Tratament cu MitraClip pentru insuficiența mitrală, la Spitalul Clinic SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, echipa de chirurgie cardiovasculară minim invazivă a realizat recent două proceduri de reparare transcateter a valvei mitrale la doi pacienți cu regurgitare mitrală. Ambele proceduri s-au realizat prin implantarea unui mic dispozitiv de ultimă generație, numit MitraClip, la nivelul valvei mitrale defecte.

  • Programează-te acum la SANADOR! Sună la 021.9699!

Din echipa medicală condusă de Prof. Dr. Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR, au făcut parte Dr. Andrei Iliuț, Dr. Cristina Pitiș, Dr. Anca Chitic, Dr. Costin Scarlat și asistentele medicale Bianca Muntean, Aurelia Alexandru și Georgeta Barbu – o premieră pentru România, prima echipă integral românească!

Tratamentul cu MitraClip

Această metodă de tratament are mai multe beneficii importante pentru pacienți: este minim invazivă, deci este ușor suportată, iar pacienții se externează rapid și revin la activitățile obișnuite, iar eficacitatea procedurii devine evidentă imediat, prin creșterea calității vieții, cu mai puține spitalizări, iar riscul de deces este redus considerabil. Procedura este realizată în sala hibridă de cardiologie intervențională și chirurgie cardiacă minim invazivă și este ghidată ecografic.

Regurgitarea mitrală apare, de obicei, prin degenerarea valvei care desparte atriul stâng de ventriculul stâng. În absența tratamentului, apar tulburări hemodinamice care cresc presiunea pe inimă și pe plămâni. Poate apărea astfel dilatarea cordului, cu insuficiență cardiacă, o boală gravă ce limitează mult activitatea și crește semnificativ riscul de deces.

Tratamente cardiovasculare complete, la SANADOR

„Este o intervenție foarte importantă deoarece oferă pacienților care se adresează Spitalului Clinic SANADOR posibilitatea de a beneficia de această procedură microinvazivă transcateter. La Spitalul Clinic SANADOR se realizează cele mai multe intervenții endoscopice pentru valvă mitrală din țară. Practic, există un grup de pacienți cu un risc crescut pentru procedurile chirurgicale, chiar și endoscopice minim invazive, și care beneficiază acum de procedura MitraClip. În momentul de față, pacienții beneficiază de toată gama de intervenții minim invazive mitrale, atât transcateter, cât și endoscopic”, a declarat Prof. Dr. Victor Costache.

  • Spitalul Clinic SANADOR dispune de tehnologie medicală de top, pentru diagnostic avansat și tratament eficient. Programează-te!

Intervențiile de astăzi de la Spitalul Clinic SANADOR au fost realizate în Laboratorul de Cateterism, singurul din România dotat cu două angiografe Philips Azurion 7, de ultimă generație. Centrul de Excelență în Chirurgia Cardiovasculară Minim Invazivă din Spitalul Clinic SANADOR este singurul din România acreditat internațional.

Solicită o programare!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR