Povestea unui pacient tratat cu succes de patru tipuri de cancer

  • Centrul Oncologic SANADOR asigură pacienților diagnostic de precizie și tratament moden pentru cancer. Programează o consultație!

Diagnosticarea timpurie și tratamentul modern al cancerului sunt esențiale pentru creșterea șanselor de supraviețuire și asigurarea unei bune calități de a vieții pacientului. Printr-o abordare corectă, multidisciplinară, cancerul se poate vindeca, iar experiențele pacienților SANADOR demonstrează acest lucru. Programează-te la Centrul Oncologic SANADOR, pentru consult și investigații medicale de specialitate!

Watch on YouTube

Primul diagnostic: melanom

Pentru Octav, lupta cu cancerul a început în urmă cu 20 ani, iar de atunci bărbatul a învins patru tipuri diferite de cancer. Totul a început în 2001, când a fost diagnosticat cu melanom, în urma unei consultații de rutină.

„Eu nu am avut simptome. Eu nu am avut dureri, totul a fost descoperit pentru că făceam controale de rutină. Dacă se fac la timp, reușești să descoperi problemele din timp, altfel aplici niște măsuri”, declară pacientul, care cunoaște foarte bine importanța consultațiilor și testelor de screening.

La puțin timp după aflarea diagnosticului, Octav s-a operat, apoi a urmat tratamentul recomandat și procedurile indicate în perioada de recuperare. Pacientul nu s-a lăsat însă descurajat nicio secundă, a continuat să se bucure de viață și să muncească cu aceeași pasiune. Octav este fotograf, iar prin ochii obiectivului său vedea speranța și puterea de a merge mai departe.

Al doilea diagnostic: cancer la rinichi

La câțiva ani după primul diagnostic, Octav primea încă o veste neplăcută de la medici: avea cancer la rinichi. Din nou, diagnosticul a fost stabilit întâmplător, după o ecografie și un examen RMN, investigații imagistice efectuate pentru a descoperi cauza unei dureri de spate.

  • Vino la SANADOR pentru analizele și investigațiile imagistice necesare în diagnosticul precoce al cancerului!

Medicii i-au recomandat lui Octav o nefrectomie totală, singura soluție care putea asigura vindecarea. După intervenție, Octav a început să se simtă tot mai bine și credea că a depășit toate obstacolele.

Al treilea diagnostic: cancer la vezică

În anul 2014, tot în urma unor investigații medicale de rutină, pacientul a descoperit că suferă de un cancer la vezica urinară. Din fericire, de data aceasta afecțiunea a fost descoperită într-o fază incipientă, astfel încât nu a fost necesară operația. Doi ani mai târziu însă, Octav a primit din nou vestea unui diagnostic sever: cancer pulmonar.

Al patrulea diagnostic: cancer bronhopulmonar

Aflând că suferă de cancer pulmonar, Octav a ales să se trateze la Centrul Oncologic SANADOR. A urmat o nouă intervenție de chirurgie oncologică, de data aceasta realizată laparoscopic, pentru îndepărtarea tumorilor de pe plămâni, urmată de mai multe sesiuni de chimioterapie.

„Am zis să intrăm într-o instituție cu renume, de calitate și cu tot ce presupune modernism în momentul ăsta și chiar și atunci. Am ales în urma controalelor să fac această operație laparoscopic, pentru că are o mulțime de avantaje: e perioada de însănătoșire mult mai rapidă, durerile sunt mai mici, riscurile sunt mult mi mici,”declară Octav,  supraviețuitor în lupta cu cancerul.

În prezent, pacientul revine periodic la SANADOR pentru consultație și investigații, fiind monitorizat de dr. Mircea Dediu, șeful Secție de Oncologie Medicală a Centrul Oncologic SANADOR. Octav declară că se simte la SANADOR ca într-o a doua familie: „Am 7 ani de când am început colaborarea cu domnul doctor Dediu Mircea. Acum e aproape ca un tată, ca un frate. Îi sunt recunoscător, este un om dedicat meseriei sale”

”Este un moment în care și experiența și timpul mi-au spus că această boală, cancerul, este tratabil dacă sunt respectate niște reguli.”

În prezent, la cei 74 de ani, Octav demonstrează că vârsta este doar un număr. Este un exemplu de putere, ambiție, forță și mai ales de dragoste de viață. Este un învingător. Toate acestea l-au ajutat să treacă mai ușor peste cele mai grele momente din ultimii 20 de ani. Familia îl numește un „supererou” pe bună dreptate. În tot acest timp, el a învins patru tipuri de cancer: melanom malign, cancer de rinichi, cancer de vezică urinară și cancer pulmonar.

Octav sfătuiește pe toată lumea să nu își piardă speranța, să își păstreze optimismul și să meargă periodic la medic, pentru consultații și investigații medicale de specialitate, chiar și atunci când nu există semne și simptome de boală.

La 74 de ani, Octav este un exemplu de putere, ambiție, forță și mai ales de dragoste de viață.

Diagnosticul și tratamentul cancerului la Centrul Oncologic SANADOR

  • Centrul Oncologic SANADOR asigură pacienților o abordare integrată, multidisciplinară a cancerului, pentru rezultate bune pe termen lung. Programează o consultație!

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții beneficiază de investigații performante pentru diagnosticul precoce al cancerului - prin analize de laborator și investigații imagistice realizate cu aparatură de ultimă generație - ecografie, tomografie computerizată, examen RMN cu putere 3 Tesla. Pentru diagnostic avansat, pacienții au acces la scintigrafie/SPECT-CT sau scanare PET-CT, în funcție de indicații.

Tratamentul oncologic este stabilit personalizat, pentru fiecare pacient în parte, în urma deciziei luate de Tumor Board (Comisia Oncologică Multidisciplinară). Centrul Oncologic SANADOR asigură toate metodele terapeutice disponibile - chirurgie oncologică, oncologie medicală, radioterapie externă sau internă (brahiterapie), chimioterapie, imunoterapie, terapie biologică țintită.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR