Tratament

Din fericire, tratamentul nu inseamna de obicei o sedere la spital prelungita sau o recuperare lunga si incomoda. Intrebati-va medicul daca asigurarea va acoperi oricare dintre costurile tratamentului dumneavoastra. Deoarece actual interventia nu este facuta din motive pur cosmetice, sistemele de asigurari deconteaza in mod uzual aceasta interventie.

Ingrijirea personala - exercitiile fizice, pierderea in greutate, eliminarea hainelor stranse, ridicarea picioarelor la orizontala si evitarea perioadelor lungi de stationare sau de sedere - poate usura durerea si poate preveni agravarea varicelor.

Ciorapi de compresie

Purtarea ciorapilor cu compresiune toata ziua este adesea prima etapa terapeutica, inainte de a trece la alte tratamente. Compresia constanta a membrelor inferioare imbunatateste circulatia venoasa, iar gradul de compresie variaza in functie de tip si marca. In general, puteti cumpara ciorapi de compresie de la firme specializate in terapie compresiva.

Tratament Chirurgical

In cazul varicelor severe/complicate tratamentul chirurgical poate fi singurul care sa ofere protectie fata de accidentele tromboembolice (formarea si migrarea cheagurilor de sange).

In Spitalul Clinic SANADOR se practica interventia considerata clasica, cuprinzand o etapa obligatorie - crosectomia venei safene (interne sau externe), adica intreruperea unei legaturi intre sistemul venos superficial si cel profund, avand drept scop prezervarea functionalitatii sistemului venos profund. Chirurgia deschisa este singura care ofera un risc de recidiva acceptabil, in pofida tehnicilor moderne relative recent aparute, care nu ofera rezultate bune pe termen mediu si lung.

Aditional crosectomiei, in functie de rezultatul ecografic, se poate practica safenectomie - adica indepartarea venei safene prin metoda de stripping si excizia pachetelor varicoase.

Desi aceasta interventie are viza pur fizio-patologica, ea se realizeaza si in scop estetic, evitand pe cat posibil aparitia unor cicatrici. Se folosesc fire resorbabile si plasturi autoadezivi, astfel incat rezultatul estetic sa fie pe masura rezultatului functional.

Tratamentul chirurgical al varicelor se realizeaza cu rezultate foarte bune pe intreaga durata a anului, fiind falsa ideea ca varicele nu se opereaza vara. Recuperarea rapida – cateva ore – favorizeaza intoarcerea pacientului la activitatile normale in 24-48 ore.

Procedura se realizeaza de regula, cu rahianestezie, pacientul fiind mobilizat la cateva ore dupa efectuarea operatiei.

Scleroterapia. In aceasta procedura, medicul dumneavoastra injecteaza varicele mici cu o soluție sau spuma care cicatriceaza si inchide aceste vene. In cateva saptamani, varicele tratate ar trebui sa se estompeze. Se recomanda efectuarea acestei proceduri pe perioada anotimpului rece.  

Desi poate fi necesara injectarea aceleiasi vene de mai multe ori, scleroterapia este eficienta daca este facuta corect. Scleroterapia nu necesita anestezie si poate fi efectuata in cabinetul medicului dumneavoastra.

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR