Stenoză coronariană de trunchi comun și stenoză aortică, rezolvate cu succes la SANADOR

„Chiar dacă ai un stil de viață echilibrat, la un moment dat tot ai nevoie de anumite... reparații”, își începe povestea, cu zâmbetul pe buze, Nicolae T., care mai are o lună până să împlinească 80 de ani.

„Eu am tot amânat această intervenție și deja fiecare efort făcut mă obosea peste măsură. Evitam să mai ies din casă, chiar și până în fața blocului. Apoi, și să traversez o încăpere din casă îmi părea un efort mare. Medicul meu mi-a recomandat să vin la SANADOR, mi-a spus că doar aici găsesc aparatură performantă și medici care să mă ajute să trec cu bine peste o astfel de operație. Auzisem de echipa medicală de la SANADOR, așa că m-am programat la consult și am venit fără nicio emoție. Pe Dr. Andrada Bogdan am cunoscut-o aici, înainte de intervenție. Mi-a dat încredere din primul moment. Intervenția a decurs foarte bine, când m-am trezit la Terapie Intensivă deja am simțit o energie de mult pierdută. Aproape că îmi venea să plec acasă de acolo, atât de bine mă simțeam. Și acum, la 3 zile după intervenție, abia aștept să mă externez, să ies la plimbare.”

Nicolae s-a prezentat la SANADOR cu două afecțiuni cardiace severe: stenoză coronariană de trunchi comun, cu risc de infarct masiv, și stenoză aortică strânsă, având și insuficiență renală și risc operator crescut pentru chirurgia cardiacă clasică.

Echipa de cardiologie intervențională din Spitalul Clinic SANADOR a tratat stenoza coronariană prin implantare de stent și, ulterior, în cadrul aceleași intervenții, a fost rezolvată stenoza aortică prin implantare percutană. După procedura din blocul operator, pacientul a fost detubat imediat și în mai puțin de 24 de ore a trecut din ATI în salon, sub simplă supraveghere medicală.

„Am găsit aici niște profesioniști, așa cum mi s-a spus, dar sunt și oameni de o calitate rară. Sunt foarte politicoși, atenți la nevoile mele, empatici, zâmbitori. Doamnei Dr. Andrada Bogdan îi doresc să facă oamenii bine în continuare, așa cum a reușit cu mine! Simt că am renăscut cu această energie de după intervenție!”

SANADOR