din tara, clinici, laboratoare de analize medicale, radiologie imagistica medicala de top. Cu o suprafata totala de 23.000 de mp si o capacitate de 402 de paturi, Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat care asigura o gama complexa de servicii medicale, fiind dotat si cu compartiment de primiri urgente adulti si copii, 17 linii de garda 24/24H, flota proprie de ambulante, inclusiv laborator NON STOP

SANADOR